Kärkikamppailu SJK vs. HJK torstaina OmaSp Stadionilla

16.4.2019

 

Veikkausliigassa ilman tappioita toistaiseksi jyräävät SJK ja HJK kohtaavat kiirastorstaina 18.4. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. HJK on pelannut yhden ottelun enemmän ja se on siitä saadun tasapelin turvin SJK:n edellä yhdellä pisteellä sarjan kärjessä. SJK on toisena ja voitolla menisi sarjan piikkipaikalle.

 

Pelipäivälle on luvattu uskomattoman lämmintä ja kaunista säätä, joten kannattaa tulla viihtymään OmaSp Stadionille huippuottelun pariin. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Otteluun pääsee Stadionbusseilla ja pelissä on paljon oheistapahtumaa sekä palveluja, joista voit lukea lisää tämän otteluennakon loppuosiosta.

 

- On todella hienoa aloittaa kausi kahdella voitolla ja kuudella pisteellä. Se antaa pelaajille itseluottamusta, poistaa hermoilua ja antaa rauhan tehdä asioita parhaalla mahdollisella tasolla. Tietenkin seuraava ottelumme on erittäin tärkeä, jos haluamme saavuttaa kärjen, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

 

- HJK:lla on jonkin verran uusia pelaajia ja he ovat myös muuttaneet pelisysteemiään hieman.  Myös meillä on uusia pelaajia ja uskonkin, että molemmilla joukkueilla on niin monia laatupelaajia, että näemme taatusti laadukkaan ottelun. Me luotamme ja keskitymme vain omaan peliimme, emme niinkään mieti mitä heillä on tarjolla meille, vaan enemmän mitä me voimme tarjota heidän varalleen, Eremenko jatkaa.

 

- Meillä on hyvä tunnelma nyt joukkueessa ja pelaajia on tullut takaisin loukkaantumisista. Uusi hyökkääjä Batista on päässyt harjoittelemaan meidän kanssamme ja on tarvittaessa valmis peliin. Meidän tulee kuitenkin olla tarkkana hänen sopeutumisensa kanssa ja meillä onkin nyt hyvä kilpailutilanne joukkueessa. Se onkin tarpeen, sillä nyt meillä alkaa pelijakso, jossa meillä on neljä ottelua neljän päivän välein. HJK, Ilves, VPS ja KPV. Me tarvitsemme silloin jokaista meidän pelaajaamme. Minun ja minun staffini tehtävänä on pitää huolta, että emme ylikuormita ketään pelaajistamme, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

 

Yksi pelaaja on ollut SJK:n kahdessa ensimmäisessä pelissä isossa roolissa ja tulee olemaan sitä taatusti myös torstaina.

 

- Jokainen ottelu on tärkeä ja jokaisessa ottelussa on panoksena kolme pistettä. Mielestäni meillä on hyvä joukkue, hyviä pelaajia ja me todella osaamme pelata jalkapalloa. Kunnioitamme tottakai jokaista vastustajaa, mutta emme myöskään pelkää ketään, sanoo SJK:n laitahyökkääjä Denys Oliinyk.

 

Oliinyk on osunut kahdessa ottelussa yhtä monta kertaa ja erityisesti maali viime viikonloppuna Interin verkkoon oli komea yksilösuoritus.

 

- Torstaina me annamme kentällä kaikkemme ja tulemme taistelemaan ensimmäisestä viimeiseen minuuttiin, jotta voitamme sen ottelun. Olen siihen myös itse täysin valmiina, Oliinyk jatkaa.

 

Veikkausliigan ottelu SJK - HJK torstaina 18.4. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja se on myös vedonlyönnin kohteena. Kaikki kohteet löydät tästä linkistä.

 

Stadionilla portit ja Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 16:30 ja muut palvelut klo 17:30. Paikalle tulevat HJK-kannattajat sijoitetaan Itäpäätyyn lohkoon 114, missä heille on omat palvelut ja sisäänkäynnit, omine lipunmyynteineen. Lue lisää järjestelyistä tämän ennakon loppuosiosta.

 

 

Hallitseva Suomen mestari HJK vieraaksi

 

Jälleen kerran viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut HJK, saapuu vieraaksi torstaina Seinäjoelle. HJK on voittanut mestaruuden nyt 29 kertaa ja se metsästää pelipaitaansa tällä kaudella kolmatta tähteä, jonka saa merkiksi aina kymmenestä mestaruudesta.

