123 456 7890

Akatemia jaksoi pelata kurinalaisesti ja pystyi luomaan paikkojakin, mutta edustusjoukkue vei lopulta Suomen Cupin lohkon avausotteluin suurimaalisesti. Voitto oli SJK:lle ensimmäinen lähes kuuteen vuoteen Seinäjoella pelatussa Suomen Cup ottelussa, sillä edellinen tuli huhtikuussa 2011. Pitkä jakso johtuu kuitenkin vanhasta Cup-järjestelmästä, jossa SJK ei ole pahemmin kotiotteluita arvalla saanut. Paikalle olikin tullut täysi Wallsport Areenallinen katsojia. Illan matsissa nähtiin myös harvinainen hattutemppu, josta vastasi kapteeninnauhaa kantanut Mehmet Hetemaj. Muista SJK:n maaleista vastasi kahden maalin mies Elias Ahde, sekä maalit mieheen iskeneet Matti Klinga ja Juhani Ojala. Akatemian parhaista tilanteista vastasi vaihdosta sisään tullut Joonas Lepistö sekä Aleksi Pöntinen. Lauantaina SJK kohtaa harjoitusottelussa FF Jaron klo 15.15 Pietarsaaren Tellushallissa ja tänään ilman peliaikaa jääneet pelaajat ovat tositoimissa silloin. SJK ei tehnyt ottelussa ainoatakaan vaihtoa. Myös testipelaaja Stefan Marinkovic on mukana huomisessa ottelussa.

7-0 90 min Mehmet Hetemaj

Akatemia loi ottelun ensimmäisen maalipaikan heti ensimmäisellä minuutilla. Sami Viljanen syötti vasemmalta laidalta Aatu Kujanpäälle, jonka ohjaus meni ohi maalin.

Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika meni, sitä selvemmin SJK hallitsi ja loi painetta Akatemian maalille. Vartin pelin jälkeen SJK siirtyi ottelussa johtoon, kun Matti Klingan kulmapotku tavoitti Juhani Ojalan, joka puski ensimmäisen SJK-maalinsa.

Lisää tuli varttia myöhemmin. Mehmet Hetemaj pelasi pallon upeasti boksiin Matej Hradeckylle, joka jatkoi päällään Elias Ahteelle, joka puski 2-0-maalin.

William Gäddnäs teki ensimmäisen puoliajan lopulla pari hyvää torjuntaa Matti Klingan ja Timo Tahvanaisen laukauksiin.

Elias Ahde teki ottelun toisen maalinsa toisen puoliajan alussa Aristote Mboman esityöstä. Maali oli vuonna 1996 syntyneelle Ahteelle talvikauden kolmas.

Akatemia loi hyviä paikkoja reilun tunnin kohdalla, etenkin Aleksi Pöntinen oli vaarallinen. Ensin Pöntinen taisteli pallon itselleen boksissa, mutta viimeistely meni hiukan ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Pöntinen keskitti laitanousunsa päätteeksi Joonas Lepistölle, jonka komea volley-laukaus meni hieman yli maalin. Pian tämän jälkeen Sami Viljanen pääsi vetopaikkaan, mutta Paavo Valakari liimasi pallon näppeihinsä. Kenties paras paikka tuli Aatu Kujanpään syötöstä Joonas Lepistölle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin yli maalin.

Mboma kaadettiin boksissa 70. minuutilla rangaistuspotkun arvoisesti. Mehmet Hetemaj laukoi rankkarin varmasti maaliin. ”Mehu” teki illan toisensa hetkeä myöhemmin, kun Matej Hradecky nousi keskikaistaa pitkin ja syötti Hetemaj’lle, joka laukoi vasurillaan pallon maaliin.

Parin viimeisen minuutin aikana SJK onnistui vielä kahdesti. Ensin Matti Klinga onnistui Richard Dormanin syötöstä ja sen jälkeen Mehmet Hetemaj viimeisteli elämänsä ensimmäisen hattutempun komealla kaukolaukauksella.

SJK pelaa huomenna lauantaina harjoitusottelun FF Jaron vieraaana. Ottelu alkaa Pietarsaaren Tellushallissa klo 15.15. Ottelussa pelaa tänään penkillä istuneet tai vähälle peliajalle jääneet pelaajat molemmista joukkueista. Valmennusvastuun pelissa hoitaa Brian Page ja Toni Lehtinen.

Seuraava Suomen Cupin ottelu pelataan Seinäjoella perjantaina 3.2. klo 19:15, kun Akatemia isännöi silloin Veikkausliigan Vaasan Palloseuraa. Ottelun liput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. SJK puolestaan kohtaa lauantaina 4.2. Suomen Cupin vierasottelussa jälleen FF Jaron, Pietarsaaren Tellushallissa.

SJK: Paavo Valakari MV, Juhani Ojala, Richie Dorman, Matej Hradecky, Timo Tahvanainen, Matti Klinga, Onni Valakari, Marc Vales, Aristote Mboma, Elias Ahde ja Mehmet Hetemaj

SJK ei tehnyt ottelussa vaihtoja.

Akatemia: William Gäddnäs, Ville Kukkanen, Sami Viljanen (78’ Miikka Asunmaa), Oskari Aunula, Joona Ala-Hukkala, Aatu Kujanpää, Joonas Kuivalainen (60’ Joonas Lepistö), Aleksi Pöntinen, Jaakko Vihanta (78’ Nicolas Kotamäki), Janne Tuohisaari ja Matti Lähde.