Jalkapallolukio

 

Syksyllä 2018 starttaa jalkapallolukio yhteistyössä Kuortaneen urheilulukion kanssa. Aiesopimus Kuortaneen urheiluopiston alueelle nousevasta jalkapallohallista on tarkoitus allekirjoittaa joulukuussa.

- Olemme aina tienneet että koulun ja huippu-urheilun yhdistäminen on vaikeaa ja nyt sekin on ratkaistu, kun ensi syksynä alkaa Kuortaneen Urheilulukion kanssa yhteistyönä jalkapallolukio. Suomessa on toki jalkapallolukioita muitakin, mutta tämä on ensimmäinen joka on seuravetoinen, kertoo SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki.

Syksyllä 2018 alkava jalkapallolukio yhdessä Kuortaneen Urheilulukion kanssa, tarjoaa valmennus-ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto, ja sen yhteydessä toimiva Urheilulukio, on yksi maan johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista, jossa vierailee säännöllisesti useita maailman huippuvalmentajia eri lajeista. SJK Akatemia haluaa pelaajakehityksen lisäksi olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille.

- Kuortaneelle on tarkoitus nostaa samanlainen sisähalli kuin Wallsport Areena, uudella täysimittaisella tekonurmella. Hakuaika lukioon menee normaalin yhteishaun mukaan ja hakijoita siihen tulee varmasti ympäri Suomea. Jo nyt on tullut paljon yhteydenottoja asiasta, kertoo Kotamäki.

-Se valmennusosaaminen mitä Kuortaneen urheilukio ja -opisto pystyy tarjoamaan muista lajeista ja joka on meidän käytettävissä, on iso voimavara myös meidän koko seuralle, kommentoi SJK Akatemian ja tulevan jalkapallolukion vastuuvalmentajiin kuuluva Jani Uotinen. Muita valmentajia syksyllä alkavassa jalkapallolukiossa on Rauno Ojanen, Toni Lehtinen, Jari Kujala ja Stefan Strömborg.

Jalkapallolukiosta tiedotetaan vielä lisää talven aikana ja haku lukioon alkaa helmikuussa 2018 ja se on osa normaalia yhteishakua.

Tiedustelut:

janne.kotamaki@gapcon.fi

kari.kiviluoma@sjk-juniorit.fi

jani.uotinen@sjk.fi

rauno.ojanen@sjk.fi

 

Alkuun