123 456 7890

SJK Akatemian huikeat esitykset Ykkösen Cupissa sai jatkoa, kun se nousi 0-2 tappiolta 2-2 tasapeliin FF Jaroa vastaan. SJK Akatemia lähti otteluun entistä nuoremmalla joukkueella ja peräti neljä avauksen pelaajaa pelasi ensimmäiset ottelunsa miesten sarjoissa. Vaihdosta tuli sisään vielä yksi lisää. Joukkue lähti peliin silti ennakkoluulottomasti pelaamaan omaa peliään ja vaikka Ykkösen rutinoitunut joukkue FF Jaro johti tauolla jo kahdella maalilla, nousi SJK:n nuoret vielä pelin lopussa tasapeliin. Tasoitusmaalin iski vaihdosta sisään tullut ja debyyttiottelunsa pelannut Daniel Säily. Ensi lauantaina SJK Akatemia matkustaa Kajaaniin vierasotteluun ja kohtaa isäntäjoukkue AC Kajaanin 8. helmikuuta klo 19:00. Seuraava kotiottelu Ykkösen Cupissa on perjantaina 14.2. klo 19:30 ja silloin SJK Akatemia saa Wallsportissa vastaansa KPV:n.

SJK Akatemia – FF Jaro 2-2 (0-2)
0-1 21 min Alex Ramsay
0-2 37 min Alex Ramsay
1-2 83 min Kuutti Matila
2-2 85 min Daniel Säily

SJK Akatemia aloitti ottelun jälleen hyvin ja sai paineen heti Jaron päätyyn sekä kulmapotkun. Sen jälkeen kuitenkin Jaro otti pelissä kontrollin, vaikkakin SJK Akatemia piti välillä palloa kenties hieman enemmän. Jaron avausmaali tuli sivuvapaapotkusta, kun keskitys löysi Alex Ramsayn pään ja tämä puski pallon ohi uransa toista miesten ottelua pelanneen Aleksi Luoman. Hetkeä myöhemmin Luoma esitti komean jalkatorjunnan ja piti pelin yhden maalin takaa-ajo asemassa. Jaro iski vielä toisen osuman ennen taukoa. Jaron pääsi vastahyökkäyksellä tulemaan keskeltä läpi ja pallo pelattiin jälleen Alex Ramsaylle. Ramsayn veto otti erikoisen kimmokkeen puolustajasta ja nousi SJK Akatemian maaliin.

Toisella jaksolla Jaro tuntui jäävän varmistelemaan johtoaan ja SJK Akatemia otti pelin haltuunsa. Ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sai SJK Akatemia vaihdosta mukaan tuoreita jalkoja. Kavennuksesta vastasi vaihdosta sisään tullut Kuutti Matila, joka sai Sami Sipolan matalan keskityspallon takatolpalle, lähelle maalia. Hänellä oli helppo työ laittaa pallo tyhjiin. Tasoitusosuman teki debyyttiotteluunsa vaihdosta sisään tullut Daniel Säily. Säily kiersi vasemmalta laidalta pari askelta sisään ja sijoitti pallon hienosti takatolpan juureen.

SJK Akatemia: Aleksi Luoma MV, Oskar Pihlaja (56’ Daniel Säily, Onni Heinonen, Arttu Aromaa, Veeti Mustonen, Lauri Pelkkala (70’ Sami Sipola), Habibullah Husseini, Eddie Hiekkanen (74’ Omar Adawi), Nuutti Salo, Nicolas Kivimäki (74’ Kuutti Matila) ja Severi Vuorela (68’ Jyri Kiuru).

Videohaastatteluissa ottelun jälkeen valmentaja Thomas Dunne sekä pelaajat Daniel Säily ja Arttu Aromaa.