123 456 7890

ASM jatkaa puhtaalla
SJK – FC Haka 5-2 (3-0)
10 min 1-0 Veli-Pekka Pajula
43 min 2-0 Henri Huilla
45 min 3-0 Miika Korpela
54 min 3-1 Topi Järvi
66 min 4-1 Teemu Penninkangas
75 min 4-2 Mika Jussila
90 min 5-2 Sami Viljanen

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit jatkavat edelleen SM-karsintasarjassa ilman pistemenetyksiä kaadettuaan keskiviikkoiltana Jouppilanvuoren tekonurmella vierailleen kovaäänisen FC Hakan, jonka pelilliset ansiot jäivät tällä kertaa vähäisiksi.

Samaa voi sanoa siinä mielessä kotijoukkueesta, että pelin annettiin valua vieraiden tasolle FC Hakan maalivahdin Jori-Pekka Rautavan katseltua punaista korttia 21. minuutilla hänen kaadettuaan läpiajaossa olleen Teemu Penninkankaan rangaistusalueen ulkopuolella.

Tuossa vaiheessa Kerho johti ottelua pelin 10. minuutilla syntyneellä Veli-Pekka Pajulan maalilla, johon mainion esityön teki Niko Nauholz komealla crossillaan.

Toki Kerho iski vielä kahdesti ennen taukoa aivan ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta silti peli meni hieman puuroiseksi Hakan jouduttua alivoimalle.

Ensimmäisen puoliajan 43. minuutilla Miika Korpela antoi kulmurin, joka päätyi alueen takakulmalla olleelle Henri Huillalle. Huillan nosto painui takatolpan kautta sisään ja vain kaksi minuuttia edellisestä Teemu Penninkangas petasi paikan Miika Korpelalle, joka sai viimeistellä takunumeroiksi 3-0.

Tauon jälkeen vieraat ryhdistäytyivät selkeästi painaen peliä kohti Kerhon päätyä, vaikka isännät pelasivatkin miehen ylivoimalla. Ehkä kuvitelmiin oli hiipinyt ajatus siitä, että homma oli jo taputeltu, eikä töitä tarvitse enää tehdä.

Mene ja tiedä, mutta FC Haka pääsi kuitenkin maalaamaan 54. minuutilla Topi Järven puskettua väkisin tekopaikkaan. Kavennuksen jälkeenkin vieraat jatkoivat painostustaan, mutta reilun tunnin pelin jälkeen Kerho sai jälleen hiukan otetta ja pystyi iskemään varsinaisena ottelun tuhlaajapoikana kunnostautuneen Teemu Penninkankaan toimesta pallon neljännen kerran vierasjoukkueen verkkoon.

Oli todellakin huojentavaa, että “Penni” sai pallon verkkoon, sillä paikkoja nuorukaiselle siunaantui ripakopallinen.

Edes tuo maali ei kuitenkaan nitkauttanut lopullisesti FC Hakan niskoja sijoiltaan, vaikka niin olisi saattanut kuvitella. Joukkue tuli vielä kerran ja Mika Jussila sai viimeistellä alivoimalla joukkueensa toisen maalin, joskin monen mielestä hiukan liian helposti.

Yhtä kaikki, voitto irtosi lopulta kolmen maalin erolla Sami Viljasen ehosteltua loppunumeroita vielä kamppailun viimeisellä minuutilla Miika Korpelan oltua jälleen tilanteen rakentajana.

Max Peltosen ja Jorma Tuohisaaren suojateilla on kahdesta pelistä kasassa täydet kuusi pinnaa. Nuoria miehiä vilisi kentällä mukavasti, sillä B-junnuikäisistä kehissä nähtiin Joona Lautamaja, Aleksi Ahde, Veli-Pekka Pajula, ensimmäisen A-junnujen SM-sarjapelinsä pelannut Antti Viita, sekä Jesse Sarajärvi.

SJK: Tuomas Karjanlahti, Niko Nauholz (90. Taavi Ahopelto), Henri Huilla, Pekka Rousu (v, 71. Tuomas Kallionpää), Joona Lautamaja, Veli-Pekka Pajula (87. Jesse Sarajärvi), Miika Korpela, Aleksi Ahde (84. Antti Viita), Sami Viljanen, Teemu Penninkangas, Akseli Metsä-Ketelä (46. Eetu Takala)