Jalkapallolukio

Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio toteutuu SJK:n ja Kuortaneen urheilulukion yhteishankkeena. Tämä varmistui helmikuussa 2018, kun Kuortaneen kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti Kuortaneen urheiluopiston alueelle tulevan harjoitushallihankkeen. Täysimittainen jalkapallohalli nousee jo ensi kevään ja kesän aikana. Jalkapallolukio starttaa 2018 syksyllä ja se on mukana tämän kevään yhteishaussa.

Jalkapallolukio ja SJK Akatemia tarjoaa kansainväliseen malliin nuorille pelaajille parhaan paikan kehittyä ja pelata huippuolosuhteissa ja -valmennuksessa, opiskelua unohtamatta. Seinäjoella OmaSp Stadion ja vieressä sijaitseva harjoituskeskus Wallsport Areena sekä Kuortaneelle nouseva jalkapallohalli takaavat, että Jalkapallolukio pystyy tarjoamaan nuorille ja heidän valmentajilleen huippuolosuhteet, joita muilla seuroilla ei tällä hetkellä Suomessa ole.

Valmennukseen on panostettu kolmella uudella täysipäiväisellä valmentajalla, joilla kaikilla on pitkä kokemus nuorisovalmennuksesta ja valmennuksesta eri organisaatioissa. Koko seuran valmennusryhmä tukee akatemiatoiminnan valmennusta ja luo siten pelaajille entistä paremman mahdollisuuden edetä aina Veikkausliigajoukkueeseen ja kansainväliselle tasolle. Kaikkiaan seuran palveluksessa on kahdeksan päätoimista jalkapallovalmentajaa, joilla kaikilla on omat vastuualueensa seuran kehittämisessä. Nuorempien ikäluokkien junioritoiminnasta vastaa SJK-juniorit, joka on Suomen Palloliiton seuraluokituksessa yksi korkeimman tason junioriseuroista.

Syksyllä 2018 alkava jalkapallolukio yhdessä Kuortaneen Urheilulukion kanssa, tarjoaa valmennus-ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto, ja sen yhteydessä toimiva Urheilulukio, on yksi maan johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista, jossa vierailee säännöllisesti useita maailman huippuvalmentajia eri lajeista. SJK Akatemia haluaa pelaajakehityksen lisäksi olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille.

-Se valmennusosaaminen mitä Kuortaneen urheilukio ja -opisto pystyy tarjoamaan muista lajeista ja joka on meidän käytettävissä, on iso voimavara myös meidän koko seuralle, kommentoi SJK Akatemian ja tulevan jalkapallolukion vastuuvalmentajiin kuuluva Jani Uotinen.

Muita valmentajia syksyllä alkavassa jalkapallolukiossa on Rauno Ojanen, Toni Lehtinen, Jari Kujala ja Stefan Strömborg.

Ensimmäisessä vaiheessa Jalkapallolukion aloittaa 16 opiskelijaa ja seuraavana vuotena taas 16. Kolmen vuoden päästä opiskelijamäärä on 45.

Tiedustelut:
jani.uotinen@sjk.fi
(Puh 040 - 535 0247)

janne.kotamaki@gapcon.fi
kari.kiviluoma@sjk-juniorit.fi
rauno.ojanen@sjk.fi

Hakeminen jalkapallolukioon yhteishaussa:

1. Kuortaneen urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.

2. Lukioon haetaan täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavake osoitteessa: www.opintopolku.fi. Hakuaika on 20.2. - 13.3. 2018.

3. Opiskelijaksi valittavan ylin mahdollinen pistemäärä on 20, joka muodostuu peruskoulutodistuksen keskiarvosta sekä urheilu- ja soveltuvuuspisteistä. Urheilu- ja muut soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja Palloliiton yhteistyönä.

Hakija voi saada urheilullisista ansioistaan ja lahjakkuudestaan 0-5 pistettä (lajiliittopisteet) ja jalkapallolukion harkinnan mukaan 0-5 soveltuvuuspistettä (oppilaitospisteet).

Lisätietoja osoitteesta: Suomen Olympiakomitea

4. Hakuvaiheessa toimi näin:

- Täytä sähköisen yhteisvalinnan lomake osoitteessa www.opintopolku.fi (Kuortaneen lukio, urheilulinja, erityinen koulutustehtävä)
- Tulosta sekä Hakijan tiedot -lomake että Alustava ainevalintakaavake lukion kotisivulta, täytä ne ja lähetä Kuortaneen lukioon (Keskustie 91, 63100 Kuortane) hakuaikana (13.3. mennessä).

Voit hakea urheilulukioon myös myöhemmin 2. tai 3. vuodelle. Tulosta ja täytä hakulomake ja lähetä se, Hakijan tiedot -lomake sekä todistus tämän hetkisistä lukiosuorituksistasi hakuaikana Kuortaneen lukiolle.

Alkuun