123 456 7890

Kallis voitto Kerholle
Kauhajoen Karhu – SJK 1-4 (1-2)

03 min 0-1 Miika Asunmaa
15 min 1-1 Juhani Lehtonen
30 min 1-2 Toni Kujala (rp)
82 min 1-3 Petri Niemi
92 min 1-4 Jukka Ahola

Seinäjoen Jalkapallokerhon cup-taival alkoi kauden ensimmäisellä virallisten otteluiden voitolla Kauhajoen kauniin vihreällä, mutta säälimättömän epätasaisella nurmella. Paikallinen Kolmosen Kauhajoen Karhu ei pystynyt vakavissaan uhkaamaan sarjaa ylempänä pelaavia vieraita, vaikka numerot pysyivätkin tasaisina aina viimeisille minuuteille saakka.

Harvat asiat lämmittivät vierasjoukkuetta tai sen kannattajia, joita oli paikalla äänekäs kourallinen. Jatkopaikka oli ilman muuta pääasia ja se tuli, mutta pelillisesti ottelu jätti paljon toivomisen varaa. Alisuorittajia oli nyt enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella.

Sen sijaan asioita, jotka harmittivat, jäi mieleen monelle varsin paljon. Kaikkein vähiten ei suinkaan kaivele nuoren Tommi Haanpään palaaminen Seinäjoelle ambulanssikyydillä. Jos ensimmäiset diagnoosit pitävät paikkansa, on jopa loppukausi vaarassa ja polvi remontissa.

Jos ei Kerhon peli ollut kummoista, ei ollut kyllä erotuomari Christoffer Sundinkaan esitys mitään laatutavaraa. Sukille sai tulla lujaakin, eikä se miestä hetkauttanut. Avustaville ottelu taisi olla heidän uransa kohokohta, sillä ainakin paitsiosääntö oli unohtunut totaalisesti. Sen enempää Sund kuin avustavatkaan eivät lopputulokseen onnistuneet kuitenkaan vaikuttamaan millään tavalla. Se ei silti tee heidän suorituksestaan onnistunutta.

Kerho avasi ottelun terävästi ja iski ensimmäisen kerran jo kolmen minuutin pelin jälkeen Miika Asunmaan puskettua pallon verkkoon. Sen jälkeen peli alkoi mennä verkkaiseksi kävelyksi selvästi heikomman vastustajan tahdissa. Vaikka Karhu tasoitti ottelun vartin pelin jälkeen, ei se kuitenkaan isommin uhannut vieraita pelillisellä tasolla. Maali oli komea, joskin rahtusen onnekas. Kerhon keskikenttä antoi Juhani Lehtoselle mielin määrin tilaa ja mies tykitti elämänsä osuman lähes 40 metristä oikeaoppisesti viivalta ulkona olleen maalivahti Matti Tervasmäen. Maali menee selvästi enemmän keskikentän piikkiin kuin veskarin mustalle listalle. Ehkä kuti yllätti siinäkin mielessä, että Karhu pelasi ensimmäisen puoliajan vastatuuleen. Kaikkiaan onnistunut suoritus Lehtoselta.

Kerho kuitenkin iski varttia myöhemmin toistamiseen. Johannes Saranpää kiepautti pakin kahville rangaistusalueella ja kauhajokelainen joutui vetämään jalat alta. Erotuomari ei tällä kertaa voinut muuta kuin näyttää pilkkua. Keskikentälle kolhunsa jälkeen palannut Toni Kujala iski Asunmaan tavoin kauden ensimmäisen virallisen maalinsa pilkulta kylmän viileästi.

Tauolle lähdettiin siis Kerhon maalin johdossa. Toisella puoliajalla vieraat jatkoivat pelin pyörittämistä Karhun keskityttyä vetämään pitkää palloa. Kertaalleen Karhu oli onnistuakin, sillä toisen puoliajan alkupuolella pääsi hyökkääjä laukomaan, mutta pallo painui maalivahti Matti Tervasmäen lisäksi myös maalin ohi sangen niukasti.

Toisella puoliajalla erotuomari Sund salli varsin rumia otteita. Tommi Haanpään loukkaantuminen oli huonon onnen summaa, mutta se, että Jussi Kankaanpää rapattiin kahdesti nurin törkeästi Sundin silmien alla ilman seuraamuksia, oli käsittämätöntä. Samoin Toni Kujalan rappaus keskiympyrässä meni Sundilta läpi sormien ilman varoitusta. Ei ollut mikään ihme, että jaloille alkoi tulla, koska niistä ei rangaistu.

Jakson lopulla Kerho iski loput naulat isäntien arkkuun erikoistilanteista. Ensimmäistä oli luomassa vaihdosta kehiin tullut Jani Asuintupa. Pallon puski lopulta maaliin Petri Niemi käsikäyttöisen otteludigitaalin näytettyä noin 82. minuuttia. Jokseenkin kymmenen minuuttia myöhemmin, eli lisäajalla Jukka Ahola nousi Petri Hutun antamaan kulmuriin ylimmäksi puskien ensimmäisen osumansa tällä tasolla.

Karhu ei normaalisuorituksella olisi rimpuillut edes näin pitkään. Ero Kakkosen ja Kolmosen välillä on selkeä. Kotijoukkue halusi pelata ottelun juuri tähän kohtaan markkinoidakseen peliä saadakseen lauteille hyvän yleisömäärän. Jotain oli kuitenkin markkinoinnissa mennyt pieleen, sillä lehtereillä ei aurinkoisessa illassa erityisen paljon yleisöä ollut. Herääkin kysymys, että oliko ottelupäivän venyttämisessä joku muu motiivi. Se ja sama, kikkailusta ei ollut iloa ainakaan kotijoukkueelle.

Iloa oli sen sijaan Kerholle siitä, että kehissä nähtiin debytanttina B-juniori Juho Pajula, joka pelasi oikeana pakkina ensimmäiset 66 minuuttia ennen kuin kramppi pakotti nuorukaisen jättämään kentän.

Kerhon ryhmä oli matkassa varsin kapealla ringillä. Jopa vatsatautia potenut ja mustikkakeittoa viime päivät syönyt kippari Jukka-Pekka Salminen joutui kehiin ottelussa. Poissa olivat kuumesairas Henri Saranpää, Savonlinnassa opiskeleva Marko Huttu, reisivammainen Juha Etelä-Aho, maalivahti Jyri Nieminen, pelikiellossa ollut Mikko Kärki, maata puolustava Ville Kukkanen, itäisten maiden ihmeitä pällistelevä Jukka Yli-Renko, sekä pitkäaikaispotilas Pekka Väänänen.

Eipä kotijoukkue ollut vaivautunut ilmoittamaan peliasunsa tummanpuhuvaa sävyäkään, vaan ehdottivat ennen ottelua, että Kerho pelaisi harjoitusliiveissä. Jalkapallokulttuuria se tuokin on.

Voitto takasi kotiottelun seuraavalle kierrokselle, joka on pelattava ennen kesäkuun 11. päivää. Arpa on nakannut vastustajaksi voittajan otteluparista IK Myran-Rovaniemen Palloseura, eli vieraaksi saapuu siis liigajoukkue RoPS, joka voitti oman ottelunsa tänään 6-1.

SJK: Matti Tervasmäki, Mikko Väänänen, Jukka Ahola, Petri Niemi, Juho Pajula (66. Jani Asuintupa), Johannes Saranpää, Toni Kujala, Jere Jääskeläinen, Tommi Haanpää (62. Petri Huttu), Miika Asunmaa, Jussi Kankaanpää (76. Jukka-Pekka Salminen)