Akatemia valmiina Suomen Cupiin ja SM-karsintaan

16.1.2017SJK Akatemia pelaa tulevina viikkoina Suomen Cupia ja alle 20-vuotiaiden SM-karsintaa. Näihin se valmistautui pelaamalla muutamia harjoitusotteluita, ja viime lauantaina olikin sekä Akatemian edustuksella että U20-joukkueella ottelut.

- Saimme kaksi hyvää ottelua kovatasoisia vastustajia vastaan lauantaina. Lisäksi ainakin kolme U20-joukkueen avainpelaajista pelasi aiemmin samana päivänä SJK:n edustusjoukkueessa Ilvestä vastaan ja se on nimenomaan positiivinen asia meidän koko seuralle, kertoo Akatemia-joukkueiden vastuuvalmentaja Brian Page.

U20-joukkue kohtasi harjoitusottelussa JJK:n U20-joukkueen ja Akatemia Kakkosessa pelaavan VIFK:n. U20-hävisi oman ottelunsa 0-2 ja jälkimmäisessä maalit tasattiin 4-4-luvuin. Tappiosta ja tasapelistä huolimatta valmennusjohto nostaa esiin mieluummin positiiviset asiat kuin tuloksen.

- Tappiosta huolimatta meidän nuoret pelasivat mielestäni hyvin, pystyivät ajoittain hallitsemaan peliä ja pelissä oli myös muita positiivisia asioita. Olimme matkassa varsin nuorella ryhmällä. Näen tämän meidän U20-joukkueen erittäin lahjakkaana ja meillä on hyviä pelaajia monelle pelipaikalle. Tietenkin toivon näkeväni myös edustuksen mukana olleita kavereita mukana kauden aikana, sillä he ovat avainpelaajia, sanoo vastuuvalmentaja Page, jolla on joukkueiden valmennuksessa apunaan SJK-legenda Toni Lehtinen.

- Akatemian miesten joukkue pelasi mielestäni erinomaisen pelin kovaa VIFK:ta vastaan. Varsinkin ensimmäinen jakso oli meiltä vahva. Teimme hienoja maaleja, hallitsimme jaksoa ja pelasimme erinomaista jalkapalloa. Toisen jakson alussa olimme hieman vaikeuksissa, mutta näytimme luonnetta ja uskoa omaan tekemiseemme, jatkamalla peliä omalla tyylillämme. Sillä saimme menestystä ja nousimme mukaan peliin lopulta tasoittaen ottelun aivan loppuhetkillä, Page kertoo.

- Minä sekä kanssani joukkueita valmentava Toni Lehtinen, voimme lähteä lauantain pelien jälkeen kauteen positiivisin mielin ja kokonaisuutena koko päivä oli mielestäni hyvä. Voimme nyt katsella näitä pelejä videolta ja analysoida missä meidän pitää vielä parantaa ja minkä varaan voimme rakentaa. Meillä on heti todella kovat testit tulossa, sillä Suomen Cup alkaa tällä viikolla, muistuttaa Brian Page.

   

 Akatemia kohtaa Suomen Cupissa heti ensimmäisessä ottelussa SJK:n edustuksen ensi perjantaina 20.1. klo 19:15 ja siten nuoret pelaajat pääsevät haastamaan kokeneet pelaajat ja kilpailemaan omista pelipaikoistaaan toden teolla. Lisäksi se saa myös toisessa ottelussa vastaansa Veikkausliigaseuran, kun Akatemia isännöi Vaasan Palloseuraa Wallsportilla perjantaina 3.2. Suomen Cupissa Akatemian joukkueiden pelaajat ovat kaikki käytettävissä yhdessä ja samassa joukkueessa.

- Suomen Cupista saamme itsellemme valtavan oppimiskokemuksen. Kukaan ei odota meiltä mitään, joten voimme mennä peleihin ilman paineita ja pelata niin hyvin kuin osaamme. Varsinkin näissä kahdessa ensimmäisessä ottelussa meidän täytyy ottaa huomioon, että todennäköisesti joudumme olemaan paljon ilman palloa. Meidän täytyykin pelata huolellisesti, organisoidusti ja kurinalaisesti. Samalla täytyy muistaa myös pelirohkeus, sillä meillä on tässä joukkueessa kyllä paljon osaamista, eikä meidän pidä unohtaa sitä. Me pystymme haastamaan myös näitä kovia vastustajia, Page arvioi.

- Monelle meidän nuorelle pelaajalle tämä on erinomainen mahdollisuus näyttää, mihin he pystyvät ottelussa kokeneempia pelaajia vastaan. Uskon myös, että nämä pelit keräävät hienosti yleisöä, tosin ensi perjantaina en tiedä kumpaa joukkuetta yleisö kannustaa, naurahtaa Page.

- Siitä tulee joka tapauksessa hieno päivä perjantaina, sillä olen varma että Simo Valakari ja edustusjoukkue ei taatusti halua peliä hävitä. Ja kuten jo aiemmin sanoin, ei meidänkään pidä jäädä odottelemaan mitä vastaan tulee, vaan meidän tulee myös pelata rohkeasti, kurinalaisesti ja omalla tavallamme, muistuttaa Page lopuksi.

Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu, SJK - SJK Akatemia, perjantaina 20.1. klo 19:15 Wallsport Areenalla. Ottelun liput myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Sisäänpääsy myös kauden 2017 kausikorteilla.

Alle 20-vuotiaiden SM-karsinnan avausottelu FC Haka U20 - SJK Akatemia U20 sunnuntaina 29.1. klo 12.00, Valkeakoskella.

Akatemian molempien joukkueiden otteluista ja muista jutuista löydät enemmän tietoa Akatemian omilta Facebook-sivuilta.


Kaikki kuvat Antti Huhtamäki Akatemia U20 vs. JJK U20 -ottelusta. Luvaton käyttö kielletty.

Alkuun