123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho aloitti pelaajakartoituksen ensi kautta varten testiottelulla varsin mainion kauden Kakkosessa pelannutta Vasa IFK:ta vastaan. Tasoero oli kuitenkin selkeä sarjaporrasta ylempänä pelaavan kotijoukkueen hyväksi Kerhon viedessä kamppailun nimiinsä lukemin 4-1.

SJK – VIFK 4-1 (3-0)
05 min 1-0 Tiitus Lehtinen
26 min 2-0 Daniel Caumo
44 min 3-0 Sergei Jegorov
49 min 4-0 Jesse Sarajärvi
56 min 4-1 VIFK

SJK aloitti ottelun vauhdikkaasti ja viidennellä minuutilla FC KooTeePeestä näytillä oleva Johannes Laaksonen antoi kierteisen kulmapotkun maalille, jonka loukkaantumisista koko kauden kärsinyt Tiitus Lehtinen puski sisään. Kerho vyörytti hyökkäyksiä vierailijoiden alueelle ensimmäisellä puoliajalla jatkuvalla syötöllä ja toinen maali nähtiin 26. minuutilla, kun Laaksonen ja Janne Hosio alustivat rangaistusalueen sisään erinomaisen paikan Daniel Caumolle, joka laukoi väkevästi pallon takakulmaan.

Vielä ennen puoliaikaa pääsi Kauhajoen Karhussa Kolmosen maalikuninkuuden viime kaudella voittanut Sergei Jegorov sijoittamaan kaikessa rauhassa pelivälineen kolmannen kerran vaasalaisten verkkoon B-juniori-ikäisen Tuomas Lähdesmäen vastatessa esityöstä. Pienen hengähdystauon jälkeen pelinrakentajan taitojaan esitteli vielä viimeinenkin testipelaaja, kun Tornion juniorityön kirkkain timantti Aleksi Gullsten petasi vapaan väylän Jesse Sarajärvelle, joka siirsi kotijoukkueen neljän maalin johtoon.

Pelin tempo laski toisella puoliajalla huomattavasti eikä SJK kyennyt enää maalisarakettaan kaunistelemaan vaikka paikkoja tasaisin väliajoin VIFK:n maalille syntyikin. Vaasalaiset sen sijaan pääsivät rikkomaan kuparisen Tomas Karikkeen selän takana vajaan tunnin väännön jälkeen.

Näyttöjä antamassa olleista pelaajista etenkin Laaksonen oli erinomaisessa vireessä halliten keskikenttää välillä lähes virtuoosimaisesti. Tämä ei tosin Kerholle tullut sinällään yllätyksenä, sillä vain kuukausi sitten samainen pelaaja oli pokkaamassa kolmea Veikkaustähteä Kotkassa, kun FC KooTeePee kaatoi Kerhon tiukan kamppailun jälkeen. Myös 19-vuotias Gullsten oli sähäkällä pelipäällä vaikka etelästä viime viikolla hankittu rusketus olisi saattanut viitata jo vahvaan lomakuntoon.

SJK jatkaa harjoituksia Simo Valakarin komennossa lokakuun loppuun saakka, joten kenties luvassa on vielä lisää näyttöpaikkoja sekä uusille että vanhoille kasvoille.

SJK: Tomas Karike, Janne Hosio, Tiitus Lehtinen (70. Matti Lähitie), Aleksi Ahde, Touko Tumanto (46. Timo Rauhala), Jesse Sarajärvi, Aleksi Gullsten, Johannes Laaksonen (76. Chris Cleaver), Jyri Hietaharju (36. Tuomas Lähdesmäki), Daniel Caumo (82. Toni Lehtinen), Sergei Jegorov (58. Christian Sund)