123 456 7890

Kenraalissa tasatahtiin
SJK – GBK 0-0 (0-0)

Seinäjoen Jalkapallokerho ja kokkolalainen GBK tarjosivat aurinkoisessa kevätillassa vauhdikkaan ja yllättävän hyvätasoisen kenraaliharjoituksen yleisön nähtäväksi Jouppilanvuoren tekonurmella.

Kotijoukkueen otteissa oli eroa viikontakaiseen Norrvalla -fiaskoon eroa kuin yöllä ja päivällä. Viikko sitten joukkue muistutti lammaslaumaa. Nyt kentältä löytyi taistelua ja asennetta joka mieheltä, joka mustaan oli pukeutunut.

Vaikka vieraileva GBK olikin ottelussa vielä siipirikkoisena ja joukkuetta pidetään yhtenä Kakkosen Lohko C:n suurimmista suosikeista, pystyi Kerho luomaan tukun vaarallisia tekopaikkoja, joista ottelun olisi saattanut pikkuisen paremmalla tuurilla tai huolellisemmalla viimeistelyllä ratkaista helposti. Toki myös GBK pystyi luomaan muutaman maukkaan paikan, joissa viime viikon painajaisen taakseen loistavasti jättänyt Jyri Nieminen esitti parasta osaamistaan. Tällä kertaa hän osoitti olevansa mies paikallaan.

Vastaavasti toisessa päässä Olli Nylund oli sangen epävarma ensimmäisellä puoliajalla, mutta ottelun viimeisen vartin aikana nuorukainen venyi kahteen unelmatorjuntaan estäen taas Jere Jääskeläisen ja Marko Hutun viimeistely-yritykset.

Ottelun ensimmäiset 15-20 minuuttia vierailija GBK oli hallitsevampi joukkue kentällä. Paras paikka siunaantui, kuinka ollakaan, Mikael Muurimäelle, joka irtosi paitsioansan levittyä kuin korttitalon. Maalivahti Jyri Nieminen tuli kuitenkin upeasti vastaan nollaten “Mikin” aikeet.

Ensimmäisen kerran vieraiden maalivahti Olli Nylund haparoi pahemmin reilun 20 minuutin jälkeen aiheuttaen turhan kulmurin. Sen jälkitilanteesta vaarallisesti läpi ottelun pelannut Marko Huttu oli päästä viimeistelemään, mutta Gebiksen alakerta pystyi putsaamaan pallon väljemmille vesille.

Juuri ennen tauko vieraat saivat vielä tekopaikan Kerhon alakerran suosiollisella avustuksella, mutta veto painui selvästi yli maalin.

Tauon jälkeen Kerho pystyi ottamaan peliä selvemmin haltuunsa luoden muutaman loistavan paikan, joista ensimmäinen tuli Jere Jääskeläiselle keskikentällä rehkineen Mikko Kärjen erinomaisesta esityöstä. Veto meni kuitenkin läheltä yli ja minuuttia myöhemmin pääsi GBK:n Miika Hohenthal kokeilemaan Jyri Niemisen hereillä oloa todeten veskarin valvovan tarkkaavaisesti.

Patrick Byskatan puskuliippaus maalin läheltä oli yllättää Niemisen tunnin pelin jälkeen, mutta varsin hyvin keskikentällä pelannut Byskata ei saanut palloon kunnon osumaa ja näin maalitili pysyi edelleen nollassa.

Vain kaksitoista minuuttia ennen loppua Jere Jääskeläisellä oli toistamiseen ottelun ratkaisun avaimet niputettuna avaimenperään. Tällä kertaa maalivahti Nylund oli kuitenkin hereillä ja torjui Jääskeläisen toisen laukauksen ensimmäisen osuttua rimaan. Seitsemän minuuttia ennen loppua oli puolestaan jokseenkin totaalisesti pimennossa läpi ottelun pysytelleelläBjörn-Erik Sundqvistilla tilaisuus masentaa kotiyleisö, mutta Jyri Nieminen venyi hienoon torjuntaan pelastaen tilanteen.

Vielä pelikellon oltua jo kolmisen minuuttia lisäajalla, jota oli jostakin syystä tullut, vaikka ottelussa ei katkoja ollutkaan, pääsi Mikko Väänänen tulittamaan ylärimaa hipoen yli GBK:n maalin.

Tasapeli oli sangen oikeutettu tulos. Peli oli myös viihdyttävää ja kumpikin joukkue yritti pelaamalla luoda tilanteita. Tällaista Kakkosen peliä katselee hyvinkin mielellään. Sääli, että erotuomari Ari Mäkelän konseptit eivät pysyneet ihan loppuun saakka kasassa, vaan lopussa esiintymisvietti nousi turhaan esiin. Ilman lopun sekoilujaan Mäkelä olisi varmasti saanut ottelusta kiitettävän arvosanan, mutta hyvä näinkin. Tuskin kumpikaan suuremmin mitään murhaavaa vääryyttä kärsi.

Kotijoukkueesta voi hyvin nostaa esille keskikentällä pelanneet Toni Kujalan ja Jere Jääskeläisen kummankin parannettua peliään tälläkin kertaa toisella puoliajalla. Silti ottelun parhaisiin pelaajiin kuuluivat myös Marko Huttu, Jani Asuintupa ja maalivahti Jyri Nieminen.

SJK: Jyri Nieminen, Petri Huttu (46. Mikko Väänänen), Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Jani Asuintupa, Tommi Haanpää (71. Anssi Syrjämäki), Toni Kujala, Jere Jääskeläinen, Henri Saranpää, Mikko Kärki (68. Juha Etelä-Aho), Marko Huttu