Komea 3-0 voitto Rovaniemellä

16.9.2017

 

SJK haki voiton Rovaniemeltä Joel Meron, Billy Ionsin ja Jesse Sarajärven maaleilla. Käsikirjoitus otteluun meni täydellisesti, kun SJK onnistui maalinteossa ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Sen jälkeen SJK antoi suosiosta pallohallinnan kotijoukkueelle ja iski vastaiskuilla varoen loukkaantumisia sekä kortteja, ensi viikonloppuna pelattava Suomen Cupin Finaali mielessä. RoPS pidettiin pois vaarallisimmilta paikoilta ja Aksalu napsi kaukaa lähteneet keskitykset. Toisella puoliskolla RoPS joutui alivoimalle hyökkääjä Simo Roihan katseltua punakorttia ja SJK tappoi ottelun kahdella lisämaalilla. Joel Merolle maali oli ensimmäinen SJK-paidassa ja Jesse Sarajärvelle se oli koko uran ensimmäinen edustuksessa ja Veikkausliigassa. Billy Ions puolestaan kasvatti kauden maalimääränsä yhdeksään. SJK:n seuraava ottelu on ensi viikonloppuna Seinäjoen OmaSp Stadionilla pelattava Suomen Cupin Finaali. Finaalissa SJK kohtaa HJK:n ja se alkaa lauantaina 23.9. klo 17:00. Ottelun ennakkoliput myynnissä Ticketmastersin kautta.

RoPS - SJK 0-3 (0-1)
0-1 9 min Joel Mero
0-2 84 min Billy Ions
0-3 90 min Jesse Sarajärvi

Ensimmäisellä jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa. SJK käytti omansa maalin muodossa. SJK siirtyi ottelussa johtoon kahdeksannella minuutilla. Erfan Zeneli antoi kulmapotkun, ja Joel Mero nousi omiin korkeuksiinsa, ja puski pallon maaliin. Maali oli Merolle ensimmäinen SJK:n paidassa.

- Kulmapotkusta tehtiin hyvä blokki minulle. Tein oikea-aikaisen liikkeen ja Efu (Zeneli) antoi niin hyvän pallon että ei siinä paljoa tarvinnut tehdä. Oikeat ajoitukset vaan, kommentoi avausmaaliaan SJK-puolustaja Joel Mero ISTV:n puoliaikahaastattelussa.

