123 456 7890

Jatkopaikka vaisullakin pelillä
VPS-juniorit – SJK 0-3 (0-0)
52 min 0-1 Ville Pajula
56 min 0-2 Petri Niemi
79 min 0-3 Mikael Muurimäki

Seinäjoen Jalkapallokerho otti jatkopaikan Suomen Cupissa sangen vaisun esityksen jälkeen Mustasaaren Botniahallin vieressä sijaitsevalla loistavalla tekonurmella kaadettuaan VPS-juniorit selvin 3-0 (0-0) -numeroin.

Peli oli ensimmäisen puoliajan osalta todella luokattoman heikkoa uusissa kokovalkoisissa vierasasuissaan pelanneen Kerhon osalta. Syitä voisi keksiä vaikka millaisen listan. Todellista yhtä ja ainoaa syytä kuitenkaan tuskin on olemassa, vaan se on vyyhti erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttivat alkukauden surkeimpaan esitykseen ensimmäisen 45-minuuttisen aikana.

Kerho pystyi luomaan ensimmäisellä jaksolla kolme selkeää maalipaikkaa, jotka kaikki osuivat pirteästi pelanneelle Miika Asunmaalle. Ensimmäinen paikoista nähtiin jo pelin kuudennella minuutilla, mutta isäntien Rasmus Hakala torjui pallon kulmuriksi.

Vielä ennen tauko “Milli” karkasi vieraiden alakerralta, mutta jälleen Hakala oli pysäyttämässä vedon, eikä reboundkaan maaliin uponnut, vaan ylähirsi pelasti isännät ottelun 24. minuutilla.

Juuri ennen taukoa Mikael Muurimäki järjesti vielä Asunmaalle paikan, mutta nyt oli avustavan lippu pystyssä paitsion merkiksi.

Vastaavasti toisessa päässä ei tapahtunut juuri mitään. Kotijoukkue ei tainnut saada ainuttakaan laukausta koko ottelussa kohti Petri Tuomelan vartioimaa maalia, joten olisi ollut todellinen oikeusmurha, jos lopputulos olisi ollut muu kuin vieraiden voitto.

Jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla nähtiin muutama varoitus, joista pari tuli Kerholle. Ottelun tuominneen liigatuomari Toni Pohjoismäen linja ei ollut aivan täysin johdonmukainen, mutta mitään hirvittäviä vääryyksiä ei toki läpi sormienkaan mennyt. Skarpattavaa on kuitenkin ennen kuin liigamatsit alkavat siinä missä myös joukkueilla ennen sarjapelien alkua.

Toiselle puoliajalle tullut vierasjoukkue oli kuin toiselta planeetalta verrattuna ensimmäisen jakson aneemiseen, haluttomaan, välinpitämättömään ja ajoittain erittäin velttoonkin työskentelyyn.

Pelkästään Miikka Tuovilan tulo Toni Kujalan paikalle ei taatusti yksinään selitä joukkueen asennemuutosta, sillä ei heikko ensimmäinen puoliaika missään nimessä juuri “Figon” syytä ollut.

Saattaa hyvin olla, että pienimuotoisen äänenavauksen tauolla suorittanut vastuuvalmentaja Tomi Kärkkäinen sai pelisuoritusten verbaalisella luonnehdinnallaan joukkueensa havahtumaan unestaan. Peli oli nimittäin aivan toisenlaatuista.

Olkoot syy sitten “Kärden” avautuminen tai “Misen” tulo keskikentälle, oli todellakin aiheellista, että pelin taso nousi.

Vieraat pistivät heti toisen puoliajan alusta tempoa lisää ihan kuin ensimmäisellä puoliajalla olisikoko ajan ajeltu ylämäkeen pikkuvaihteella käsijarru jumissa. Nyt vaihdettiin pari pykälää suurempi vaihde silmään ja näin myös vastustaja putosi polvilleen kertaheitolla.

Ottelun avausmaalin laukoi aivan edellisen Mustasaaren vierailun tapaan Ville Pajula. Veto oli vähintään yhtä komea kuin VIFK:n verkkoon, mutta tällä erää ruuvmaisesti kiertänyt laukaus lähti pelitilanteesta yli hieman ulkona olleen veskarin. Pelikellohan ei tokikaan toiminnassa ollut, kuten ei juuri koskaan kyseisellä kentällä. Virtuaalinen digitaali sen sijaan vilkutti 52. minuuttia.

Vain neljä minuuttia myöhemmin napsahti selkäranka ikivanhoissa raitapaidoissaan hölkkäilleillä kotijoukkueen pelaajilla. Ville Ylisen antaman kulmurin jälkitilanteesta pallo ajatui rangaistusalueen sisällä Petri Niemelle, joka tykitti voimalla vierasjohon 2-0 -numeroihin.

Reilun tunnin pelin jälkeen Kerho teki pari vaihtoa Juha Etelä-Ahon ja “Puuhan” loukattua itseään. “Puuhan” vamma tuli jo hyvin aikaisessa vaiheessa ottelua miehen saatua isäntien pelimiehen potkun nilkkaansa ja “Etskun” olkapää taisi taas nuljahtaa sijoiltaan. Eikä siinä sitten tokikaan kaikki. Kun kaikki kolme vaihtoa oli jo tehty, taittoi myös hyvin maalipaikkoihin hakeutunut ja erittäin pirteästi pelannut Miika Asunmaa nilkkansa 71. minuutilla ja näin mentiin melkein 20 minuuttia vajaalla.

Se ei kuitenkaan tarkoittanut vieraiden kentän dominointiin mitään. Kotijoukkue ei kyennyt edes miesylivoimalla puuhamaan ainuttakaan kunnollista hyökkäystä. Sen sijaan vieraat naulasivat arkun umpeen kauniin yhdistelmän päätteeksi 79. minuutilla Miikka Tuovilan syötettyä Mikael Muurimäen karkuteille. “Mikki” viimeisteli helposti loppunumeroiksi 3-0 varmistaen paikan huomiseen arvontakoriin.

Loukkaantuneista “Puuha” ei omin voimin päässyt pukukoppiin kävelemään, vaan avuksi tarvittiin pari kaveria. Vamman laatua on mahdoton vielä analysoida, mutta hyvää ei moinen kolhu alakerralle tehnyt, sillä jo ennestään sivussa olivat Petri Huttu, Jussi Kankaanpää, Timo Rauhala ja Mikko Väänänen puolustuksesta. Myös Mikko Ylihärsilän puuttuminen näkyi tekemisessä. “Etskun” olkapää on aiemminkin nuljahtanut pois paikoiltaan, joten ihan uudesta asiasta ei kyse ole. “Milli” köpsötteli omin voimin pukukopille, joten toivon mukaan ei mistään vakavasta ole kyse.

Ilahduttavaa sen sijaan oli Jaakko Lammen paluu kentälle, Teemu Penninkankaan etelän leireilyn päättyminen ja yli vuoden tauon jälkeen kentille palanneen Henri Saranpään esiintyminen toisella puoliajalla.

SJK: Petri Tuomela, Nuutti Panula, Petri Niemi (v, 67. Henri Saranpää), Tiitus Lehtinen, Jaakko Lampi, Ville Ylinen (v), Toni Kujala (46. Miikka Tuovila), Ville Pajula, Juha Etelä-Aho (62. Teemu Penninkangas), Mikael Muurimäki, Miika Asunmaa