123 456 7890

SJK nousi Veikkausliigan sarjakärjeksi vierastasapelillä Kuopiossa. KuPS painosti pellissä hienokseltaan, mutta toisaalta maalissa Mihkel Aksalu pääsi melko helpolla. Toisella puoliajalla SJK vaihtoi kentälle uuden lainapelaajan Liverpoolista ja Allan Souza ehti olla kentällä vain reilun kymmenen minuuttia, kun hän iski komean johtomaalin. Harmillisesti kuitenkin KuPS tasoitti ottelun vielä aivan viime hetkillä. Samaan aikaan kuitenkin HJK kärsi kotonaan 0-2 tappion Interille ja RoPS jäi maalittomaan tasapeliin Rovaniemellä, joten SJK nousi Veikkausliigan kärkeen parhaalla maalisuhteella. Kaikki kolme joukkuetta on nyt tasapisteissä. SJK:lla on kuitenkin peli enemmän pelattuna kuin HJK:lla ja RoPS:lla peräti kaksi ottelua HJK:ta enemmän. HJK kohtaa vielä sekä RoPS:n että SJK:n. SJK:lle tarjoutuu paikka päästä entistä paremmalle karkumatkalle ensi viikonloppuna, kun se isännöi Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina FC Lahtea. SJK – HJK ottelu puolestaan pelataan Seinäjoella keskiviikkona 23.9. ja ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 17.00. Aivan huikea syksy on tulossa kun SJK taistelee Suomen Mestaruudesta!

Allan Souza osui heti debyytissään.

KuPS – SJK 1-1 (0-0)
0-1 72 min Allan Souza
1-1 89 min Urho Nissilä

SJK:lla oli hyvä vastahyökkäys 11. minuutilla. Jussi Vasara, Tuco ja Roope Riski pelasivat hyvin yhteen ja Vasara pääsi puolittaiseen läpiajoon. Tomi Maanoja onnistui kuitenkin torjumaan Vasaran yrityksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin KuPSin vastaisku, jonka päätteeksi Irakli Sirbiladze pääsi laukomaan tuloksetta. 21. minuutilla Roope Riski laukoi boksin rajalta, mutta Tomi Maanoja torjui.

KuPS keskitti palloa jatkuvasti maalille, mutta keskitysten laatu oli heikkoa. KuPS ei päässyt niiden avulla maalipaikkoihin, tai jos pääsi, ratkaisut olivat heikkoja, eikä Mihkel Aksalu joutunut torjuntatöihin.

28. minuutilta Ilmari Niskanen pelasi Sirbiladzelle, jonka laukaus ei tälläkään kerralla tuottanut töitä Aksalulle.

Allan Rodrigues de Souza tuli Jussi Vasaran tilalle kentälle 56. minuutilla ja teki ensiesiintymisensä Veikkausliigassa. Brasilialaisnuorukainen osoitti vaarallisuutensa välittömästi. Hän laukoi reilusta paristakymmenestä metristä ja KuPS-vahti Tomi Maanoja torjui vedon kulmapotkuksi vain vaivoin.

Ottelun avausmaali nähtiin 72. minuutilla. Roope Riski jatkoi Zeljko Savicin pitkän avauksen Akseli Pelvakselle. Pelvas eteni vasenta laitaa ja keskitti maalille Tucolle, joka ohjasi pallon ylärimaan. Pallo tuli Allanille, joka laukoi pallon pienestä kulmasta takakulmaan. Allan ehti reilun puolen tunnin aikana osoittaa olevansa erinomainen vahvistus SJK:lle.

KuPS tuli kuitenkin tasoihin pari minuuttia ennen loppua. Juha Hakola keskitti ja Urho Nissilä puskin pallon maaliin.

Juha (Hakola) laittoi loistavan keskityksen ja pistin vain päätä väliin. En tee usein päällä maalia, mutta on niitäkin tullut tehtyä. Juoksuliike on tärkein. Tasainen peli, jos olisimme tehneet maalin aikaisemmin, olisi ollut paikat voittaa. Ihan hyvä tasuri, kun tuli niin lopussa maali, sanoi Urho Nissilä.

Kohtalaisen hankala peli meille. Ei saatu pallonhallintaa kuntoon missään vaiheessa. KuPS pelaa pitkää palloa Sirbiladzelle. Heillä on hyvät juoksijat laidoilla. Niskanen on nuori ja nopea, siinä sai hyvän iltapuhteen tehdä. KuPSin toppariparille pitää nostaa hattua, olivat hyvin hereillä meidän nopean kärkiparin kanssa. Ennakoivat hyvin sijoittumisella ja liikkumisella. Turha miettiä, mitä HJK tekee, mutta tietenkin mieluummin otan vastaan HJK:n tappion kuin voiton, sanoi Henri Aalto.

Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueen tasoitusmaalin puskenut Urho Nissilä. SJK:n Allan Souza sai kaksi tähteä ja yksi tähti meni kotijoukkueen Tristan Bowenille.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (57› Allan Souza), Ariel Tuco Ngueukam, Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Roope Riski (81› Teemu Penninkangas), Henri Aalto, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj.

SJK pelaa seuraavaksi jo tämän viikon sunnuntaina, kun se isännöis Seinäjoen Keskuskentällä FC Lahtea. SJK – FC Lahti sunnuntaina 13.9. klo 17.30. Ennakkoliput otteluun myynnissä SJK Shopissa. Tervetuloa kannustamaan sarjakärkeä kohti Suomen Mestaruutta!