123 456 7890

Himpun verran hankalaa
SJK – FC Vaajakoski 2-1 (2-0)

05 min 1-0 Marko Huttu
12 min 2-0 Tommi Haanpää
66 min 2-1 Jukka Kosonen

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden ensimmäinen kotiottelu Jouppilanvuoren tekonurmella oli lopputuloksen osalta juuri sitä, mitä toivottiin. Tapa, jolla voitto saatiin rypistettyä jätti kuitenkin melkoisesti toivomisen varaa. Pikkuisen taisi mielissä olla, että voitto lähtee helposti nopean alkurynnistyksen jälkeen. Saattaa toki olla, että vappuhenkinen illanviettokin hiipi mieleen parin nopean maalin jälkeen.

Edellisessä ottelussaan samoin numeroin sarjan suursuosikkeihin kuuluvalle OPS-jp:lle hävinnyt sarjanousija FC Vaajakoski pisti kotijoukkueen tiukoille tultuaan rajusti toisen puoliajan alusta alkaen. Siihen mennessä kotijoukkue oli tosin ehtinyt jo iskeä kahdesti. Tällä kertaa vartin vahva ote riitti voittoon saakka, mutta näin ei taatusti tule käymään haasteellisempien vastustajien kanssa, joita on luvassa jatkossa aivan yllin kyllin.

Peli alkoi kotijoukkueen selkeällä painostuksella ja tuloksena oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana peräti seitsemän kulmuria, joista yhden Marko Huttu tulitti suoraan maaliin ohi alussa haparoineen maalivahti Jarkko Suonpään. Pelikellohan ei Joupiskalla tietenkään toiminut, joten 328 katsojaa sai vain kuvitella sellaisen ja visualisoida siihen ottelun viidennen peliminuutin.

Lisää tuli nopeasti, sillä Tommi Haanpää esitteli taitojaan pitäen vieraiden alakertaa pilkkanaan 12. minuutin kohdalla. Lopuksi nuorukainen ujutti pelivälineen ohi Suonpään vieden kotijoukkueen kahden maalin johtoon kauden toisella maalillaan.

Jos oikein karrikoidusti haluaa asiaa tulkita, siihen loppui isäntien ote. Ei se kuitenkaan aivan niin yksiselitteistä ole, sillä tekopaikkoja kotijoukkueella oli latoa vaikka 5-6 osumaa. Mikael Muurimäellä, Tommi Haanpäällä ja vaihdosta pirteästi tulleella Ville Kukkasella oli kaikilla saumat kasvattaa kotijoukkueen maalisaldoa. Vierailla ei sen sijaan ensimmäisellä puoliajalla ollut kuin pari puolittaista yritystä ahdistella debytantti Petri Välimäen vartioimaa maalia.

Viime kaudella TP-Seinäjoen väreissä Nelosta pelannut nuorukainen sai komennuksen maalipuiden väliin puolenpäivän tienoilla vastuuvalmentaja Esa Haanpäältä kun vahvistui, että Aki Lyyskin nivunen kiusaa sen verran, ettei haluttu riskeerata sen hajoamista vieläkin pahemmin. Hyvin selvittikin nuorukainen pelin ollen yksi joukkueensa tärkeimmistä pelaajista etenkin toisella puoliajalla.

Viime viikollakin Kerhon pelissä tuomarina ollut kokkolalainen Mikael Aho ei täysin vakuuttanut, sillä toisen puoliajan seitsemännellä minuutilla Mikael Muurimäki kaadettiin täysin kristallinkirkkaasti väärin ottein, mutta pilkkua ei vain kuulunut. Lisäksi Aho salli aivan ottelun loppuhetkillä FCV:n Kimmo Huismanin todella rottamaisen tempun tämän ajettua Mikko Väänäsen törkeästi sivurajan ulkopuolella. Härskistä porsastelusta ei tullut edes varoitusta. Sen sijaan lappu nousi ottelussa kotijoukkueen Toni Kujalalle ja Mikael Muurimäelle, sekä “Mikkiä” todella härskisti takaa päin jaloille vetäneelle Jere Keskiselle.

FCV pääsi mukaan otteluun saatuaan hieman helposti kavennuksen 66. minuutilla. Mikko Kytölän syöttö painui hieman oudosti ohi Kerhon alakerran ja Jukka Kosonen pääsi viimeistelemään läheltä kavennuksen.

Vieraiden peli perustui paljolti pitkän pallon vetämiseen. Se tuotti hieman murheita Kerholle varsinkin juuri toisella puoliajalla. Ilman Välimäen paria haamutorjuntaa olisi pisteet luultavasti jaettu, sillä kotijoukkueen liikkeen loppuminen teki pelistä sangen tuskaisan.

Arvovaltainen palkintoraati oli todellakin hereillä. Ottelussa palkittiin kolmella tähdellä myös viikko sitten saman kattauksen kerännyt Ville Pajula, kahdella sakaraisella vierasjoukkueen maalintekijä Jukka Kosonen ja yhdellä tähdellä hyvän debyyttiottelun Kakkosessa pelannut Petri Välimäki.

Toinen peräkkäinen voitto maistui erityisesti siinä mielessä mukavalle, että viime kaudella ensimmäinen kotivoitto tuli vasta toukokuun lopussa, jolloin TUS kaatui Keskuskentällä peräti 8-1. Siihen mennessä oli kotona ehditty jo hävitä FC YPA:lle ja OPS-jp:lle. Eipä löytynyt ihan yhtäkkiä historiankirjoista sitä, koska seinäjokelainen joukkue on voittanut kaksi ensimmäistä peliään Kakkosessa tai ylempänä. Kausi on siis saatu vauhtiin erittäin mukavasti.

Sarjataulukossa Kerho on kahden oululaisen välissä tasapisteissä FC OPA:n ja OPS-jp:n kanssa. Kolmikko on puhtaalla pelillä kuudessa pisteessä. Samaan saldoon on toki mahdollisuus päästä myös sunnuntaina pelaavilla joukkueilla, eli FC YPA-VIFK -matsin voittajalla, sekä iisalmelaisella PK-37:lla, jos se hakee pisteet FCJ Blackbirdiltä.

SJK: Petri Välimäki, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Petri Huttu, Marko Huttu (70. Ville Kukkanen), Ville Pajula (84. Jukka-Pekka Salminen), Toni Kujala (v), Mikael Muurimäki (v), Juha Etelä-Aho, Tommi Haanpää (77. Timo Rauhala)