Jalkapallolukio

Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio toteutui SJK:n ja Kuortaneen urheilulukion yhteishankkeena. Täysimittainen jalkapallohalli nousi Kuortaneen urheiluopiston alueelle keväällä 2019. Jalkapallolukio starttasi 2018 syksyllä ja uusien oppilaiden haku on mukana kevään yhteishaussa.

Jalkapallolukio ja SJK Akatemia tarjoaa kansainväliseen malliin nuorille pelaajille parhaan paikan kehittyä ja pelata huippuolosuhteissa ja -valmennuksessa, opiskelua unohtamatta. Seinäjoella OmaSp Stadion ja vieressä sijaitseva harjoituskeskus Wallsport Areena sekä Kuortaneen Urheiluopiston jalkapallohalli takaavat, että Jalkapallolukio pystyy tarjoamaan nuorille ja heidän valmentajilleen huippuolosuhteet, joita muilla seuroilla ei tällä hetkellä Suomessa ole.

Koko seuran valmennusryhmä tukee akatemiatoiminnan valmennusta ja luo siten pelaajille entistä paremman mahdollisuuden edetä aina Veikkausliigajoukkueeseen ja kansainväliselle tasolle. Kaikkiaan seuran palveluksessa on kahdeksan päätoimista jalkapallovalmentajaa, joilla kaikilla on omat vastuualueensa seuran kehittämisessä. Nuorempien ikäluokkien junioritoiminnasta vastaa SJK-juniorit, joka on Suomen Palloliiton seuraluokituksessa yksi korkeimman tason junioriseuroista (taso 5)

Jalkapallolukio tarjoaa valmennus-ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto, ja sen yhteydessä toimiva Urheilulukio, on yksi maan johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista, jossa vierailee säännöllisesti useita maailman huippuvalmentajia eri lajeista. SJK Akatemia haluaa pelaajakehityksen lisäksi olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille

Jalkapallolukion sopimuspelaajat:
Topi Säilynoja
Niilo Peräaho
Topias Uusi-Autti
Veeti Mustonen
Sami Sipola
Kuutti Matila
Matias Vainionpää
Georg Westerlund
Mikael Anttila

Samaan valmennusryhmään kuuluu myös Tuukka Pahkala, Kaarlo Rintamäki ja Robbie Malolo. He eivät kuitenkaan opiskele lukiossa vaan he opiskelevat muissa kouluissa. Opiskelu ja jalkapalloharjoitukset on kuitenkin räätälöity heillekin siten, että he voivat olla mukana päivittäisessä toiminnassa.

Näiden pelaajien lisäksi jalkapallolukiossa opiskelee yhdeksän pelaajan haastajaryhmä, joista osa pelaa SJK:n joukkueissa ja osa muissa seuroissa.

Yhteydet:
toni.lehtinen@sjk.fi
brian.page@sjk.fiHakeminen jalkapallolukioon yhteishaussa:

1. Kuortaneen urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.

2. Lukioon haetaan täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavake osoitteessa: www.opintopolku.fi. Hakuaika on 18.2. - 10.3. 2020.

3. Opiskelijaksi valittavan ylin mahdollinen pistemäärä on 20, joka muodostuu peruskoulutodistuksen keskiarvosta sekä urheilu- ja soveltuvuuspisteistä. Urheilu- ja muut soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja Palloliiton yhteistyönä.

Hakija voi saada urheilullisista ansioistaan ja lahjakkuudestaan 0-5 pistettä (lajiliittopisteet) ja jalkapallolukion harkinnan mukaan 0-5 soveltuvuuspistettä (oppilaitospisteet).

Lisätietoja osoitteesta: Suomen Olympiakomitea

4. Hakuvaiheessa toimi näin:

- Täytä sähköisen yhteisvalinnan lomake osoitteessa www.opintopolku.fi (Kuortaneen lukio, urheilulinja, erityinen koulutustehtävä)
- Tulosta sekä Hakijan tiedot -lomake että Alustava ainevalintakaavake lukion kotisivulta, täytä ne ja lähetä Kuortaneen lukioon (Keskustie 91, 63100 Kuortane) hakuaikana (12.3. mennessä).

Voit hakea urheilulukioon myös myöhemmin 2. tai 3. vuodelle. Tulosta ja täytä hakulomake ja lähetä se, Hakijan tiedot -lomake sekä todistus tämän hetkisistä lukiosuorituksistasi hakuaikana Kuortaneen lukiolle.

Alkuun