123 456 7890

Kolmen lahjan konttaus
FC Vaajakoski – SJK 3-2 (2-0)
28 min 1-0 Tomi Karlstedt
31 min 2-0 Jouni Juntunen
55 min 2-1 Juha Etelä-Aho (rp)
79 min 3-1 Jere Keskinen
88 min 3-2 Mikael Muurimäki

Seinäjoen Jalkapallokerho vaeltaa todella syvällä tällä hetkellä. Joukkue kärsi tappion vierasmatkallaan Keski-Suomeen lahjoitettuaan kaikki kolme isäntien osumaa karkeiden virheiden seurauksena.

Tappio FCV:lle tiesi sitä, ettei joukkue oli voittanut ainuttakaan syyskierroksen ottelua toistaiseksi ja on näiden esitystensä myötä valunut myös taistelemaan sarjavakanssistaan.

Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli Kerholta todella vaisua Vaajakoskella. Virheistä syntyneet isäntien maalit eivät olleet ainoita suuren luokan möhläyksiä, vaan syöttöpeli sinällään ontui jo pahemman kerran, pallot karkailivat ja tilanteisiin mentiin kovin pehmeästi.

Isäntien ensimmäistä maalia edelsi taas kerran aivan käsittämätön syöttö suoraan isäntien Kerkko Huhtaselle, joka puolestaan pisti pallon nopeasti Jouni Juntuselle, joka tarjoili sen maaliahneelle Tomi Karlstedtille. Maalitykki ei paikasta erehtynyt ja näin isännät pääsivät avaamaan ensimmäisen lahjapaketin 28 minuutilla.

Vain pari minuuttia myöhemmin maalivahti Petri Tuomela kämmäsi todella oudosti kaukaa tulleen pallon kanssa, joka itse asiassa taisi olla kaiken huipuksi menossa ohitse, pudottaen sen suoraan Jouni Juntusen jalkaan, jolla oli helppo työ sijoittaa peliväline tyhjään maaliin.

Ensimmäinen puoliaika oli vierasjoukkueelta todella vaatimatonta tekemistä, mutat toisaalta kotijoukkue pelasi huomattavasti paremmin kuin Seinäjoella vieraillessaan.

Toisella puoliajalla nähtiin aivan samanlainen suunnanmuutos kuin pari viikkoa sitten Keskuskentällä. Kerho otti pelistä täydellisen otteen ja peli alkoi painua kohti kotijoukkueen päätyä.

Paikkoja saatiin luotua ja kavennus syntyi jälleen Kerhon parhaimmistoon kuulunen Ville Pajulan ajettua röyhkeästi alueelle, jolloin Kerkko Huhtanen veti surutta miehen nurin pilkun arvoisesti. Juha Etelä-Aho ei rankkarista erehtynyt, vaan sijoitti sen varmasti maaliin nostaen Kerhon takaisin mukaan peliin.

Kerhon kannalta takaa-ajo päättyi harmillisesti puolustuspään selkeään virheeseen pallon sirvahdettua kuoletuksesta suoraan Jere Keskisen jalkaan, josta mies sai helposti viimeistellä numeroiksi 3-1 kesken Kerhon painostuksen. Näin oli kotijoukkueen kolmaskin lahjapaketti nähnyt päivänvalon, eikä Juha Etelä-Ahon nimiin pöytäkirjassa mennyt vieraiden illan toinen maali pari minuuttia ennen loppua Henri Saranpään antamasta vaparista juuri lämmittänyt mieliä. Osuman viimeisteli Mikael Muurimäki nostaen “Etskun” tavoin saldonsa viiteen osumaan.

Hyvää pelissä oli vain toisen puoliajan ryhtiliike. Se ei kuitenkaan virheiden vastapainoksi riittänyt. Kaiken kukkuraksi Petri Niemi otti varoituksen ja huilaa KajHaa vastaan, eikä tilannetta paranna millään tavalla Timo Rauhalan kaksi järkyttävän typerää keltaista korttia, joiden saattelemana nuorukainen katseli ensimmäisenä Kerhon pelaajana punaista tällä kaudella.

Kun vielä listaan lisätään Toni Kujalan ja Miikka Tuovilan loukkaantumiset jo ensimmäisellä puoliajalla, voidaan todeta ottelun menneen jokseenkin totaalisesti penkin alle. Ehkä juuri se antaa itseään melkoisena guruna pitävälle isäntäjoukkueen valmentajalle oikeuden käyttäytyä kuten mies käyttäytyi läpi ottelun ja sen jälkeenkin ilkkuen vastustajan pelaajille ja valmentajille. Sääli, että muuten fiksuun porukkaan on eksynyt moinen tapaus.

Veikkausraati palkitsi vieraista yhdellä sakaraisella Ville Pajulan. Puhtaat paperit voi antaa työnteosta myös Mikael Muurimäelle, joka raatoi todella paljon läpi ottelun.

Ottelun tuominnut Jouni Aapajärvi onnistui avustavineen ottelussaan aivan mainiosti. Varsin siististi tähän asti pelannut FCV muuten keräsi ottelussa kuusi varoitusta Kerhon katseltua lappuja yhteensä kolme kertaa, joista siis kaksi korttia “Tinkelle”.

SJK: Petri Tuomela, Timo Rauhala (v+v=ua), Petri Niemi (v), Tiitus Lehtinen, Ville Pajula, Juha Etelä-Aho, Miikka Tuovila (46. Anssi Syrjämäki), Toni Kujala (24. Petri Huttu), Henri Saranpää, Nuutti Panula (64. Samir Bouroussi), Mikael Muurimäki