123 456 7890

Akatemia kontalleen Oulussa
AC Oulu Akatemia – Wall-Akatemia 5-0 (1-0)
05 min 1-0 Veini Rikkinen
53 min 2-0 Joni Mäkelä (rp)
62 min 3-0 Matias Ojala
87 min 4-0 Juuso Haapala
95 min 5-0 Matias Juntunen

Wall-Akatemian haaveet Talenttiakatemioiden SM-lopputurnauspaikasta kärsivät melko kovan kolauksen Oulun Heinäpään Arina Areenassa.

Veikkausliigajoukkue AC Oulun jälkikasvu nimittäin oli kotikentällään kaksiosaisen karsinnan ensimmäisessä osaottelussa vahvempi lukemin 5-0 (1-0), vaikka varsinkin ensimmäisen puoliajan loppupuoliskon vierasjoukkue peliä veikin. Ottelu repesi toisella puoliajalla ja jätti vierasjoukkueen ahdinkoon toista kamppailua ajatellen.

Kotijoukkue sai kuitenkin otteluun varsin hyvät lähtökohdat iskettyään avausmaalin jo ennen kuin pelikello oli ehtinyt hiipiä kunnolla kamppailun viidennelle minuutille. Vaikka tuon osuman jälkeen peli tasoittuikin, tuli toisen puoliajan alussa lunta tupaan pyryttämällä.

Ensin isännät lisäsivät johtoaan rankkarista 53. minuutilla ja kymmenisen minuuttia myöhemmin oli Tomi Kärkkäisen ja Asko Ristimäen johdolla matkassa ollut Wall-Akatemia jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa.

Viimeiset niitit oululaisten toimesta tulivat vielä ottelun kahdeksan viimeisen peliminuutin aikana, jolloin kotijoukkue iski kahdesti siirtyen ensimmäisen ottelun jälkeen peräti viiden maalin johtoon, joka tuntuu kovin tavoittamattomalta.

Selkeä tappio Oulussa tietää sitä, että Wall-Akatemialla on melkoinen vuori kiivettävänään ensi keskiviikon kotiottelussa Wallsport Areenassa. Lopputurnaukseen etenevä joukkue selviää kahden ottelun yhteismaaleilla, mikä tarkoittaa sitä, että seinäjokelaisakateemikkojen on rypistettävä kotonaan samanlainen huikea esitys kuin talvella Tampere Unitedia vastaan, jolloin joukkue nousi puolessa tunnissa neljän maalin takaa 5-4 -voittoon. Nyt on toki käytössä koko ottelu puolen tunnin sijaan.

– Meillä oli tasan yksi maalintekopaikka ottelussa. Teemu Penninkankaalla oli saumat kolmen maalin tappiotilanteessa, mutta eipä tullut siitä osumaa. Oulu oli selvästi parempi pelillisesti ja asenteellisesti tänään. Emme pystyneet edes luomaan paikkoja. “Penni” ja Kalle Taimi saavat asenteestaan puhtaat paperit. Jesse Jääskeläinen ja Saku Koskinen väläyttelivät ajoittain omalla tasollaan, tuskaili joukkuetta luotsannut “Kärde”.

Wall-Akatemia: Toni Koivusaari, Eero Rantanen (63. Sami Viljanen), Henri Huilla, Tommi Kukila, Kalle Taimi (88. Antti Viita), Miika Korpela (63. Aleksi Ahde), Jesse Jääskeläinen, Saku Koskinen, Ville Luomapuro (75. Joonas Kuivalainen), Teemu Penninkangas (85. Akseli Metsä-Ketelä), Veli-Pekka Pajula (63. Erno Ruismäki)