123 456 7890

Etsku ja Kerho vireessä
Norrvalla FF – SJK 0-4 (0-2)

07 min 0-1 Juha Etelä-Aho
16 min 0-2 Juha Etelä-Aho
64 min 0-3 Juha Etelä-Aho
72 min 0-4 Juha Etelä-Aho

Seinäjoen Jalkapallokerhon seurahistorian ensimmäisen kauden viimeinen vierasottelu oli pelkkää musta-asuisten näytöstä. Heikko ja reservipitoinen Norrvalla FF jäi alusta alkaen vahvasti pelanneiden vieraittensa jalkoihin. Kokonaisuutena Kerhon vierasottelut sujuivat melko hienosti, sillä kauden 13 vierasmatkasta Kerho hävisi vain kahdesti voittaen kuusi ottelua ja pelaten viisi tasan. Itse asiassa Kerhon saldo on Kakkosen Lohko C:n paras vieraskentillä.

Ottelun ehdoton sankari oli Kerhon hyökkääjä, Juha Etelä-Aho, joka teki ottelun kaikki neljä maalia. “Etskun” huikea syysvire nosti miehen maalisaldon yhdeksään osumaan. Kamppailun avausmaali näki päivänvalon Norrvallan stadionin tekonurmella vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Johannes Saranpään pelattua “Etskun” tekopaikkaan, josta mies ei erehtynyt, vaan tulitti pallon ohi Andrei Fedorovin.

Alussa varsin lujaa ja korkealta karvannut kotijoukkue sai lisää kylmää vettä niskaansa jo vartin jälkeen Etelä-Ahon maalattua toistamiseen.

Vaikka Norrvalla FF olikin heittänyt kentälle runsaasti reservejään, oli joukkueessa silti kentällä myös neljä ulkomaalaisvahvistusta, joista ainakaan Maxim Oleinikista ei sanaa vahvistus käyttää. Ainakin tässä ottelussa hän näytti olevan täysin turistiviisumin varassa. Kun huomioidaan, että joukkueessa on kauden mittaan nähty myös VIFK:n väreihin siirtynyt Andrei Shirobokov ja jossakin vaiheessa Vöyrillä käynyt Artem Ros, voidaan kai tässäkin hieman pyöritellä päätä moisen joukkion ylläpitoa Kakkosessa.

Jo ensimmäisellä puoliajalla vieraat pitivät peliä hyvin hallussaan, eikä maalilla pelanneella Matti Tervasmäellä ollut ongelmia pitää nollaa omissa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue toki yritti hieman saada omaa peliään käyntiin, mutta mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin vieraat sitä dominoivat. Toisen jakson parhaat saumat kotijoukkueesta osuivat Thomas Johanssonille, joka pääsi ensin nokikkain tervasmäen kanssa, mutta laukoi ohi ja toisella kertaa laukoi kyllä hyvin alakulmaan, mutta Tervasmäki esitti ottelun ainoan todellisen haamutorjunnan pelastaen tilanteen kulmaksi. Näiden kahden paikan lisäksi Norrvalla FF pystyi kokeilemaan maalintekoa vain kolmesta vapaapotkusta, joista ensimmäinen ammuttiin suoraan Tervasmäen syliin ja kaksi karkeasti ohi.

Vieraiden urakasta teki helpomman kotijoukkueen toinen toppari, Veli-Matti Pentilä, joka otti vahaan kymmenen minuutin sisällä kaksi keltaista korttia lähtien suihkuun jo ottelun 62. minuutilla. Myös kotijoukkueen toinen toppari, Dmytro Voloshyn, sai tililleen varoituksen. Vieraista vain Marko Huttu katseli keltaista laskettuaan mitä ilmeisimmin oman saldonsa väärin. Näin viimeisellä kierroksella mies ei suinkaan saa saunatontun vakanssia jo ennen peliä, vaan joutuu odottamaan lähes klo 16.00:aan ennen kuin voi muun ryhmän kanssa nauttimaan kauden päättymisestä.

