123 456 7890

Avauspiste Vaasasta
FC Kiisto – SJK 1-1 (0-0)

66 min 0-1 Marko Huttu
78 min 1-1 Antti Puikkonen

Jos ennen ottelua olisi tultu pitkiin mustiin nahkatakkeihin pukeutuneiden miesten toimesta tasapeliä FC Kiiston vieraana, sitä olisi saattanut mennä helpostikin retkuun, kätellyt herrat, ottanut pinnan, kiittänyt ja kävellyt takaisin sohvalle. Tyytyväisenä.

Nyt ei kyllä voi sanoa, että olisi tyytyväinen olo, vaikka pinna vietiinkin FC Kiistolta Kaarlen Kentän kamppailusta numeroin 1-1 (0-0). Happamalta se maistui. FC Kiisto oli noin 65 minuuttia ottelusta vastaanottavana osapuolena dominoiden selvästi vajaan parinkymmenen minuutin jakson Kerhon maalin jälkeen. Siinä mielessä tasapeli mairitteli selvästi enemmän isäntiä kuin vierailijaa.

Kauden ensimmäinen vierasottelu jo kahdesti pelanneen fyysisen, raamikkaan ja hyvin selkeää peliä pelaavan vaasalaisjoukkueen vieraana olisi voinut päättyä vieraiden selvään voittoon. Jos ja jos ja jos… Pelin hallinnasta ei saa kuin mielihyvää, toki ei aina sitäkään. Tällä kertaa tuliaisina oli piste, joka luultavasti maistuu marraskuussa paremmalle kuin juuri nyt.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melkoisen hermostunutta peliä kummaltakin joukkueelta. Peli oli molemmille ensimmäinen sarjakoitos aidolla nurmella. FC Kiisto oli pelannut ennen tätä iltaa Oulussa Castrnin muovilla ja Kuopiossa Magnum Areenan plastiikalla. Kerholla puolestaan oli alla vain tuo tappiollinen kotiottelu Jouppilanvuoren Tekonurmella FC YPA:aa vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla maalipaikoilla ei herkuteltu. Kotijoukkueella ei ollut ainuttakaan todellista paikkaa, eikä Kerholla juuri enempää kuin KPV:sta farmisopimuksen myötä lainalle tulleen nuoren, mutta erittäin taitavan Petteri Forsellin yksi laukaus ja toisen KPV:n lainamiehen, Paco Corrin hyvä pusku, jonka Peter Kauppi kuitenkin sai hyppysiinsä.

Toisella puoliajalla vierailla oli muutama todella maukas paikka. Reilun tunnin pelin jälkeen Toni Kujala pääsi yrittämään maalintekoa ja reboundistakin olisi ollut saumoja tulittaa maali, mutta eipä vain palikat osuneet kohdalleen.

Sen sijaan 66. minuutilla Paco Corr vapautti jo toistamiseen hyvässä vireessä olleen Marko Hutun menoon ja “Maukkahan” kiitti kunniasta viimeistelemällä Kerhon historian ensimmäisen vierasmaalin vieden mustanpuhuvat vieraat johtoon.

Jostakin syystä tuon maalin jälkeen vieraiden hyvä ote herpaantui totaalisesti ja kotijoukkue sai pelin haltuunsa tullen vahvasti. Kotijoukkueen valmentaja, Harri Kevari, löi lisää hyökkäysvoimaa kärkeen ja se palkittiin tasoituksen muodossa ottelun 78. minuutilla. Irtopallo ajautui Antti Puikkoselle, joka laukoi hienon vedon maskin takaa maaliin tasoittaen ottelun.

Vaikka FC Kiisto varmasti tuon osuman ansaitsikin, ei se todellisuudessa voi olla muuta kuin tyytyväinen pisteeseen, sillä pelillisesti joukkue oli alakynnessä. Matti Lampi, joka yleensä on joukkueen keulakuvia, oli nyt varjojen mailla. Myös yleensä hankalan Arto Saranpään suurimmaksi ansioksi jäi äänekäs kaatuminen ensimmäisellä puoliajalla. Se tuotti hyvän ottelun pelanneelle Petri Niemelle aiheellisen varoituksen. Silti se mölysaaste, mitä tilanteesta tuli tuttavallisesti ottelun tuominneelle Vesa Toivolalle oli taas kerran tuttua kiistolaisten penkkiä. Eipä siinä mitään, jokainen tyylillään, mutta on myös tuomarin tehtävä karsia moinen touhu pois. Vaikka Toivola ei möykkäämiseen ja vastustajille huuteluunkaan puuttunut, veti mies homman läpi ihan kelvollisesti. Ei suoritus hänen parhaitaan ollut, mutta ihan kunniallista perussettiä ja ehkä enemmän kuin mitä yleensä tällä tasolla voi tuomareilta odottaa. Edelliseen Kerhon peliin verrattuna tuomarointi oli vähintään yhtä paljon parempaa kuin Kerhon pelikin.

Ottelun raati palkitsi Veikkauksen tähdillä kotijoukkueesta Antti Puikkosen yhdellä sakaraisella, Peter Kaupin kahdella ja vieraista Marko Hutun kolmella tähdellä.

Ilahduttavaa oli se, että Tiitus Lehtinen palasi kokoonpanoon ja se, että Toni Kujala pystyi pelaamaan edellisessä ottelussa saamastaan kolhusta huolimatta. Seuraavassa matsissa lauantaina on myös joukkueen kippari Jukka-Pekka Salminen pelikelpoinen kärsittyään kahden ottelun pelkieltonsa.

SJK: Jyri Nieminen, Petri Huttu, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi (v), Jani Asuintupa, Johannes Saranpää, Paco Corr, Tommi Haanpää (51. Juha Etelä-Aho), Petteri Forsell, Toni Kujala (78. Mikko Kärki), Marko Huttu (88. Mikko Väänänen)