123 456 7890

Kerho ratkaisi alussa
FC Blackbird – SJK 2-4 (0-4)
15 min 0-1 Juha Etelä-Aho
32 min 0-2 Ville Pajula (rp)
41 min 0-3 Mikko Ylihärsilä
42 min 0-4 Juha Etelä-Aho
55 min 1-4 Olli-Pekka Höynälä
84 min 2-4 Olli-Pekka Höynälä

Seinäjoen Jalkapallokerhon matka FC Blackbirdin vieraaksi Jyväskylän Vehkalammen tekonurmelle oli antoisa niin maalien kuin pisteidenkin valossa.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla vieraat dominoivat ottelua jokseenkin totaalisesti, vaikka pelin ollessa vielä maaliton kotijoukkue saikin aikaan yhden puolittaisen maalkintekopaikan, jonka Petri Tuomela kuitenkin selvitti vieraiden maalilla.

Hyytävän sateen ryydittämissä olosuhteissa pelattu ottelu vietiin läpi todella primitiivisissä olosuhteissa, vaikka tekonurmi olikin kerrassaan erinomainen. Kenttäalue oli kuitenkin aidattu, eikä katsojia laskettu lähellekään kenttää, vaan kourallinen kloppeja joutui muun rahvaan tavoin seuraamaan ottelun metalliaitojen ukopuolelta ja silti maksamaan pääsylipusta.

Edes askeettiset olosuhteet tai miltei jäätäv sade eivät hyydyttäneet vierasjoukkueen konetta, joka käyntiin lähdettyään murisi sellaisilla hevosvoimilla, ettei paremmasta väliä. Ensimmäinen puoliaika oli totaalista dominointia, maalipaikkojen luomista ja selkeää pelillistä ylivoimaa.

Ensimmäisen maalinsa vieraat tekivät vartin pelin jälkeen Ville Ylisen annettua vapaapotkun päätyrajalta. Ylimmäksi maalinedustalla nousi Juha Etelä-Aho avaten paitsi omat, myös Kerhon tämän kauden maalihanat sarjapeleissä puskemalla pallon ohi aiemmin Veikkausliigassakin pelanneen, mutta ainakin tässä ottelussa haparoineen Antti-Jussi Karnion.

Lisää tuli vielä ennen taukoa kolmeen otteeseen. Ensin Ville Pajula nousi vahvasti vasemman pakin tontiltaan ajaen rangaistusalueelle, missä mies pistettiin nurin pilkun arvoisesti. “Vipi” kävi itse viimeistelemässä pilkulta ja näin Kerho johti jo kahdella osumalla.

Seuraavaksi vuorossa oli ensimmäisen sarjapelimaalinsa Kerhon paidassa nyt viimeistellyt Mikko Ylihärsilä virtuaalisen pelikellon ehdittyä 41. minuutille ja vain minuuttia myöhemmin “Etsku” pääsi puskemaan vieraiden taukojohdoksi 4-0 Miikka Tuovilan ja Mikko Ylihärsilän pohjustettua osuman.

Ensimmäisen puoliajan perusteella viime viikon kotiottelu FC OPA:aa vastaan oli vain kaukainen muisto siitä tehottomuudesta, mitä silloin nähtiin. Vaikka Mikael Muurimäki jäi loukkaantuneena pois kokoonpanosta, sitä ei varsinaisesti huomannut. Karhussa kahdessa ottelussa neljä maalia iskenyt Miika Asunmaa paikkasi hyvin “Mikin” tontin.

Lienee ihmismielelle tyypillistä, että neljän maalin johtoasema tuo mieleen jonkinlaisen hyvänolon tunteen ja niin taisi käydä tälläkin erää. Vaikka Toisen puoliajan alku olikin hyvin vieraiden hallinnassa ja kyettiin luomaan muutama tekopaikka, sai FC Blackbird hiukan harmittavasti kavennuksen aikaan sivuvaparista, jonka Stefan Petrescu taiteli järkälemäisen topparin, Olli-Pekka Höynälän, päähän. Lakeuden Ristin korkuinen toppari puski kavennuksen 55. minuutilla viimeistellen toisen maalinsa noin kuusi minuuttia ennen loppua.

Vaikka “mustarastaat” kahdesti maalasivatkin erikoistilanteista, ei joukkue pallollisessa pelaamisessa ja pelinrakentelussa ollut edes samalla planeetalla vieraiden kanssa. Silti FCB on takuulla vaarallinen joukkue juuri raamikkaiden pelimiestensä ansiosta erikoistilanteissa. JJK:n A-junnuista apuna ollut “levypallonriistäjä” Eero Markkanen oli paha pideltävä ilmassa ja kloppien kanssa verbaalisia avautumisia suorittanut iltapuolen pelimies, Skr Uzuner toi vielä ikämiehenäkin ilmatilaan pelotteen.

Kerhon väreihin surffauskokemusten hankkimisen vaihtanut Johannes Saranpää oli todellinen epäonnen soturi. Mies tuli Timo Rauhalan tilalle 73. minuutilla, eikä ehtinyt pelata kuin reilut 10 minuuttia. Polvi meni ikävästi rusahtaen täysin harmittomassa tilanteessa ja edessä lienee taas pakkohuilia.

Kerho pelasi ottelun sangen pikantissa pikkuisen erikoisessa ja tavallisuudesta poikkeavassa peliasussa. FCB oli ilmoittanut peliasukseen musta-valkoisen raitapaidan ja mustat housut. Niinpä mukaan napattiin valkoinen setti. Perillä ilmeni, että kotijoukkueen paidan selkä olikin valkoinen ja näin vieraat esiintyivät Adidaksen kirkkaan oranssissa liiviasussa, jota ryyditti toki valkoinen asu liivien alla.

Ottelun tuominnut Jouni Aapajärvi oli mies paikallaan. Varoituksia tuli kotijoukkueelle kolme ja vieraille kaksi. Peli oli kokonaisuutena todella siisti ja reilu kamppailu.

Jos verrataan Kerhon alkua lyhyesti viime kauteen, pisteissä ollaan kaksi pojoa perässä. Jos puolestaan verrataan ottelutuloksia päittäin viime kauteen, ollaan neljä pinnaa edellä, sillä FC OPA:lle hävittiin kotona 3-1 ja FC Blackbirdille vieraissa 3-0. Siinä valossa voisi kai ajatella, että etiäpäin on menty.

Koska kenttäkuulutusta ei katsottu tarpeelliseksi, jäi katsojilta kuulematta myös ottelun palkitut. Vieraiden Ville Pajula pokkasi Veikkauksen kolme staraa, Miikka Tuovila kaksi ja kotijoukkueen Olli-Pekka Höynälä yhden. Lienevät ihan asiantuntemuksella jaettuja, sillä tuskin näistä paljonkaan huomauttamista on.

SJK: Petri Tuomela, Timo Rauhala (73. Johannes Saranpää), Petri Niemi (v), Tiitus Lehtinen, Ville Pajula, Ville Ylinen, Toni Kujala (v), Miikka Tuovila, Miika Asunmaa (63. Samir Bouroussi), Juha Etelä-Aho (63. Nuutti Panula), Mikko Ylihärsilä