123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho eteni kolmannessa Tammiturnauksessa loppuotteluun kaatamalla isäntäjoukkue FF Jaron tiukassa kamppailussa lukemin 2-3. Kerhon maaleista vastasivat kahdesti iskenyt Daniel Caumo ja jo toisessa ottelussa putkeen maalitolppien väliin osunut uusi vahvistus Stanislav Goldberg.

FF Jaro – SJK 2-3 (0-2)
36 min 0-1 Daniel Caumo rp.
38 min 0-2 Stanislav Goldberg
51 min 1-2 Shahdon Winchester
60 min 1-3 Daniel Caumo
67 min 2-3 Markus Kronholm

Kotijoukkue FF Jaro aloitti ottelun energisesti prässäämällä Kerhon pelinrakentelua kovaa ja korkealta siinä varsin hyvin onnistuen. Pallon saatuaan Jaro pelasi hyökkäyksensä lähes poikkeuksetta vasemman laidan kautta, jossa Gert Kams kuitenkin piti paikallisen superlahjakkuuden Simon Skrabbin kohtuullisen hyvin pihdeissään eivätkä punapaidat varsinaisille maalintekopaikoille päässeet.

SJK pääsi ottelun edetessä enemmän ja enemmän peliin mukaan Jaron väsyessä omaan taktiikkaansa ja 36. minuutilla Johan Brunell joutuikin rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti väkivahvaa Caumoa tämän murtautuessa keskeltä läpi. Päätuomari vilautti Brunellille keltaista, jonka jälkeen Caumo tykitti Kerhon itse johtoon hallitulla vedolla vasempaan alanurkkaan.

Vauhtiin päästyään Kerho jatkoi maalitehtailuaan vain pari minuuttia myöhemmin Kamsin noustua oikealta laidalta keskitykseen. Caumo pudotti pallon maalin edessä Goldbergille, joka niittasi voimalla pelivälineen kotijoukkueen maalivahti Jesse Östin käsien läpi verkon perukoille. Lisämaaleja ensimmäisellä puolikkaalla ei nähty vaan Simo Valakari pääsi suojatteineen punomaan juonia tauolle kahden maalin johtoasemassa.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelaamaan kuin viitisen minuuttia, kun Jaro pääsi kaventamaan. Skrabb pääsi vihdoin jatkamaan omalta laidaltaan pallon Kerhon maalille, jossa kotijoukkueen testipelaaja Shahdon Winchester viimeisteli pelivälineen hieman epävarman pelin pelanneen Joakim Jansin selän taakse.

SJK ei kuitenkaan ollut vielä lopettanut pienimuotoista ilotulitustaan vaan tunnin pelin jälkeen Caumo väläytti jälleen vaarallisuuttaan. Jaron toppari Kevin Pethin ja maalivahti Östin ajatukset eivät menneet alkuunkaan yhteen ja brassi pääsi tuikkaamaan näiden välistä pallon maaliin hölmistyneen kotiyleisön harmiksi.

Kotijoukkue venyi vielä 67. minuutilla maalin päähän Winchesterin käytettyä hyväksi Kerhon heikon puolustamisen ja tarjoiltua avopaikan Markus Kronholmille. Loppuhetkillä FF Jaro sai vielä parikin erinomaista erikoistilannetta, mutta niissä ruotsalainen testivahti Jans oli mies paikallaan.

SJK kohtaa huomenna lauantaina 26.1. Tammiturnauksen finaalissa IA Stahren omassa ottelussaan voittaneen AC Oulun klo 16.30. Oululaiset tulevatkin jälleen tämän kauden aikana tutuksi, kun Ykkösen kolmen ottelun lisäksi heitä vastaan on sovittu jo tätä ennen kaksi harjoitusottelua.

SJK: Joakim Jans, Richard Dorman (59. Timo Rauhala), Matti Lähitie, Kalle Taimi, Gert Kams, Chris Cleaver, Jyri Hietaharju, Justin Moose (46. Teemu Penninkangas), Stanislav Goldberg (84. Jesse Sarajärvi), Juuso Simpanen, Daniel Caumo (69. Kim Palosaari)