Komea 3-0 voitto RoPS:sta OmaSp Stadionilla

19.5.2017

 

SJK otti komean voiton, kun Aristote Mboma iski kahdesti ja kertaalleen pallo meni maaliin RoPS-pelaajasta. OmaSp Stadionille oli tullut myös komea yleisömäärä, kun 3644 katsojaa todisti SJK:n näytöstä. Seuraavan kerran SJK pelaa jo ensi keskiviikkona, kun joukkue matkaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Kotona pelataan heti seuraavana viikonloppuna, lauantaina 27.5. klo 18:00 ja tuolloin OmaSp Stadionille tulee vieraaksi hallitseva Suomen Mestari IFK Mariehamn. Ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK - RoPS 3-0 (2-0)
1-0 15 min oma maali
2-0 25 min Aristote Mboma
3-0 73 min Aristote MbomaSJK aloitti ottelun erinomaisesti ja loi jatkuvasti painetta RoPSin päätyyn. Etenkin ensimmäinen puolituntinen oli upeaa katseltavaa. Ensimmäinen kunnollinen laukaus tuli seitsemännellä minuutilla, kun Matti Klinga laukoi boksin rajalta, mutta veto painui ohi maalin.
11. minuutilla Jarkko Hurme keskitti hyvin maalille, ja Erfan Zeneli pääsi yrittämään pariinkin kertaan maalintekoa, mutta tilanne säilyi maalittomana.
SJK sai sivuvapaapotkun 14. Minuutilla, kun Leo Väisänen rikkoi Johannes Laaksosta oikeassa laidassa. Chema Antón antoi vapaapotkun, joka kimposi RoPS:n pelaajasta maaliin. Onnekas, mutta ansaittu johtomaali.
2-0-maali oli lähellä heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun Billy Ions tulitti kaukaa, mutta pallo viuhui hieman ohi maalin.
RoPS:n ensimmäinen maalipaikka tuli 22. minuutilla. Saku Ylätupa kuskasi pallon boksiin ja lopulta Emeka Eze pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Mihkel Aksalu torjui.
SJK:n toinen maali tuli pari minuuttia myöhemmin. Mehmet Hetemaj pitkä syöttö tavoitti Aristote Mboman, joka karkasi RoPS-puolustajilta, otti pallon tyylikkäästi haltuun ja sijoitti sen komeasti verkkoon.
Puolen tunnin kohdalla Billy Ions laukoi kovan kierteisen vapaapotkun, jonka Reguero kuitenkin pystyi torjumaan.
Ensimmäisen puoliajan lopulla Emeka Eze pääsi laukomaan SJK-puolustuksen kommunikointivirheen seurauksena kohti tyhjää maalia, mutta veto karkasi yli maalin.
Billy Ions nousi komeasti vasemmalta laidalta RoPS-puolustajien ohi reilun tunnin kohdalla. Vetokin oli erinomainen, mutta Regueron torjunta piti lukemat 2-0:ssa.
Ottelun lopullinen niitti nähtiin 73. minuutilla. Billy Ions nousi jälleen kerran vasemmalta laidalta, ohitti Anselmi Nurmelan heittämällä ja keskitti maalille täydellisen pallon. Aristote Mboma oli paikalla, ja iski illan toisen maalinsa.
- Aloitettiin erittäin vahvasti. Pystyttiin prässäämään RoPSia niin, etteivät he saaneet minkäänlaista peliä aikaan. Samalla pystyimme luomaan tilanteita, ja pitämään paine heidän päädyssä. Ensimmäinen maali oli onnekas, meillä on aiemmin ollut epäonnea. Ensimmäinen maali on ollut alkukauden aikana tärkeä juttu kaikissa peleissä. Puoliajalla keskusteltiin siitä, että on tärkeää, ettei omiin mene yhtään. Jätkät hoitivat sen hienosti ja saatiin vielä yksi lisämaali. Peli näytti siltä kuin harjoituksissa. Sitä on odoteltu. Olemme harjoitelleet erittäin hyvin ja hyvällä intensiteetillä. Meillä on viisi peliä kahteen viikkoon. Teimme vaihtoja tulevaa ajatellen, onneksi pystyimme niin tekemään, sanoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström. 
- Tiedossa on, että tulee ylä- ja alamäkiä. Se johtuu joukkueen ikärakenteesta ja kokemuspohjasta. Viime kerralla pelattiin erityisesti henkisesti vahva ottelu. Satsattiin koko viikko siihen, että ei tulisi alamäkeä. Tehtiin paljon töitä. Suuri osa nappasi sen, mutta oli pelaajia, jotka eivät vain pystyneet toteuttamaan sitä. Prässipelimme oli hyvin epäyhtenäistä. Se ei ollut sellaista, että olisimme voineet vähääkään estämään vastustajan alakerran pallon liikuttelua. Kun se tapahtui, meidän keskikenttämme oli varovaisempi. Jossain vaiheessa pallo saatiin, mutta rohkeus puuttui. Ensimmäinen jakso oli säälittävä. Kolme vaihtoa jouduttiin tekemään. On siinä vähän epäonneakin. Toisella jaksolla joukkue näytti sydäntä ja oli aktiivisempi. Lähdettiin siitä, että saadaan seuraava maali ja ollaan pelissä mukana. Ei saatu. Tänään oli yhdeksän 21-vuotiasta tai nuorempaa, sanoi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.
SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Dani Hatakka, Johannes Laaksonen, Billy Ions, Matti Klinga (75’ Jesse Sarajärvi), Jarkko Hurme, Chema Antón, Aristote Mboma, Mehmet Hetemaj (79’ Mehmet Hetemaj) ja Erfan Zeneli (67’ Facundo).

SJK:n seuraava kotiottelu on lauantaina 27.5. klo 18:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Ennen seuraavaa kotittelua SJK pelaa vierasottelun Kuopion Palloseuraa vastaan. Tuo ottelu pelataan keskiviikkona 24.5. klo 18:30 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa. Ottelu näkyy Seinäjoella suorana OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Tervetuloa!Alkuun