Kirvelevä 1-0 tappio Tammelassa

22.6.2017SJK joutui lopulta nöyrtymään Tammelassa, kun entinen SJK-pelaaja Tuco teki voittomaalin toisen puoliajan loppupuolella. Lähellä oli myös SJK:n johto-osuma, kun Facundo tykitti Billy Ionsin erinomaisesta syötöstä pallon ylärimaan ja pallo pomppasi siitä alaspäin. Peli kuitenkin jatkui. SJK painosti lopussa hurjasti, mutta palkintoa ei vain tullut. Lisäksi tälläkään kertaa ei selvitty ilman loukkaantumisia, kun laitapuolustaja Richie Dorman joutui tulemaan tuskaisen näköisena vaihtoon. SJK:ta koetellaan nyt kovaa, eikä kovasta yrityksestä ja taistelutta huolimatta pistetili kartu. Pelit jatkuu kuitenkin nopealla tahdilla ja maanantaina pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla PS Kemiä vastaa. Sen jälkeen matkataan Islantiin ja Euro-otteluiden toinen osa pelataan Seinäjoell 6.7. Sekä Euro-kotipelin, että PS Kemi-pelin ennakkoliput saat SJK:n verkkokaupasta.

Ilves - SJK 1-0 (0-0)
1-0 77 min Ariel Tuco Ngueukam

Kunnolliset maalipaikat olivat vähissä ensimmäisellä puoliajalla. SJK:n paras paikka tuli yhdeksännellä minuutilla Facundolle, jonka laukauksen Mika Hilander kuitenkin torjui. Ilveksen paras paikka oli noin puolen tunnin kohdalla. Entinen SJK-hyökkääjä Tuco pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pusku suuntautui ohi maalin.
Ensimmäinen puoliajalla Ilveksellä oli hieman vaarallisempia hyökkäyksiä, mutta kotijoukkueenkin viimeiset ratkaisut jäivät vaisuiksi. SJK myös puolusti hyvin joukkueena.
Toisella puoliajalla SJK sai paremmin otetta pelistä. 54. minuutilla Johannes Laaksonen syötti vasempaan laitaan Billy Ionsille. Ions jatkoi maalin eteen erinomaiseen paikkaan Facundolle, jonka laukaus kolahti ylärimaan.
Ions tuotti vasemmalla laidalla jatkuvasti ongelmia Ilveksen puolustukselle. SJK sai hyvin palloa hyökkäysalueelle. SJK sai paljon kulmapotkuja, joista syntyikin muutama vaarallinen hässäkkä, mutta Ilveksen puolustus pystyi aina blokkaamaan vedot. Viimeisenä lukkona oli upean pelin pelannut Mika Hilander.
SJK hallitsi toista puoliaikaa, mutta silti ainoan maalin teki kotijoukkue Ilves. Tuco sai riistettyä pallon hyökkäyspäässä, pallo tuli Marco Matronelle, joka syötti Tucon läpiajoon. Tuco sijoitti pallon varmasti maaliin, ja hänellä on nyt koossa jo seitsemän maalia. Tuco on tehnyt voittomaalin kauden molemmissa kohtaamisissa.
Ilveksellä oli pian mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta Mihkel Aksalu torjui Eero Tammisen laukauksen, eikä Tuco aivan ehtinyt ensimmäisenä kakkospalloon.
SJK:lla oli lopussa riittävät paikat tasoitukseen, mutta Mika Hilander kesti loppuun asti. 83. minuutilla Timo Tahvanainen keskiti vasemmalta laidalta Billy Ionsille, mutta Hilander esitti upean torjunnan.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Richie Dorman (71’ Timo Tahvanainen), Dani Hatakka, Johannes Laaksonen, Billy Ions, Tomas Hradecky, Jarkko Hurme, Obed Malolo (71’ Matti Klinga), Facundo (56’ Elias Ahde) ja Erfan Zeneli.

Alkuun