Vierasjoukkue, tai tarkemmin sanottuna Juha Etelä-Aho, sen sijaan onnistui maalinteossa vielä kahdesti. Ensin “Etsku” sai pallon pienestä vaparisiirrosta ja laukoi voimalla vieraat kolmen maalin johtoon reilun tunnin pelin jälkeen ja ehkä noin seitsemän minuuttia myöhemmin Jani Asuintupa pelasi “Etskun” taas pahantekoon. Näin mies viimeisteli ottelun viimeisen osuman täydentäen huikean iltapäivänsä.

Neljän maalin myötä Kerho on ennen viimeistä pelikierrosta Lohko C:n tulivoimaisin joukkue, sillä lohkon voiton varmistanut FC Kiisto on onnistunut maalinteossa 54 kertaa Kerhon iskettyä jo 57 kertaa.

Vierasjoukkueesta olivat poissa pelikieltoaan sovittanut Henri Saranpää, maata puolustava Ville Pajula, sekä Mikko Väänänen, Jukka Ahola ja nilkkaansa paranteleva Tiitus Lehtinen. Nyt saivat peliaikaa avauksessa hyvin hommansa hoitaneen maalivahti Matti Tervasmäen lisäksi Jussi Kankaanpää kärjessä ja Jere Jääskeläinen keskikentällä. Joukkueen peli-ilme näyttikin kokonaisuutena loistavalta. Sääli, ettei tällaista menoa ole nähty koko kauden ajan.

Arvovaltainen Veikkausraati oli sitä mieltä, että kotijoukkueesta kannatti neljän maalin kotitappiosta huolimatta yhdellä sakaraisella Dmytro Voloshyn. Vieraiden tähdet olivat kaksi sakaraista kuitannut Johannes Saranpää ja päivän ehdoton kuningas, kolmen sakaraisen Juha Etelä-Aho. Toisaalta myös keikkahommaa topparina pelanneen Mikko Kärjen olisi voinut palkita vallan mainiosti. Huonosti ei mustista pelannut kukaan.

Viimeiset viisi ottelua ovat Kerholta menneet upeasti. Vain Oulussa joukkue jäi OLS:n kanssa maalittomaan tasapeliin saalistettuaan neljä voittoa muista kamppailuista maalierolla 16-1. Tahti on ollut aivan käsittämätön huomioiden sen, että vielä elokuun lopussa Kerho oli mukana putoamistaistelussa. Nyt jopa viides sija on teoriassa mahdollinen, sillä Norrvalla FF matkustaa viimeisellä kierroksella OPS-jp:n vieraaksi Ouluun ja NFF:n tavoin pari pistettä Kerhon edellä oleva FC YPA reissaa sarjanousija FC Kiiston vieraaksi. Kaksikon hävitessä ja Kerhon onnistuessa niputtamaan vielä GBK:n, on tuo sija hallussa. Teoriassa siis tuohon malliin.

Valmentajanvaihdoksen jälkeen Kerho on muuten kerännyt lähes kaksi pistettä jokaista pelaamaansa ottelua kohti, eli päävalmentajana ensi viikon kotiotteluun Kerhossa (ainakin toistaiseksi) lopettavan Jari Kujalan saldo on tähän mennessä yhdeksän voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota.

Ottelun tuominnut Suad Lulic selvitti homman varsin hyvin ilman suurempia toilailuja. Avustavat Joni Soukkamäki ja Aleksi Peltola taisivat olla pian päättyvän kauden parhaat avustavat. Kaksikko oli tarkasti hereillä läpi ottelun.

Täydellisen iltapäivän kruunasivat luonnollisesti hilpeää älämölöä hiljaiselle stadionille tuoneet Klopit.

SJK: Matti Tervasmäki, Jani Asuintupa, Mikko Kärki, Petri Niemi, Petri Huttu, Johannes Saranpää, Jere Jääskeläinen (57. Toni Kujala), Marko Huttu (v, 68. Jukka Yli-Renko), Juha Etelä-Aho, Tommi Haanpää, Jussi Kankaanpää (77. Miika Asunmaa)