123 456 7890

SJK Akatemia otti kiinnityksen Ykkösen paikkaan ensi kaudelle, kun se kaatoi VPS J Akatemian 1-0 OmaSp Stadionilla. Samalla se kasvatti sarjajohdon 12 pisteeseen, mikä käytännössä varmistaa nousun Ykköseen. Nousun varmistumiseen matemaattisesti, tarvitaan vielä yksi piste tai toisena olevalle RoPS 2:lle yksi pistemenetys kauden lopuista neljästä pelistä. SJK Akatemia voisi varmistaa nousun myös maalieron perusteella, vaikka se häviäisi kaikki loput ottelunsa. Tänään voittoon riitti Joonas Lepistön komea takavasarasijoitus, vaikka paikkoja oli useampaankin maaliin. Seuraava ottelu on ensi lauantaina 5.10. klo 14:00 pelattava RoPS 2 vs. SJK Akatemia.

SJK Akatemia – VPS J Akatemia 1-0 (0-0)

1-0 64 min Joonas Lepistö

Peli oli alusta loppuun kotijoukkueen kontrollissa ja SJK Akatemia sai pallon välillä maaliin ja maalikehikoihin, mutta joko avustavan erotuomarin lippu pystyssä tai VPS J Akatemian puolustus ehti siivoamaan paluupallot pois maalilta. Akatemia piti palloa maltilla ja odotteli paikkaansa iskeä.

Lopulta maali syntyi toisella puoliajalla ja se oli komea. Sami Sipola syötti pallon maalin eteen juosseelle Joonas Lepistölle, joka sijoitti sen verkkoon yllättävästi maalinedustalta. Maali oli hänen 23. tällä kaudella.

Koko pelin VPS:n puolustuksessa hyvin pelannut Chinonso Edeh joutui vielä lopussa ulosajetuksi, kun hän kaatui karkuun pääsemässä olevan Daniel Håkansin.

Me puhuimme joukkueen kanssa ennen ottelua, että tästä tulee joko peli joka voitetaan helposti tai ottelu, jossa dominoimme, mutta joudumme odottaa ratkaisua aivan loppuhetkille. Ja jälkimmäinen siitä sitten tuli. Tärkeintä oli kuitenkin, että me olimme kurinalaisia koko ottelun. Me pelasimme tarkasti ja hyvin taktiikan mukaisesti, samalla hyökäten. Me tiesimme kaiken aikaa, että tulemme voittamaan pelin. Mutta joskus tässä vaiheessa kautta, se on vaikeaa, varsinkin kun haluat varmistaa sarjan voiton, sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Thomas Dunne.

1-0 voitto, ammattimaisella ja tarkalla esityksellä. Joitain asioita voisimme tehdä vielä paremmin ja joissain tilanteissa olisimme voineet tehdä vähän parempia ratkaisuja, mutta silti meillä oli koko ajan pelin rakenne kasassa. Se on pääasia. Jalkapallo on joskus sellaista. Joskus teet maaleja kilpaa, joskus sinun pitää pystyä pitämään vain oma pää puhtaana ja tiedät, että me saamme sen maalin, Dunne jatkoi.

Meillä on hyvä hyökkäysduo. Sanoin pelaajilleni tauolla, että antakaa heille vain mahdollisuus tehdä, niin he pitävät meidät pelissä. Toisella jaksolla me sitten saimmekin monia hyvin rakenneltuja hyökkäyksiä ja tilanteita. Siinä oli tolppaa ja muuta. Ja lopulta, tämä oli hyvä, ammattimainen esitys, päätti Dunne.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Joona Lautamaja, Sami Sipola, Ville Tikkanen, Matias Vainionpää, Arttu Aromaa, Juuso Takanen (72’ Robbie Malolo), Maximo Tolonen (76’ Kaarlo Rintamäki), Daniel Häkans (89’ Ville Pajula), Joonas Lepistö ja Kuutti Matila.

Kauden jäljellä olevat ottelut löydät tästä linkistä.