123 456 7890

B kaatoi pronssijoukkueen
TP-Seinäjoki – FF Jaro 4-1 (1-1)
28 min 1-0 Pekka Jaskari
34 min 1-1 Antonio Hotta
52 min 2-1 Jesse Sarajärvi
56 min 3-1 Aapo Metsä-Ketelä
81 min 4-1 Antti Viita (rp)

TP-Seinäjoki antoi viime kaudella SM-pronssia voittaneelle pietarsaarelaiselle FF Jarolle kyytiä selkein numeroin iltapäivän ottelussa Wallsport Areenassa.

Vaikka numerot olivatkin selvät, näkyi TP-Seinäjoenkin pelissä vielä ajoittain karkeita virheitä etenkin alakerrasta lähteneissä avauksissa ja ne aiheuttivatkin suurimman osan vaaratilanteista.

Onneksi kotijoukkueen maalilla pelannut Jarkko Orava oli ihan liekeissä torjuen muutaman todsella pahan pallon ja pitäen etenkin ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkuetta pelissä mukana.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Pekka Jaskari oli myös todella oivallisessa vireessä. Jo kamppailun seitsemännellä minuutilla nuori mies oli ohjata Veli-Pekka Pajulan keskityksestä kotijoukkueen johtoon, mutta vielä ei maalin aika ollut.

Pelin 13. minuutilla pallo oli jo kotijoukkueen ylärimassa Jarkko Oravan torjuttua jo varmalta näyttäneen maalin ilmiömäisesti. Pari minuuttia myöhemmin Aleksi Ahde laukoi napakasti, mutta vasta 28. minuutin kohdalla kotijoukkueen leirissä päästiin tuulettamaan.

Topparina pelannut Roope Takala avasi alhaalta pallon mukavan ottelun pelanneelle Aleksi Leppäselle, joka puolestaan pelasi Pekka Jaskarin nokatusten vieraiden maalivahdin kanssa. Tällä kertaa Jaskari viimeisteli kliinisesti vieden kotijoukkueen johtoon.

Johto ei kuitenkaan taukoon saakka kestänyt, vaan täysin vapaaksi rangaistusalueella unohdettu Antonio Hotta sai vapaasti laukoa tasoituksen 34. minuutilla.

Liekö niin, että muutama vaihto tauolla toi lisää virtaa, vai mistä oli kysymys, mutta toisella puoliajalla vieraiden peli hyytyi täysin kotijoukkueen vahvan esityksen myötä.

Pelikellon ehdittyä edetä toisen puoliajan 12. minuutille, vei erinomaisesti vaihdosta peliin tullut Jesse Sarajärvi isännät uudelleen johtoon Teemu Nimellin loistavasta keskityksestä ja vain neljä minuuttia myöhemmi tauolta Jessen tavoin mukaan tullut Aapo Metsä-Ketelä laukoi suoraan vaparista 3-1 Jaron maalivahdin vielä aseteltua muuriaan kaukana siltä tontilta, missä nuoren miehen olisi ollut syytä olla.

Varsinaisen peliajan oltua jo lopussa Aleksi Leppänen ajoi vahvasti alueelle ja samainen veskari kaatoi ulostulossaan “Allun”. Tuomitun pilkun tulitti maaliin varmasti Antti Viita sinetöiden loppunumeroiksi 4-1.

Numerollisesti kotijoukkueen esitys oli todella vahva ja voisi väittää, että samalla nähtiin talvikauden parasta B-junnujen peliä. Näillä tuloksilla ei kuitenkaan ole sen suurempaa merkitystä, sillä ainuttakaan sarjapistettä ei plakkariin kilahtanut.

Toki mieluisaa oli huomata, että joukkue pärjäsi ennakkoon selkeää suosikkia vastaan upeasti. Varmasti Jaroltakin oli vielä kalustoa sivussa, eikä joukkue tule suinkaan aivan samannäköinen olemaan sarjapeleissä.

TP-Seinäjoki: Jarkko Orava, Raitt Ojala (41. Aapo Metsä-Ketelä), Roope Takala, Joona Lautamaja, Teemu Nimell, Veli-Pekka Pajula, Antti Viita, Aleksi Ahde (59. Panu Leppä), Aleksi Leppänen, Pekka Jaskari (59. Jaakko Vihanta), Tuomas Lähdesmäki (41. Jesse Sarajärvi)