123 456 7890

Akatemialle kolaus
FF Jaro Akatemia – Wall-Akatemia 3-2 (2-1)

17 min 0-1 Teemu Penninkangas
23 min 1-1 Markus Kronholm
31 min 2-1 Jonas Granholm
68 min 3-1 Thomas Kula
86 min 3-2 Tommi Kukila

Wall-Akatemian haaveet suorasta lopputurnauspaikasta kokivat kolauksen ja haave ajautui karikkoon Pietarsaaren Tellushallissa isäntäjoukkue FF Jaron otettua niukan voiton vieraistaan. Voitto oli FF Jarolle jo neljäs seinäjokelaisakatemiasta kautta aikojen, eli kertaakaan ei ole voittoa kyetty rypistämään jeppisläisistä.

Vaikka Wall-Akatemia menikin 17. minuutilla johtoon huikeassa iskussa koko talvikauden olleen Teemu Penninkankaan maalilla, johon Jesse Jääskeläinen teki esityön, iski kotijoukkue kuitenkin nopeasti tasoituksen Markus Kronholmin toimesta Thomas Kulan lähettämästä vaparista.

Vierailla oli mahdollisuus ottaa uudelleen johtoasema rankkarilla, mutta “Pennin” veto painui tolpasta ohi. Isännät sen sijaan käänsivät tilanteen taukojohdokseen Jonas Granholmin unelmavedolla ihan yläkulmaan noin 30 metristä.

Ratkaisun makua alkoi leijua ilmassa Thomas Kulan vietyä kotijoukkueen 3-1 -johtoon 68. minuutilla, eikä vieraiden vimmattu takaa-ajo nostanut Wall-Akatemiaa tällä kertaa tasoihin, vaikka Tommi Kukila pääsikin kaventamaan neljä minuuttia ennen loppua.

Tasapelikin olisi riittänyt vierailla suoraan paikkaan lopputurnauksessa, mutta nyt sitä joudutaan hakemaan karsintojen kautta. Karsintavastustaja selviää tuonnempana kahden muun lohkon välisten alkukarsintojen jälkeen.