Akatemia jatkaa Regions’ Cupin välieriiin

28.7.2017SJK Akatemia joutui venymään jälleen rangaistuspotkukipailuun, mutta onnistui nappaamaan jatkopaikan välieriin Regions’ Cupissa. Akatemia sai otteluun salama-alun, kun se meni johtoon vain kahden pelatun minuutin jälkeen. Toisella puoliskolla nähtiin erikoinen kymmenen minuuttinen, kun NJS meni kahdella maalilla johtoon vain viiden minuutin välein. SJK Akatemia ei kuitenkaan lannistunut, vaan iski heti tasoituksen NJS:n johto-osuman perään. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 2-2 tasapeliin ja Regions’ Cupin sääntöjen mukaan mennään heti rangaistuspotkukilpailuun. Molemmat maalivahdit torjuivat siinä ensimmäiset vedot ja seuraavat vetäjät onnistuivat. SJK Akatemian maalissa Luis Fernando torjui vielä kaksi muuta vetoa ja Akatemia pääsi juhlimaan jatkopaikkaa kotiyleisönsä edessä.

SJK Akatemia - NJS 2-2 (1-0) 3-1 rp.
1-0 2 min Tommi Haanpää
1-1 51 min Joni Murtomaa
1-2 55 min Joni Murtomaa
2-2 56 min Sami Viljanen

SJK Akatemia voitti rangaistuspotkukilpailun maalein 3-1. Videolla rp-kisa:

SJK Akatemia aloitti ottelun upeasti, ja loi heti painetta NJS:n päätyyn. Avausmaali nähtiin jo toisella minuutilla. Dominic McGiveron syötti Tommi Haanpäälle, joka pääsi puolustajan ohi boksissa, ja laukoi pallon maaliin.
Akatemialla oli pari erinomaista paikkaa lisätä johtoa välittömästi. Aatu Kujanpää riisti pallon, minkä seurauksena Akatemia pääsi erinomaiseen hyökkäykseen. Kujanpää syötti vielä Sami Viljaselle, mutta pallo poltti hieman jaloissa ja NJS:n maalivahti pääsi väliin.
Vähän myöhemmin Joonas Kuivalainen pelasi pallon boksiin Sami Viljaselle, mutta tällä kerralla NJS-puolustus pääsi väliin.
Reilun puolen tunnin kohdalla Jaakko Vihanta pääsi hyvään katkoon. Vihanta pelasi pallon Dominic McGiveronille, joka jatkoi Tommi Haanpäälle. Haanpään yritys meni tolppaa hipoen ohi maalin.
Toiselle puoliajalle vierasjoukkue NJS tuli paremmin, ja vierasjoukkue siirtyi kuin varkain johtoon jo 55. minuutilla. Ensin Palokärjet pääsi vastaiskuun, ja Joni Murtomaa pelattiin vastakkain Luis Fernandon kanssa. Ja hetkeä myöhemmin Murtomaa pääsi jälleen boksissa laukomaan turhan vapaasti ja yhtäkkiä peli oli 1-2.
Yhtä nopeasti tuli kuitenkin SJK Akatemian kuittauskin, sillä jo seuraavalla minuutilla peli oli jälleen tasan. Joonas Kuivalainen keskitti vasemmalta laidalta, ja Sami Viljanen puski tyylikkäästi tasoituksen.
Tasoitusmaalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli muutama puolittainen maalipaikka. Lähimpänä maalintekoa oli NJS:n kapteeni Niko Aittasalmi, jonka yrityksen Luis Fernando kuitenkin torjui näyttävästi.
SJK Akatemian viime cup-ottelun tavoin, myös tällä kerralla ratkaisu nähtiin rangaistuspotkukilpailussa, jossa sankareiksi nousivat Luis Fernando ja Jaakko Vihanta. Luffe torjui NJS:n neljästä rangaistuspotkusta peräti kolme. Neljännessä parissa Vihanta laukoi pallon kylmäpäisesti maaliin, ja aloitti Akatemian voittojuhlat.
- Aika jännäksi meni ja taas meni pilkuille, mutta luotettiin Luffeen. Oli paljon kovatempoisempi peli kuin meillä Kolmosessa. He yrittivät selvästi pelata, ja pistivät meitäkin välillä ahtaalle. Mutta sen myötä heilläkin oli paketti auki enemmän. Veto oli ennakkoon päätetty. Ihan kylmäpäisesti vedin, ei ollut mitään paineita. Oli aika voittajafiilis vedon jälkeen, nyt pitää juhlia, sanoi Jaakko Vihanta ottelun jälkeen. 
-  Aloitimme ottelun erittäin hyvin. Tuntui, että olisimme voineet johtaa kolmellakin maalilla ensimmäisen puoliajan jälkeen. Vastassa oli hyvä joukkue, ja he uudelleenorganisoituivat toiselle puoliajalle. Ylipelasimme hieman heidän tasoitusmaalissa, ja annoimme pallon liian helposti. Toisenkin maaliin johtaneen tilanteen olisimme voineet puolustaa paremmin. Mutta tämä joukkue näytti jälleen kerran hyvää asennetta, ja tasoitimme välittömästi. Hieno keskitys Jormalta (Joonas Kuivalainen) ja hieno puski Samilta (Viljanen). Tämä oli kahden hyvän joukkueen kohtaaminen. Tiesimme, että olemme vahvoilla rangaistuspotkukilpailussa, kun meillä on Luffe maalissa. Oli mukava pelata sellaista joukkuetta vastaan, joka yritti myös voittaa. Molemmilla joukkueilla on paljon pelaajia, jotka voisivat pelata korkeammalla, sanoi SJK Akatemian päävalmentaja Brian Page.
Voiton myötä SJK Akatemia jatkoi hurjaa tappiottomien ottelun putkeaan, joka on nyt jo 19 ottelun mittainen. Regions’ Cupin välieräparit arvotaan tiistaina 1.8. SJK Akatemian lisäksi Atlantis FC on jo selvittänyt tiensä välieriin. JIPPO ja KaaPo kohtaavat lauantaina ja ToVe-TuPS pelataan maanantaina.
SJK Akatemia: Luis Fernando MV, Sami Viljanen, Roope Takala, Joona Ala-Hukkala, Dominic McGiveron (74’ Juuso Takanen), Aatu Kujanpää, Joonas Kuivalainen, Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari, Tommi Haanpää (67’ Jesse Sundman) ja Matti Lähde.

SJK Akatemian kausi Kolmosen pelien osalta jatkuu 4.8. kotiottelulla KPS:aa vastaan. Akatemian U20-joukkue pelaa sunnuntaina KaaPoa vastaan OmaSp Stadionilla klo 14.Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

Alkuun