123 456 7890

Kerho avasi tyylikkäästi
SJK – Kraft FF 5-1 (2-0)

18 min 1-0 Chris Cleaver
33 min 2-0 Petter Meyer
52 min 2-1 Jonas Granfors
59 min 3-1 Petter Meyer
66 min 4-1 Miika Asunmaa
72 min 5-1 Miika Korpela

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden ensimmäinen ottelu sujui toiveiden mukaisesti ja joukkueen puikoissa debytoinut valmennuskaksikko, Christoffer “Toffe” Kloo – Max Peltonen, saattoi olla varsin tyytyväinen näkemäänsä, olkoonkin, että kyseessä oli kauden ensimmäinen ottelu. Tai ehkä juuri siksi, sillä murskanumeroista huolimatta hyökkäyspeliä ei juuri ole ehditty hioa millään tavalla.

Vaikka selkeisiin puolustusasemiin suosiolla hakeutunut Närpes Kraft sinnittelikin pelissä ensimmäisellä puoliajalla mukana ja oli itse asiassa avata maalihanat, jäi sarjanousijajoukkue kuitenkin lopulta pahemman kerran Kerhon jyrän alle. Pelillisesti Kraft oli läpi ottelun vastaanottavana osapuolena ja vain onni, huono viimeistely ja nuori maalivahti Karl-Filip Eriksson pitivät numerot edes joltaansakin inhimillisinä.

Ottelun ensimmäisten kymmenen minuutin aikana Mathias Salo oli viedä keltanuttuiset johtoon laukoen kuitenkin ohi maalin ja kertaalleen maaliss debytoinut Luis Fernando oli tarjota saumat avausmaalin tekoon, mutta ryhdistäytyi viime hetkellä.

Avausmaalin ottelussa teki kipparinnauhaa hihassaan kantanut Chris Cleaver, joka myös teki nyt ensiesiintymisensä Kerhon asussa. “Kyöstin” melkoinen kanuuna kajahti paristakympistä aivan yläpesään 18. minuutilla ja se oli jo oikeastaan lopun alkua Kraftille.

Avausmaalin jälkeenkään Kraft ei kuitenkaan kyennyt rakentamaan mitään näkyvää, vaan koko mustissa pelannut Kerho liikutteli palloa mainiosti Cleaverin ja toisen keskikentä keskustan debytantin, Christian Sundin, johdolla.

Peli oli kohtuullisen vauhdikasta, mutta Kerholla säilyi maltti mukavasti. Ellei selkeää syöttösuuntaa avautunut hyökkäyspäähän, malttoi joukkue kierrättää palloa alakerran kautta, missä Kerhon neljä sdebytantti, Matti Lähitie, johti hienosti pelaamista osoittaen heti alusta alaken olevansa todellinen vahvistus ryhmään.

Kerhon toisen maalin puoliajan 33. minuutilla omasta reboundistaan viimeistellyt entinen FF Jaron hyökkääjä, Petter Meyer, joka myös esiintyi ensimmäisen kerran mustassa asussa, oli avata maalihanat jo aiemmin pariinkin otteeseen. Mies antoi jo nyt sellaisen työnäytteen osaamisestaan, että kannattajat voivat odotella kauden otteluita vesi kielellä.

Vaikka toisen puoliajan alussa Kerhon pelaajisto otti pienet torkut unohtaen, että jokaisessa ottelussa kannattaa vastustajan vähiinkin yrityksiin suhtautua kohtuullisen suurella hartaudella, peli ratkesi kuitenkin nopeasti.

Kraft sai kavennuksensa numeroihin 2-1 Jonas Granforsin päästyä laukomaan pallon Luis Fernandon näppien kautta takanurkkaan 52. minuutilla.

Maalista ehti kulua vain noin seitsemän minuuttia Kerhon iskettyä naulat arkkuun. Ensin Mikael Muurimäki tarjoili Petter Meyerille namupaikan, josta maalitykki ei erehtynyt, vaan viimeisteli huolellisesti ehtoon toisen osumansa ja viitisen minuuttia myöhemmin Miika Asunmaa tulitti komeasti takatolpan kautta numeroiksi 4-1 Chris Cleaverin tarjoilusta.

Lopullisen niitin iski vasta toisen kosketuksensa vaihdon jälkeen palloon saanut A-juniori, Miika Korpela, joka upotti hienon laukauksen verkkoon 72. minuutilla.

Vaikka Kerho teki viisi maalia, haaskasi joukkue kuitenkin paikkoja reilusti toisen mokoman. Kertaalleen Toni Kujala tulitti voimalla pystypuuhun ja reilun tunnin jälkeen erinomaisen ottelun laitapakkina pelannut Timo Rauhala nousi läpi kentän kokeillen hirren kestävyyttä. Paikkansa oli myös Meyerillä, Cleaverilla, epäonnisella Mikael Muurimäellä ja monella muullakin.

Tasoero joukkueiden välillä oli selkeä, mutta onhan toki näin oltavakin, sillä Kraft nousi takaisin Kakkoseen vasta tälle kaudelle.

Siitä huolimatta, että kaksi laitapakkia oli sivussa Mikko Väänäsen ja Ville Ylisen oltua sivussa, selvitti nuori Jesse Jääskeläinen ensimmäisen ottelunsa Kerhon edustuksen avauksessa upesti pakin tontilla ja myöhemmin linkkinä siirryttyään pykälää ylemmäs kokeilla olevan Lee Brennanin tehtyä tilaa Kalle Taimille.

Hassummin ei pelannut Brennankaan, vaikka kaikesta näki, että mies on todellakin tottunut pelaamaan enemmänkin keskikentän keskellä kuin laidassa. Silti nuorukaisen tatsi palloon oli hyvä ja hän tarjoili muutaman laadukkaan keskityksen boksiin.

Epäonnistujia joukkueesta ei löytynyt tässä koitoksessa ainuttakaan. Vaikka valmennusporras teki ennakkoluulottomasti vaihtoja, pelin taso pysyi mukavana. Pitkästä aikaa nähtiin edustuksen joukkueessa kehissä myös Jaakko Vähäpesola, jolta meni pitkä tovi maanpuolustuspuuhissa ja jalkavaivojen kanssa. Akseli Metsä-Ketelä ja Tuomas Karjanlahti pääsivät junnuista maistelemaan edustusjoukkueen toimintaa, minkä luulisi antavan lisää kipinöitä tekemiseen.

Kokonaisuutena harjoituskausi on otteluiden osalta lähtenyt usein käyntiin rahtusen masentavamminkin numeroin, joten siinä mielessä avaus oli mieluisa.

Voitto tarkoitti sitä, että lauantaina Kerho kohtaa Tammiturnauksen finaalissa isäntäseuran FF Jaron, joka kaatoi ruotsalaisen Stahre IA:n omassa ottelussaan 3-1 ex-kerholaisen, Tommi Haanpään, maalattua kertaalleen. Lauantain ottelu alkaa Tellushallissa klo 16.30.