Seinäjoen Jalkapallokerhon reservijoukkue Kerho 07 saalisti avausvoittonsa Kakkosen Pohjoislohkossa, kun se kaatoi Jouppilanvuoren tekonurmella sunnuntaina toisen nousijajoukkue Oulun Rotuaarin Pallon.

1-0 19 min Mikael Muurimäki
1-1 31 min Rami Ahonen
2-1 65 min Daniel Caumo
3-1 80 min Daniel Caumo

Melko hyisessä kevätsäässä aloitettu ottelu keräsi kivasti väkeä, sillä 252 maksanutta katsojaa oli todistamassa Kerho 07:n historiallista avausvoittoa Kakkosen Pohjoislohkossa.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasainen ja Rotuaarin Pallo näytti että ovat varteenotettava Kakkosen joukkue. Maalinteon kuintenkin aloitti Kerho, kun keskikentällä tässäkin pelissä hienoja otteita esittänyt A juniori-ikäinen Veli-Pekka Pajula vapauttaa Jesse Sarajärven oikeassa laidassa älykkäällä pystysyötöllä.
Niin ikään A juniori-ikäinen Sarajärvi puolestaan tarjoilee suoraan vastustajan linjan taakse, tarkasti keskellä rynnistävän Mikael Muurimäen juoksulinjalle, nappisyötön josta kokenut Muurimäki ei erehdy. Maali oli siten todella hienon yhdistelmän tulos ja nimen omaan tekemällä tehty osuma.

Puoliaika kuitenkin jatkui tasaisena vääntönä maalin jälkeenkin ja puolen tunnin pelin jälkeen on Rotuaarin Pallon vuoro tasoittaa ottelu. Ikäväksi onneksi maali syntyy Kerho puolustuksen sekoillessa, vaikka Kalle Taimi, Teemu Lukkari kaksikko oli muuten koko pelin varsin vakuuttavia puolustuspelissään, yhdessä maalivahti Tomas Karikkeen kanssa. ORPan Rami Ahonen saa pallon oman puolustajan harhasyötöstä ja iskee hieman onnekkaan tasoitusosuman.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähdä ja tauon aikana aurinkokin tuli esiin pilvien takaa, alkaen lämmittämään katsojia.

Toinen puoliaika alkoi Kerhon komennossa ja jatkui siten loppuun asti. Varsinkin Juuso Aalto ja Mikael Muurimäki olivat jatkuvana riesana oululaisten puolustukselle ja Daniel Caumo aiheutti lisää harmaita hiuksia omalla fyysisyydellään toppareiden edessä.

Puoliaika kului kuitenkin aina 65 minuutille asti, kun juuri Daniel Caumo nappaa pallon, ottaa muutaman askeleen keskeltä oikealle ja tykittää kaukaa mielettömän vedon tolpan kautta sisään, ja ORPan Antti Alakulju on voimaton omassa maalissaan.

Varttitunti edellisestä, ja jälleen on asialla sama mies. Nyt Caumo rynnistää yksin läpi puolustuslinjan, vastustajan rangaistusalueelle ja hassuttaa vastaan tulleen Alakuljun ja siirtää pallon verkkoon sekä loppunumeroiksi 3-1.

Ennen ottelun loppua vielä Juuso Aalto leikkaa hienosti laidasta sisään, mutta hänet kaadetaan rangaistusalueen ulkopuolella ja seuranneesta vaparista mies itse vetää rimaa hipoen yli.

Näin Kerho 07 ottaa avausvoiton Kakkosen Pohjoislohkossa ja seuraavaksi saa vastaansa ensi keskiviikkona vierasottelussa PK-37:n Iisalmessa.

Otteluraati palkitsi pelin parhaana Daniel Caumon, kahdella tähdellä Mikael Muurimäen ja yhdellä tähdellä Juuso Aallon. Näin pisteiden lisäksi myös veikkaustähdet jäivät Seinäjoelle.

Kerho 07: Tomas Karike, Teemu Penninkangas, Teemu Lukkari, Kalle Taimi, Sami Viljanen, Ville Ylinen, Veli-Pekka Pajula (90′ Akseli Metsä-Ketelä), Jesse Sarajärvi (75′ Juuso Simpanen), Juuso Aalto (87′ Miika Asunmaa), Mikael Muurimäki ja Daniel Caumo.

Kortit: Keltainen Teemu Lukkari ja Teemu Penninkangas