 

SJK ja HJK ovat historiassaan kohdanneet kaikkiaan Veikkausliigassa 15 kertaa ja HJK on ollut kohtaamisissa niskan päällä, voittamalla niistä 12. SJK on voittanut vain kahdesti ja kerran on pelattu tasan. Viimeisinä kahtena vuotena, SJK ei ole onnistunut edes tekemään maalia HJK:n verkkoon kuudessa kohtaamisessa. Siten HJK on otteluun ylivoimainen suosikki, eikä varmaan kukaan Seinäjoen ulkopuolella usko SJK:n pystyvän horjuttamaan suurta ja mahtavaa HJK:ta.

 

HJK on kuitenkin joskus muiden yllätettävissä, kuten SJK näytti kaudella 2015, nappaamalla mestaruuden heidän nenänsä edestä. Ja tällä kaudella, vaikka Mika Lehkosuon valmentama HJK on pelannut tappioitta kaikki kolme liigaotteluaan, ei esitys ole vielä ollut niin vakuuttavaa. Sitä se ei ollut myöskään talven Suomen Cupissa, josta HJK tippui alkulohkon jälkeen SJK:n tapaan.

 

Mika Lehkosuon apuna aloitti tällä kaudella aiemmin mm. VPS:n kakkosvalmentajana toiminut Jani Sarajärvi. Joukkueeseen hankittiin hyökkääjäksi Meksikon maajoukkuemies Marco Bueno, joka ei toistaiseksi ole vielä osunut maalipuiden väliin. Keskikenttää vahvistettiin Norjan entisellä maajoukkuemiehellä, Harmeet Singhillä. Myös puolustus vahvistui Elderson Echiéjiléllä, joka hänkin on edustanut kotimaataan Nigeriaa jopa MM-kisoissa.

 

Uutena mukaan on liittynyt myös venäläinen Ivan Tarasov Pietarin Zenitistä ja Suomen maajoukkueesakin esiintyneet Kaan Kairinen ja Henri Toivomäki. HJK osti VPS:n nuoren höykkääjä Joonas Vahteran, joka on aikoinaan käynyt myös SJK:n junioreissa. HJK:ssa riittää laadukkaita pelaajia jokaiselle pelipaikalle useampia. Suomen maajoukkueen hyökkääjä Riku Riski on kuitenkin sivussa tästä ottelusta suurella todennäköisyydellä, sillä hän loukkaantui ikävän näköisesti kauden avausottelussa.

 

HJK voitti avausottelussa kotonaan Interin 2-1, sitten kaatui samoin 2-1 luvuin IFK Mariehamn niin ikään kotona ja kolmantena pelaamansa vierasottelu KuPS:a vastaan päättyi 0-0. Varsinkin KuPS:a vastaan liekeissä oli joukkueen maalivahti Maksim Rudakov, pitäen HJK:n mukana huipputorjunnoillaan.

 

 

SJK:n uusi hyökkääjävahvistus Batista heti pelikelpoinen

 

SJK vahvisti rivejään viime viikonlopun jälkeen vielä brasilialaishyökkääjä Batistalla, joka on käytettävissä heti ja mies on jo saanut vetää täyden harjoitusviikon SJK:n kanssa. Voit lukea lisää Batistasta SJK:n sivujen aiemmasta uutisesta.

 

Joukkueen terveystilannekin on erinomainen, sillä ainoastaan pienemmistä vammoista kärsivät Joel Mero ja Joonas Sundman ovat todennäköisesti sivussa. Kaikki muut pelaajat ovat toipuneet pelikuntoon ja jopa operaatiosta kuntoutunut Jarkko Hurme on taas käytettävissä. Hurme pelasi viime viikonloppuna 45 minuuttia SJK Akatemian harjoitusottelussa.

 

SJK pelaa vielä huhtikuun aikana neljä ottelua ja jokainen on neljän päivän välein, joten kierrätystä tullaan varmasti näkemään ja siksikin on erittäin hyvä, että pelaajat ovat kuntoutuneet juuri tärkeään vaiheeseen.

