123 456 7890

Kerho 07 Akatemia nousi 7-1 murskavoitolla jälleen Kakkosen Pohjoislohkossa kolmanneksi ja kutisti samalla eroa edellä oleviin AC Kajaaniin ja KPV:hen. Nyt kärkikolmikko on vain kahden pisteen sisässä. Illan sankari oli Rasmus Karjalainen, joka teki hattutempun ja häntä säesti kahdella osumalla Emil Lidman. Molemmat ovat iskeneet nyt kahdeksan maalia Kakkosessa ja tuo maalimäärä oikeuttaa Pohjoislohkon maalipörssin jaetulle kärkisijalle, yhdessä GBK:n Tom Melartin kanssa. Päivän komein suoritus oli Lidmanin toinen täysosuma, sillä mies esitti kauniin käännöksen pallon kanssa rangaistualueen rajalla ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Lisää ilonaiheita tuli vasta 16-vuotiaan Joonas Lepistön tehtyä uransa ensimmäisen maalin miesten Kakkosessa. Kerho esitti läpi ottelun kaunista jalkapalloa ja se ei jättänyt vierailijoille paljoakaan mahdollisuuksia.

Kerho 07 Akatemia – FC Santa Claus AC 7-1 (2-1)
7-1 78 min Joonas Lepistö

Kerho hallitsi ottelua suvereenisti ottelun alkuhetkistä lähtien. Viidennellä minuutilla Emil Lidman syötti maalille Janne Tuohisaarelle, joka kaadettiin. Pilkkua ei tullut, mutta tilanne jatkui. Hetkeä myöhemmin Emil Lidman pelasi pallon uudelleen maalille, mutta Santa Clausin maalivahti Harri Nykänen pääsi väliin. Pallo ei kuitenkaan pysynyt Nykäsen hallussa, Rasmus Karjalainen käytti tilanteen tylysti hyväkseen ja vei Kerhon johtoon. Kauaa ei Kerho saanut johtoasemasta nauttia. Vilim Posinkovic rynnisti vahvasti keskeltä boksiin ja syötti Santeri Kumpulalle, joka laukoi tasoituksen.

Kerho meni uudelleen johtoon viisi minuuttia Santa Clausin tasoituksen jälkeen. Janne Tuohisaaren laukaus kävi vain niukasti maaliviivan paremmalla puolella, mutta sehän riittää. Maali oli Tuohisaaren ensimmäinen Kakkosessa. 26. minuutilla Kerhon kolmas maali oli lähellä, mutta Jesse Sarajärven laukaus kolahti tolppaan. Santa Clausin paikat olivat vähissä. Paras paikka oli Vilim Posinkovicilla, joka pääsi puskemaan takatolpalta Erkka Alamäen keskityksestä. Vaikeasta asennosta lähtenyt pusku ei kuitenkaan tuottanut töitä Kerhon maalivahti Paavo Valakarille.

Reilun puolen tunnin kohdalla Janne Tuohisaaren erinomainen pystysyöttö vapautti Jesse Sarajärven puolittaiseen läpiajoon, mutta Nykänen torjui jalallaan Sarajärven yrityksen.

Toisen puoliajan alussa Tommi Haanpää väläytti nopeuttaan ja pääsi laukomaan, mutta Paavo Valakari torjui etukulmaa kohti suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi.

49. minuutilla Rasmus Karjalainen sai pallon maalin edessä. Karjalainen oli selin maalia kohti ja topparin pihdeissä ainakin näennäisesti. �Rasse� kääntyi ja laukoi pallon etukulmasta sisään. Pari minuuttia 3-1-maalin jälkeen Emil Lidmania rikottiin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Rasmus Karjalainen asettui pallon taakse ja iski sen varmasti maaliin. Hattutemppu oli Karjalaiselle jo kauden toinen. Maaleja on kasassa jo kahdeksan.

Reilun tunnin kohdalla Kerho iski jälleen. Pallo pelattiin silmiä hivelleen syöttökuvion päätteeksi Emil Lidmanille, joka laukoi Kerhon 5-1-johtoon. 68. minuutilla Emil Lidman harhautti Santa Clausin puolustajan helponnäköisesti ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. Myös Lidman kasvatti kauden maalisaldonsa jo kahdeksaan. Loppunumerot 7-1:een iski Joonas Lepistö läpiajon päätteeksi. Maali oli Lepistön ensimmäinen Kakkosessa.

Hallittiin peliä alusta alkaen selkeästi. Tehtiin niitä asioita, joita oltiin harjoiteltu systemaattisesti. Pystyttiin kontrolloimaan palloa ja murtautumaan monipuolisesti. Erityisesti korostui meidän erittäin hyvät pallottomat liikkeet syvyyteen ja linjojen väliin, mikä loi paljon vaihtoehtoja ja syöttösuuntia pallolliselle. Olin tosi tyytyväinen siihen, miten aktiivisesti teimme juoksuja läpi ottelun. Ensimmäisellä puoliajalla emme tehneet paikoista maaleja, mutta päätimme, että jatketaan niitä liikkeitä ja ne palkitaan varmasti toisella puoliajalla. Pelaajat pysyivät nöyränä ja jaksoivat pitää pelikurin ja syötellä. Tämä oli palkinto pitkästä kovasta duunista. Nautitaan hetki tästä ja sitten nollataan nopeasti. Kohta tulee taas uusi peli ja meidän täytyy tehdä kovasti töitä pärjätäksemme siinä, sanoi Kerho 07:n päävalmentaja Ossi Virta.

Tämä oli varmaan yksi kauden parhaista peleistä. Kun tekee seitsemän ja päästää vain yhden, niin tietää että on pelattu hyvin joukkueena. Pyritään vielä pitämään nolla. Puhuttiin, että jatketaan kaasu pohjassa, vaikka peli ratkeaisikin. Vähän pitäisi vielä huolellisempia olla maalipaikoissa ja pelata tilanne kerrallaan. Meillä on uusi valmentaja ja osataan nyt jo pelata näin hyvin hänen alaisuudessaan. Ollaan opittu tosi paljon ja koko ajan mennään parempaan suuntaan, sanoi Emil Lidman, joka oli viime viikolla U18-maajoukkueen mukana ja teki maalinkin.

Olihan se pitkästä aikaa uutta. Aina erilaista siellä kuin seurajoukkueessa. Oli uusia pelaajia ympärillä, pelasin siellä vasemmalla, kun täällä pelaan oikealla. Pelattiin hyvin, mutta ei tullut ykkössijaa. Vaikka ei voitettu, niin sanoisin, että olemme tällä hetkellä parempia kuin Baltian maat, kommentoi Lidman viime viikon maaotteluita.

Ottelun parhaana palkittiin hattutempun iskenyt Rasmus Karjalainen, kaksi tähteä Emil Lidmanille ja myös yksi tähti kotijoukkueelle ja sen pokkasi Joonas Rantala.

Kerho 07 Akatemia:Paavo Valakari MV, Jesse Sarajärvi (63› Joonas Lepistö), Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen, Juho Kemppinen, Emil Lidman, Joona Ala-Hukkala (41› Sami Viljanen), Joona Lautamaja, Arttu Aromaa, Janne Tuohisaari ja Tuomas Rintamäki (77› Nicolas Kotamäki).

Akatemia on pelihommissa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina 28.6. klo 18.30, kun se vierailee toisena olevan AC Kajaanin vieraana.

Koko Kerho 07 oli tänään liekeissä. Kuva Pasi Palo.