Jalkapallolukio

Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio toteutui SJK:n ja Kuortaneen urheilulukion yhteishankkeena. Täysimittainen jalkapallohalli nousi Kuortaneen urheiluopiston alueelle keväällä 2019. Jalkapallolukio starttasi 2018 syksyllä ja uusien oppilaiden haku on mukana tulevan kevään yhteishaussa.

Jalkapallolukio ja SJK Akatemia tarjoaa kansainväliseen malliin nuorille pelaajille parhaan paikan kehittyä ja pelata huippuolosuhteissa ja -valmennuksessa, opiskelua unohtamatta. Seinäjoella OmaSp Stadion ja vieressä sijaitseva harjoituskeskus Wallsport Areena sekä Kuortaneelle nouseva jalkapallohalli takaavat, että Jalkapallolukio pystyy tarjoamaan nuorille ja heidän valmentajilleen huippuolosuhteet, joita muilla seuroilla ei tällä hetkellä Suomessa ole.

Koko seuran valmennusryhmä tukee akatemiatoiminnan valmennusta ja luo siten pelaajille entistä paremman mahdollisuuden edetä aina Veikkausliigajoukkueeseen ja kansainväliselle tasolle. Kaikkiaan seuran palveluksessa on kahdeksan päätoimista jalkapallovalmentajaa, joilla kaikilla on omat vastuualueensa seuran kehittämisessä. Nuorempien ikäluokkien junioritoiminnasta vastaa SJK-juniorit, joka on Suomen Palloliiton seuraluokituksessa yksi korkeimman tason junioriseuroista.

Syksyllä 2018 alkanut jalkapallolukio yhdessä Kuortaneen Urheilulukion kanssa, tarjoaa valmennus-ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto, ja sen yhteydessä toimiva Urheilulukio, on yksi maan johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista, jossa vierailee säännöllisesti useita maailman huippuvalmentajia eri lajeista. SJK Akatemia haluaa pelaajakehityksen lisäksi olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille

Valmentajia jalkapallolukiossa on Toni Lehtinen, Thomas Dunne, maalivahtivalmentaja Luis Fernando, fysiikkavalmentaja Mikko Kujala ja SJK-junioreiden talenttivalmentaja Brian Page

Jalkapallolukioon on valittu seuravaat poikapelaajat:

Topias Uusi-Autti
Veeti Mustonen
Joona Juntunen
Sami Sipola
Matias Hautajärvi
Kuutti Matila
Niilo Peräaho
Veikko Tusa
Matias Vainionpää
Nicolas Kivimäki
Georg Westerlund
Ayyub Achenchab

SJK Akatemian alaisuudessa harjoittelevan jalkapallolukion ryhmän mukana harjoittelee lisäksi JJK:sta Seinäjoelle siirtynyt ja pitkän sopimuksen SJK:n kanssa tehnyt Kaarlo Rintamäki ja jo aiemmin mukaan HJK:sta liittynyt saman ikäluokan Robbie Malolo. Rintamäki ja Malolo eivät aloita lukiossa vaan he opiskelevat muissa kouluissa. Opiskelu ja jalkapalloharjoitukset on kuitenkin räätälöity heillekin siten, että he voivat olla mukana. Vuonna 2001 syntynyt keskikenttäpelaaja Malolo, on jo vakiopelaaja SJK U23-joukkueessa Kakkosessa. Vuonna 2002 syntynyt puolustaja Rintamäki, kuuluu Suomen U16-maajoukkueen rinkiin ja on Palloliiton tähtitarhan pelaaja.

Yllämainittujen lisäksi nuori ja huippulupaava maalivahti Topi Säilynoja siirtyy Seinäjoelle 2+2-vuotisella sopimuksella. Hän on syntynyt vuonna 2003 ja menee nyt 9. luokalle yläsasteella, mutta hänen tavoitteenaan on aloittaa jalkapallolukiossa seuraavana vuonna. Hän aloittaa harjoittelun jo nyt Jalkapallolukion poikien ryhmän kanssa. Säilynoja on kotoisin Ylivieskasta ja on FC Ylivieskan ja FC YPA:n kasvatti. Hän kuuluu Suomen Palloliiton tähtitarhan pelaajiin sekä piirijoukkueeseen.

Tiedustelut:
janne.kotamaki@gapcon.fi
kari.kiviluoma@sjk-juniorit.fi

Hakeminen jalkapallolukioon yhteishaussa:

1. Kuortaneen urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.

2. Lukioon haetaan täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavake osoitteessa: www.opintopolku.fi. Hakuaika on 19.2. - 12.3. 2019.

3. Opiskelijaksi valittavan ylin mahdollinen pistemäärä on 20, joka muodostuu peruskoulutodistuksen keskiarvosta sekä urheilu- ja soveltuvuuspisteistä. Urheilu- ja muut soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja Palloliiton yhteistyönä.

Hakija voi saada urheilullisista ansioistaan ja lahjakkuudestaan 0-5 pistettä (lajiliittopisteet) ja jalkapallolukion harkinnan mukaan 0-5 soveltuvuuspistettä (oppilaitospisteet).

Lisätietoja osoitteesta: Suomen Olympiakomitea

4. Hakuvaiheessa toimi näin:

- Täytä sähköisen yhteisvalinnan lomake osoitteessa www.opintopolku.fi (Kuortaneen lukio, urheilulinja, erityinen koulutustehtävä)
- Tulosta sekä Hakijan tiedot -lomake että Alustava ainevalintakaavake lukion kotisivulta, täytä ne ja lähetä Kuortaneen lukioon (Keskustie 91, 63100 Kuortane) hakuaikana (12.3. mennessä).

Voit hakea urheilulukioon myös myöhemmin 2. tai 3. vuodelle. Tulosta ja täytä hakulomake ja lähetä se, Hakijan tiedot -lomake sekä todistus tämän hetkisistä lukiosuorituksistasi hakuaikana Kuortaneen lukiolle.

Alkuun