 

Torstain jälkeen seuraava peli on jo maanantaina 22.4. ja sekin pelataan OmaSp Stadionilla klo 18:30 alkaen. Vastaan tulee silloin Tampereen Ilves. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

 

Ilves-pelin jälkeen on vuorossa kaksi Pohjanmaan derbyä, jotka ovat myös osa tällä kaudella pelattavaa Pohjanmaan PowerPark Liigaa. Tuo liiga alkaa tulevana lauantaina, kun VPS isännöi KPV:ta Vaasan Elisa Stadionilla. Ensi viikon perjantaina on vuorossa VPS - SJK ja tuohon otteluun matkaa Seinäjoelta SJK:n järjestämä bussikuljetus. Peliin saa kausikortilla ilmaisen lipun, jonka voi noutaa tämän SJK - HJK ottelun yhteydessä SJK Shopista. Lippuja on kaikkiaan jaossa 500 ja osa niistä jaettiin jo kauden avausottelun yhteydessä.

 

Ottelutapahtuman järjestelyt ja palvelut OmaSp Stadionilla
 
SJK – HJK -veikkausliigaottelu potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Portilta ostetut liput ovat hieman kalliimmat, mutta tänä vuonna myös niissä on paikkanumero. Paikalle tuleville vieraskannattajille on oma lippulinkkinsä heidän omissa kanavissaan. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.
 
OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeaa torstaina klo 16:30. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 17.30. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki vähintään klo 22.30 asti. Carlsbergissa on myös pelin jälkeen aidon ottelupallon arvonta ensimmäisen tunnin jälkeen, ottelun päätymisestä. Kannattaa tulla paikalle.
 
Stadionbussit kiertävät jälleen tällä kaudella kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

 
Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17.30 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

 

Ennen ottelua, on OmaSp Stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla pystyssä jalkapallokaukalo, missä SJK-junioreiden joukkue pelaa omaa näytösturnastaan ja mukana on myös SJK:n edustusjoukkueen pelaaja. SJK:n pelaaja on ennen peli myös SJK Shopissa, joka palvelee koko torstaipäivän ajan. Pelaaja tavattavissa SJK Shopissa noin tuntia ennen ottelua.
 
Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ Josio ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour klo 16.30 - 17.30 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar palvelee vähintään kaksi tuntia tai niin kauan kuin väkeä riittää. Ottelun jälkeen, ensimmäisen tunnin aikana, voit osallistua siellä myös aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 21.30. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. Kannattajapäädyn anniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 17:30 - 18:30.
 
Tässä ottelussa on jaossa ilmaiset liput kausikorttilaisille perjantaina 26.4. klo 18.30 Vaasassa pelattavaan Pohjanmaan derbyyn VPS - SJK. Ilmaiset liput ovat varattuna 500 ensimmäiselle kausikorttilaiselle. Voit noutaa lipun ennen ottelua päärakennuksessa sijaitsevasta SJK Shopista kausikorttia näyttämällä. Vain yksi lippu / kortti, joten kaveri ei voi hakea lippua puolestasi. Mahdollisesti jäljelle jääneet liput jaetaan seuraavan kotiottelun yhteydessä. Voit lukea lisää tästä linkistä.
 
Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, joka on täysin uusittu ja nyt ladattavissa viimeistään perjantaina mobiililaitteeseesi. Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan. 

 

Tässä ottelu tapahtumassa on toista kertaa käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa.
 
Katsomoanniskelualueet ovat käytössä kuten viime kaudella. Katsomoanniskelualueet löytyvät VIP-katsomosta, Pääkatsomosta, Kannattajapäädystä sekä vieraskannattajien osiosta. Anniskelu löytyy myös Kannattajapäädyn, Eteläkatsomon ja Itäpäädyssä olevan vieraskatsomon takana olevista kioskeista. Kaikki anniskelualueet ovat K18.
 
Tähän otteluun tuleville vieraskannattajille on varattu paikat Itäpäädyn katsomolohkoon 114. Siellä heille on oma sisäänkäynti, omat kioskipalvelut anniskeluineen ja WC-tiloineen Myös katsomoanniskelu on käytössä. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki jaettavaksi heidän kanaviinsa, mistä liput voi ostaa ennakkoon. Pieni määrä lippuja on myynnissä myös heidän oman sisäänkäynnin yhteydessä.
 
OmaSp Stadionin VIP-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.
 
Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.
 
OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Wallsportin edestä, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Myös Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla (kts.kartta).
 
Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi
 
Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!

 

Alkuun