Timo Stavitski oli ensimmäisellä puoliajalla oikealla laidalla aivan liekeissä, ja RoPS pelasi oikeastaan koko ensimmäisen puoliajan hyökkäykset oikean laidan kautta. Stavitski jakeli hyviä palloja boksiin, mutta hyökkääjät eivät saaneet survottua palloa maaliin. Muutaman kerran pallo jäi vaarallisesti pomppimaan maalin edustalla, mutta aina lopulta SJK:n puolustus tai maalivahti Mihkel Aksalu selvittivät tilanteen. Lassi Järvenpää ja Nathaniel Will pääsivät kertaalleen puskemaan hyvistä paikoista, mutta niistäkään ei tulosta tullut.
Johannes Laaksonen nousi muutaman kerran hyvään vetopaikkaan, mutta laukaukset jäivät vähän löysiksi. Kertaalleen Laaksonen tykitti vastapalloon häkellyttävän kovan laukauksen, mutta se painui yli maalin.
Erfan Zenelin antamat kulmapotkut tuottivat maalin lisäksi muitakin vaarallisia tilanteita, mutta lisäosumia ei erikoistilanteiden kautta tullut.
Toisella jaksolle SJK vaihtoi vasemman puolustajan paikalle Joonas Sundmanin. Brian Page perusteli vaihdon tuoreilla jaloilla ja nopeudella. Toisella puoliajalla Stavitski ei ollut niin näkyvästi esillä, mutta Juha Malisen mukaan se johtui enemmänkin siitä, että Stavitski yritti pelata välillä kymppipaikalla ja välillä oikealla laidalla.
SJK joutui toisella puoliajalla puolustuskannalle, ja RoPS hallitsi peliä selvästi. RoPS:lla oli useita sivuvapaapotkuja ja kulmapotkuja, joista myös suurin osa vaarallisimmista paikoista syntyi. Paras paikka oli Sakari Tukiaisella, joka pääsi yksin läpi, mutta zippi meni yli maalin. RoPS:n kiriä vaikeutti entisestään Simo Roihan saama toinen varoitus ja ulosajo. Kortit olivat muutenkin tänään herkässä, vaikka peli ei olut rumaa.
SJK:lle aukesi lopussa vastahyökkäysmahdollisuuksia, ja niistä syntyi myös tulosta. 2-0-maalin teki Billy Ions, joka sai pallon boksiin vastahyökkäyksen päätteeksi. RoPS-vahti Antonio Reguero sai laukaukseen käsiään väliin, mutta Ionsin kuti painui silti maaliin.
Ions oli vahvasti mukana myös 0-3-maalissa. Ionsin kanssa ongelmissa ollut Anselmi Nurmela jäi kaksinkamppailussa toiseksi, Ions keskitti maalin eteen Jesse Sarajärvelle, joka iski liigauransa avausmaalin.
- Tänään oli kova peliä. 0-3 ei ehkä kuvasta peliä. Olemme tehneet joukkueena kovasti töitä, ja panneet kroppamme likoon. Pelaajat tekevät töitä joukkueen ja seuran eteen. Tänään emme syöttäneet palloa niin hyvin kuin voisimme. Annoimme pallon liian helposti pois. Pitää mennä eteenpäin, eikä miettiä mennyttä. Kaikkien joukkueessa täytyy uskoa sekä omaan että joukkueen tasoon. Haluamme nousta toiseksi liigassa, nyt keskitymme cupin finaaliin. Meillä on kaksi tietä Eurooppaan. Tiesimme, että Stavitski on vaarallinen pelaaja. Ensimmäisellä puoliajalla näytti, että se on heidän paras keinonsa satuttamaan meitä. Vaihdoimme kentälle Joonas Sundmanin, joka pääsi tuoreilla jaloilla peliin. Hän oli nopeampi ja vahvempi siihen kohtaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page.
- Jokainen katsoja voi päätellä, mikä on ero joukkueella, joka taistelee selviytymisestä ja joukkueella joka taistelee europaikasta. Tuntui, että oltiin mopolla moottoritiellä. Heinäkuun alussa lähti ainoa kymppipaikan pelaaja pois, ja myös hyökkääjä lähti pois. Niille paikoille ei ole pelaajia. Roiha pelasi hyvin, mutta pelasi itsensä ulos. Alivoimallakin pystyttiin hyvin pelaamaan. Se antaa uskoa tulevaan, sanoi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.
-  Eka puoliaika oli tasaisempi, molemmilla oli omat paikkansa. Me päästiin johtoon. Tokalla puoliajalla jouduttiin ehkä vähän vetäytymään. RoPS painosti, mutta selvittiin siitä. Lopussa vastahyökkäyksistä saatiin voitto. Ollaan vähän muutettua pelisysteemiä. Siinä on nyt selkeys, ollaan palattu siihen, mitä on Seinäjoella ollut vuosia. Cup ei ole ainoa kilpailu, jossa on mahdollisuus europaikkaan. Meillä on viikko aikaa latautua täysiä cupin finaaliin. Ei saa kuitenkaan kaikkea energiaa kasata siihen. Vielä monta peliä senkin jälkeen jäljellä, sanoi SJK:n Johannes Laaksonen.
SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Richie Dorman (67’ Jarkko Hurme), Timo Tahvanainen (46’ Joonas Sundman), Johannes Laaksonen, Billy Ions, Tomas Hradecky, Obed Malolo, Diego Bardanca, Aristote Mboma ja Erfan Zeneli (85’ Jesse Sarajärvi).

Suomen Cupin Finaali SJK vs. HJK pelataan ensi lauantaina 23.9. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Samana päivänä pelataan myös Regions’ Cupin Finaali, jossa kohtaavat klo 12.00 alkaen SJK Akatemia ja KaaPo. Ottelutapahtuman järjestää Suomen Palloliitto ja siten SJK:n kausikortit eivät käy otteluun. Ennakkoliput Ticketmastersin myyntipisteistä kautta maan, sekä Ticketmastersin verkkokaupasta.

Alkuun