123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kaatui Wallsport Areenalla pelatussa maalirikkaassa ottelussa Veikkausliigasta pudonneelle Hakalle lukemin 2-4. Ensi kauden Ykkösen kärkipäähän spekuloidut joukkueet pelasivat varsin erikoisen harjoitusottelun, jonka Haka sai lopullisesti haltuunsa toisella puoliajalla.

SJK – Valkeakosken Haka 2-4 (2-3)
02 min 0-1 Topi Järvi
24 min 0-2 Jussi Aalto
29 min 1-2 Matti Lähitie
40 min 2-2 Kim Palosaari
44 min 2-3 Jussi Aalto rp.
72 min 2-4 Juuso Salonen

Ottelu alkoi jo ikävä kyllä varsin tutuksi tulleella kylmällä suihkulla Kerhon niskaan, kun jo toisella peliminuutilla Topi Järvi pääsi puskemaan ikävän roikkupallon Luis Fernandon yli maalin takanurkkaan.

SJK sai maalin jälkeen hieman pelin juonesta kiinni ja onnistui rakentelemaan toisella kymmenellä parikin laadukasta paikkaa, mutta niin Kim Palosaari kuin Justin Moosekin epäonnistuvat yrityksissään. Paikkansa oli myös vierailijoilla pallon kolahtaessa vartin paikkeilla jopa ylärimaan.

Hakan toinen maali syntyi 24. minuutilla vapaapotkusta, jonka viime kaudella FF Jarossa pelannut taitava Jussi Aalto sijoitti tarkasti oikeaan takakulmaan. Ensimmäistä otteluaan jalkaleikkauksen jälkeen pelannut Luis Fernando oli näppeineen lähellä, mutta niin kaukana.

Kerhon kavennuksesta vastasi reilu viisi minuuttia myöhemmin Matti Lähitie, joka jatkoi viime kauden lopussa alkanutta maaliputkeaan tykittämällä pallon upeasti vapaapotkusta vasempaan yläkulmaan. Valkeakosken maalivahti Saku Pesoselle ei jäänyt kuin pää pyöriteltäväksi Massen ottaessa vastaan mustapaitojen ylävitosia.

SJK kuroi vielä itsensä tasoihin viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Palosaari pääsi irti hieman paitsiolta tuoksahtaneesta tilanteesta ja laukoi pelivälineen tolpan kautta Pesosen selän taakse. Tauolle asti tasoissa ei kuitenkaan koskaan päästy vaan Timo Rauhala rikkoi muutamaa minuuttia myöhemmin toisessa päässä Lasse Linjalaa rangaistuspotkun arvoisesti, jonka Aalto kävi sijoittamassa sisään.

Ne yleisöstä jotka odottivat toisesta puoliajasta samanlaista ilotulitusta kuin ensimmäisestä pettyivät varmasti pahemman kerran. Pelin tempo laski huomattavasti ja maalipaikat loistivat pitkään poissaolollaan. Tunteet sen sijaan kuumenivat etenkin molempien joukkueiden kapteenien Chris Cleaverin ja Marco Matronen vaihtaessa kuulumisia useampaankin otteeseen.

Puoliajalla sisään vaihdettu Daniel Caumo hassutti tunnin paikkeilla parikin Hakan pelaajaa matkallaan toiseen päätyyn, mutta viimeistely tökki pahemman kerran pallon kieriessä vasemmalta ohi. Valkeakoskelaiset pääsivät vähitellen enemmän ja enemmän niskan päälle ja ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin, kun kello tikitti 72. minuutilla.

Haka sai vapaapotkun syvältä oikealta laidalta, jota asettui antamaan koko illan äärimmäisen vaarallisia erikoistilanteita järjestellyt Dema. Brassin keskitys löysikin maalilta ylös nousseen Juuso Salosen, joka puski pallon hallitusti ohi Luis Fernandon.

Valkopaidoilla oli tuhannen taalan paikka lisätä johtoaan viitisen minuuttia myöhemmin, kun Valeri Popovitchin poikana tunnettu Sasha Popovitch pääsi nokatusten Luis Fernandon kanssa. Tällä kertaa veto kuitenkin kohdistui suoraan Luffen jalkoihin eikä brassiveskarilla ollut ongelmia pallon liimaamisessa.

SJK joutui pelaamaan viimeiset minuutit vajaalla, kun Cleaver nappasi toisenkin keltaisen kortin ja sitä myötä myös punaisen. Vaihdosta sisään tullut Jyri Hietaharju järjesti vielä lisäajalla loistavan tontin maalin eteen Mooselle, jonka pusku kuitenkin suuntautui vasemmalta ohi maalin. Lisäosumia ei enää nähty, joten Haka hoiti kauden viidestä kohtaamisesta ensimmäisen nimiinsä.

Seuraavan kerran Kerho astelee kentälle jo ensi keskiviikkona, kun neljäs KOMIA-turnaus käynnistyy Wallsport Areenalla. Ensimmäisenä järjestävän seuran kunnon testaa viime kaudella Veikkausliigassa toiseksi sijoittunut FC Inter. Ottelu alkaa klo 17.00.

Tervetuloa!

SJK: Luis Fernando, Richard Dorman, Matti Lähitie, Pavle Milosavljevic, Timo Rauhala (77. Jyri Hietaharju), Chris Cleaver, Johannes Laaksonen, Stanislav Goldberg (46. Jesse Sarajärvi), Justin Moose, Aki Sipilä (46. Daniel Caumo), Kim Palosaari