123 456 7890

SJK ja HIFK tasasivat pisteet ottelussa, jossa nähtiin peräti kuusi maalia ja SJK:n nousu tasoihin ottelun lisäajalla. Tasapeli ei tyydytä ketään, mutta tapa millä SJK taisteli aivan ottelun viime hetkillä itsensä mukaan otteluun, ei jättänyt ketään kylmäksi. HIFK johti ottelua pahimmillaan jo 1-3 luvuin, mutta SJK onnistui iskemään vielä kahdesti aivan ottelun viime hetkillä. Ensimmäinen puoliaika oli SJK:lta heikko ja peli näytti menevän vierailijoille toisella jaksollakin, kunnes vaihdosta sisään tullut Facundo toi kotijoukkueen unelmamaalilla mukaan. Aristote Mboma kavensi 2-3:een ja lopullinen ratkaisu nähtiin rangaistuspilkulta, kun Billy Ions pommitti loppuluvut. SJK matkaa seuraavaksi Lahteen ensi viikonloppuna, kun FC Lahti toimii isäntänä lauantain ottelussa.

3-3 90+4 min Billy Ions rp.

SJK aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia. Kymmenennellä minuutilla Johannes Laaksonen riisti pallon Jukka Halmeelta noin 20 metrissä, ja SJK pääsi erinomaiseen vastahyökkäykseen neljällä kolmea vastaan. Lopulta pallo pelattiin Anatole Abangille, mutta laukaus jäi uupumaan. Abang kaadettiin tilanteessa, mutta hän sai keltaisen kortin filmaamisesta.

Vartin kohdalla Billy Ions pääsi puolittain karkuun vasemmalta laidalta. Tomi Maanoja torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen Ionsin kautta maalipotkuksi.

HIFK siirtyi johtoon 29. minuutilla. Xhevdet Gela antoi kulmapotkun, jonka SJK kuitenkin selvitti. Mutta vain hetkeksi. Mika Väyrynen pelasi pallon takaisin boksiin Fredrik Lassakselle, jonka vetoon Pekka Sihvola pääsi ohjaamaan. Mihkel Aksalu torjui, mutta Pekka Sihvola tuikkasi paluupallon maaliin.

Viitisen minuuttia ennen taukoa SJK:lla oli pitkä hyökkäys, jonka päätteeksi Erfan Zeneli syötti pallon boksiin Anatole Abangille. Tomi Maanoja sai hieman näppejään väliin Abangin tuliseen laukaukseen ja seurauksena oli kulmapotku.

Toisen puoliajan alussa Johannes Laaksonen pääsi kokeilemaan kaukolaukauksensa tehokkuutta, kun Anatole Abang taisteli tilanteen loppuun asti ja pakotti HIFK-puolustuksen virheeseen. Tomi Maanoja kuitenkin liimasi Laaksosen kudin.

Pian tämän jälkeen vierasjoukkue siirtyi kahden maalin johtoon. Tommi Vesala keskitti oikealta laidalta ja Pekka Sihvola tuikkasi ottelun toisen maalinsa.

SJK:n kavennusmaali oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun Matti Klinga keskitti ja Erfan Zeneli pääsi laukomaan, mutta Jani Bäckman pelasi uhrautuvasti ja blokkasi liu’ullaan Zenelin kudin.

SJK suoritti kaksi pelaajavaihtoa puoli tuntia ennen loppua, ja muutti ryhmitystään hyökkäävämmäksi. Aristote Mboma tuli Abangin tilalle ja toppari Diego Bardanca sai tehdä tilaa Facundo Guichónille. Tämä tuottikin tulosta muutama minuutti myöhemmin. Facundo sai pallon Johannes Laaksoselta noin 20 metrissä ja laukoi upean kudin aivan yläkulmaan. Eurogoal.

HIFK karkasi kuitenkin uudelleen kahden maalin karkumatkalle kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. SJK:n puolustuksessa sattui kommunikaatiokatkos. Aksalun vastaantulo epäonnistui, Esa Terävä sai puskettua pallon Pekka Sihvolalle, joka viimeisteli hattutempun. Peli näytti ratkenneelta.

HIFK johti ottelua 1-3, kun toinen lisäaikaminuutti alkoi. Erfan Zeneli keskitti takatolpalle Billy Ionsille, joka puski ylärimaan. Jatkopallossa oli ensimmäisenä Aristote Mboma, joka kasvatti uskoa SJK-henkisten mielissä puskemalla kavennusmaalin.

Draama jatkui. Lisäajan kolmannella minuutilla Richard Dorman keskitti boksiin Aristote Mbomalle, jota Kim Raimi joutui rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Spekuloitavaa riittää Abangin ensimmäisellä puoliajalla saamasta varoituksesta, ja niin varmasti tästäkin tuomiosta. Billy Ions asettui pallon taakse ja laukoi sen varmasti maaliin. 3-3.

– Aloitimme todella hyvin ja loimme paikkoja. Alun hyvä jakso jatkui aika pitkäänkin. Jotenkin pientä viivyttelyä ja turhaa syöttelyä siinä kohdassa, kun pitäisi laukoa. 0-2-maali oli helponnäköinen ja se teki tilanteen vielä vaikeammaksi. Facu teki hyvän yksilösuorituksen. Siten tuli kolmas maali, joka ei oikein tullut mistään. Vaikea voittaa pelejä, kun päästää helppoja maaleja pelistä toiseen. Joudutaan tekemään vastustajaa enemmän töitä yhden maalin eteen. Uskottiin, ja noustiin tasoihin, mutta emme ole tyytyväisiä tasapeliin kotikentällä, sanoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

– Jää harmittamaan. Pystyimme hyvin pureutumaan SJK:n pelaamiseen. Saimme omaa peliä myös auki. Loppuratkaisut harmittavat vietävästi, jäi paljon kysymysmerkkejä. Oliko lopussa pilkun paikka? Tämä tuntuu tappiolta, Pekka Sihvolan suoritus oli erinomainen. Olin jo vaihtamassa Sihvolaa Mäkelään ennen Väyrysen loukkaantumista, sanoi HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Richie Dorman, Johannes Laaksonen (xx’ Obed Malolo), Anatolé Abang (61’ Aristote Mboma), Billy Ions, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Diego Bardanca (61’ Facundo), Chema Antón ja Erfan Zeneli.

SJK:n seuraava kotiottelu on perjantaina 12.5. klo 20:00 ja silloin vieraaksi tulee JJK. Ennen sitä SJK vierailee Lahdessa ja kohtaa FC Lahden lauantaina 6.5. klo 17:00.

Ottelun videokooste (kuva on ISTV:n tuottamaa):