123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi IV KOMIA-turnauksen avauskamppailussa maukkaan päänahan viime vuoden Veikkausliigan hopeamitalisteilta FC Interiltä lukemin 4-2. Ottelu oli Kerholle jopa 4-0, kunnes turkulaiset pääsivät hieman kaunistelemaan lukemia viimeisen kympin aikana. Ikävämpiäkin uutisia saatiin Luis Fernandon loukattua jalkansa vakavasti ottelun loppuhetkillä.

SJK – FC Inter 4-2 (2-0)
07 min 1-0 Chris Cleaver
37 min 2-0 Kim Palosaari
51 min 3-0 Justin Moose
70 min 4-0 Daniel Caumo
84 min 4-1 Kalle Parviainen
86 min 4-2 Guy Gnabouyou

Ottelu alkoi mukavan vauhdikkaasti molemmin puolin, mutta hyvin pian saatiin huomata, että SJK tulisi olemaan Interille tänään todella vaikea vastus. Kotijoukkueen kapteeni Chris Cleaver puhkaisi kuparisen Magnus Bahnen selän takana jo seitsemännellä minuutilla puskemalla Justin Moosen kovan ja kierteisen vapaapotkun voimalla sisään.

Lisää oli tulla jo seuraavalla minuutilla, kun Richard Dorman pelasi nopean seinäsyötön Moosen kanssa rangaistusalueen rajamailla, mutta laukaus painui vain hieman ohi maalin. Interin ensimmäisen puoliajan kenties paras tilanne avautui vartin pelin jälkeen, kun Severi Paajanen syötti pilkun tuntumaan Ari Nymanille. Nymanin viimeistely päätyi kuitenkin vasenta tolppaa nuollen päätyverkkoihin.

Viimeistään puolen tunnin vääntämisen jälkeen SJK otti pelin tyystin haltuunsa eikä Inter päässyt enää omalta puoliskoltaan pois. Ainoastaan Bahnen loistavat torjunnat ja hienoinen epäonni estivät Johannes Laaksosen, Jyri Hietaharjun ja Kim Palosaaren yritykset.

Kerhon toisesta osumasta saatiin kuitenkin nauttia 37. minuutilla, kun kentän ehdoton herra ja hidalgo Moose prässäsi pelivälineen itselleen Interin puolustukselta. Millintarkka syöttö vapautti Palosaaren pahantekoon eikä loistavaan vireeseen päässyt kärkimies erehtynyt. Lisämaaleja ei avauspuoliskolla nähty ja niinpä puoliaikaa vietettiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Jälkimmäinen kolmivarttinen alkoi Kerhon kannalta yhtä räjähtävästi kuin ensimmäinenkin. Vain viitisen minuuttia juomatauon päättymisestä prässäsi Moose jälleen pallon itselleen vierailijoiden alakerralta. Tällä kertaa mies pääsi itse nokikkain Bahnen kanssa ja erinomainen veto vasempaan kulmaan takasi Kerholle jo kolmen maalin etumatkan.

Ottelun tempo laski hieman jo ratkaisevalta tuntuneen osuman jälkeen, mutta Inter ei siltikään kyennyt liiemmin paikkoja luomaan. SJK sen sijaan ei ollut vielä lopettanut ilotulitustaan vaan vaihdosta sisään tullut Toni Lehtinen juoni 70. minuutilla tyhjän maalin samoin penkiltä kentälle saapuneelle Daniel Caumolle. Tilanne jo 4-0 viime kauden Ykkösen hopeamitalisteille.

Kotijoukkueen peli hajosi aavistuksen lukuisten vaihtojen johdosta ja niinpä turkulaiset pääsivätkin viimein kaventamaan 84. minuutilla. Tyyli olikin sitten mallia huikea, kun pitkän loukkaantumiskierteen viimein selättänyt Kalle Parviainen niittasi vapaapotkun jälkitilanteessa pieneen vastapalloon niin että tuntui. Luis Fernandolla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua yläkulmaan suuntautunutta tykinkuulaa.

Hieno ottelu sai todella ikävän lopun, kun pari minuuttia Parviaisen maalin jälkeen Guy Gnabouyou onnistui puskemaan vierailijoille toisenkin osuman vapaapotkusta. Tilanteeseen hieman myöhässä ponnistanut Luis Fernando laskeutui huonosti maahan ja sai jalkansa päälle pari kanssapelaajaa. Lopputuloksena tilanteesta Luffelle vakava jalkavamma, joka ambulanssikyydin lisäksi vaatii todennäköisesti hyvinkin pikaista leikkaushoitoa.

Masentavasta lopusta huolimatta SJK osoitti tänään olevansa todella iskukykyinen joukkue Interin peluutettua lähes parasta kokoonpanoaan. Kerhon peli rullasi ajoittain todella esimerkillisesti eikä tällöin nimekkäämpi vastustaja kyennyt kuin juoksemaan mustapaitojen perässä. Serbialainen testitoppari Pavle Milosavljevic esiintyi myös kotijoukkueen puolustuksen sydämessä varsin erinomaisesti dominoiden ilmatilaa lähes täydellisesti.

Seuraavan kerran SJK palaa kentälle jo ylihuomenna todellisen herkkupalan merkeissä, kun IV KOMIA-turnauksen alkulohkon toisessa ottelussa vastaan asettuu Vaasan Palloseura. VPS kaatoi Kerhon neljä viikkoa sitten harjoitusottelussa lukemin 1-2, joten nähtäväksi jää onko Simo Valakari saanut punottua uusia juonia Oka Huttusen pään menoksi.

Ottelu pelataan siis perjantaina 15.2. Wallsport Areenalla ja se alkaa klo 19.15. Lipunmyynti etenkin perjantaille on käynyt todella kuumana ja normaaleista lipuista joudutaan myymään jo viimeisimmän tiedon mukaan ei-oota. Turnauslippuja on kuitenkin edelleen saatavilla, joten tervetuloa!

SJK: Luis Fernando (86. Tomas Karike), Richard Dorman, Matti Lähitie, Pavle Milosavljevic, Gert Kams (82. Timo Rauhala), Chris Cleaver (77. Aki Sipilä), Johannes Laaksonen, Jesse Sarajärvi (64. Juuso Simpanen), Justin Moose (67. Daniel Caumo), Jyri Hietaharju, Kim Palosaari (67. Toni Lehtinen)