123 456 7890

ASM jatkaa taistelua
SJK – JJK 1-0 (0-0)
78 min 1-0 Sami Viljanen

Kerrassan räväkkään syyskuntoon päässyt Sami Viljanen nousi jälleen yhdeksi Seinäjoen Jalkapallokerhon A-junioreiden sankareista tulitettuaan voittomaalin Jyväskylän Jalkapalloklubin verkkoon vajaa vartti ennen ottelun loppumista Keskuskentän nurmella.

Voitto nosti Kerhon samalla JJK:n ohitse, mutta myöhemmin pelatussa ottelussa HJK kävi kylvettämässä sarjasta putoavan VIFK:n Vaasassa 6-0 kavuten maalierolla Kerhon ohi kolmanneksi. Näin JJK:n humpsahti pari pykälää alaspäin lauantain tappionsa myötä.

Ottelu oli kahden varsin tasaisen ryhmän todella tiukka ja tiivis vääntö, jossa ei juurikaan maalipaikoilla juhlittu. Itse asiassa kummallakaan joukkueella ei ollut ensimmäisellä puoliajalla oikein ainuttakaan todellista viimeistelymahdollisuutta, ellei sellaiseksi sitten lasketa Miika Korpelan tilaisuutta yrittää nostoa tyhjään maaliin vieraiden veskarin, Ville Viljalan huolimattoman purkupallon jälkeen.

“Kumi” ei kuitenkaan lähtenyt laukomaan, vaan haki parempaa paikkaa ja näin tilanne valui tyhjäksi.

Toisen puoliajan alkupuolella kotijoukkue järjesti pari oivallista saumaa. Ensin saatiin melkoinenkin hässäkkä JJK:n maalille vapaapotkun jälkitilanteesta ja vain tovia myöhemmin, 57. minuutilla, Tommi Kukila puski pallon ylärimaan.

Voittomaalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aina pelin 77. minuutille saakka, jolloin Jesse Sarajärvi tarjosi oivallisen keskityksen laidaltaan ja Sami Viljanen oli paikalla tulittaen pallon verkkoon. Osuma oli Viljaselle jo syyskierroksen kahdeksas.

Kotijoukkueen vahvasti pelanneesta ryhmästä erottui taas kerran maalitykki Viljasen lisäksi toppari Henri Huilla. Nuorukaisella on mahdollisuudet mihin hyvänsä, sillä taidot ja pelikäsitys kyllä tarjoavat siihen oivallisen tilaisuuden, jos paloa piisaa.

Voittonsa myötä Kerho matkaa Kuopioon 15. lokakuuta ainakin pieni mitalinpilke silmäkulmassaan. Pelkkä oma tekeminen ei kuitenkaan enää riitä, vaan apuja vaaditaan muiltakin.

Toisaalta, pelillisesti A-junnut ovat syyskierroksella pelanneet huomattavasti kevättä parempaa peliä, eli joukkue on todellakin kehittynyt harppauksin.