Historia

Seinäjoella 5. marraskuuta vuonna 2007, Sepsi-78:n ja TP-Seinäjoen fuusiosta syntynyt SJK Seinäjoki, on tänä päivänä täysiverinen jalkapalloseura, joka pystyy tarjoamaan korkealla tasolla koko jalkapalloilijan uran 3-5 -vuotiaista Snadi-Kerholaisista aina miesten edustusjoukkueisiin asti. Seuran täysammattilaisista koostuva edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa kaudella 2017 ja osallistuu Suomen Cupiin sekä UEFA Eurooppa-liigan karsintoihin. Nuorista pelaajista koostuva SJK Akatemia pelaa Kolmosessa kaudella 2017 ja muusta junioritoiminnasta vastaa SJK-juniorit. Koko SJK-perheeseen kuuluu tänä päivänä noin tuhat ihmistä ja katsojaluvuilla mitattuna se on Seinäjoen suosituin urheiluseura.
 Pelaajamääriltään SJK ja SJK-juniorit yhdessä on Palloliiton Vaasan Piirin suurin seura.

Edustusjoukkueen kotikenttänä toimii täysin katsojien ja pelaajien ehdoilla suunniteltu OmaSp Stadion, joka sijaitsee Jouppilan urheilukeskuksessa, vain noin reilun kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta. Katsojakapasiteetiltaan 5817 paikkaa tarjoava moderni jalkapallostadion avattiin kesäkuussa 2016 ja siellä pelattiin avajaiskaudellaan UEFA Champions League -karsintoja sekä Veikkausliigaa. Kaudella 2017 siellä pelataan U19 neljän maan turnaus ja kaudella 2018 U19 EM-turnaus. Suomen Cupin Finaali 2017 pelataan OmaSp Stadionilla syyskuussa. OmaSp Stadionin pääkatsomossa on kaksi ensiluokkaista ravintolamaailmaa, sekä kioskipalvelut ympäri stadionin. Stadionin kaikki katsomot ovat katettuja ja takaseiniltään umpinaisia, mikä tarjoaa erinomaisen tunnelman ja loistavan jalkapalloelämyksen jokaiselle katsojalle. Lähellä yleisöä oleva pelikenttä on lämmitettävä, viimeisimpien standardien mukainen tekonurmikenttä, joka takaa ensiluokkaiset olosuhteet koko jalkapallokauden ajan. SJK:n katsojakeskiarvo oli OmaSp Stadionilla kaudella 2016 noin 4050 katsojaa ja kaikkiaan stadionilla vieraili loppukauden aikana lähes 50 000 katsojaa. Kauden 2017 SJK aloitti ensimmäistä kertaa OmaSp Stadionilla.

SJK omistaa myös oman talviharjoittelukeskuksen, Wallsport Areenan, jossa pelataan tarvittaessa myös talvikauden otteluita, jollei niitä ole mahdollista pelata OmaSp Stadionilla. Wallsport Areena sijaitsee OmaSp Stadionin vieressä.

Kaudella 2017 kymmenvuotisjuhlakauttaan pelaava SJK, on noussut näkyväksi osaksi Suomen futiskartalle ja kirjoittanut nimensä myös historian kirjoihin. Viime kaudella SJK nappasi itselleen historiansa ensimmäisen Suomen Cupin voiton, sekä Veikkausliigan pronssimitalit. Aiemmin SJK on voittanut Suomen Mestaruuden kaudella 2015 ja Veikkausliigan hopeamitalit kaudella 2014. SJK onkin voittanut Palloliiton sarjoissa kaiken mahdollisen, sillä Veikkausliigan mitaleiden lisäksi sen nimissä on Ykkösen ja Kakkosen mestaruudet, Liigacupin voitto 2014 sekä Suomen Cupin viimeisen Pikkufinaalin voitto. SJK:n nimissä on myös pisin Palloliiton alaisten sarjojen tappiottomien otteluiden putki, Kakkosen piste-ennätys ja A-junioreiden SM-pronssi. SJK on pelannut historiassaan kahdella kaudella Euro-otteluita ja osallistuu jälleen ensi kaudella UEFA Eurooppa-liigan karsintoihin.

Alkuun