Kotitappio Pohjanmaan derbyssä

17.6.2017

 

SJK joutui nöyrtymään kotikentällään, kun VPS onnistui kertaalleen kuumassa derbyssä. Ottelu oli varsin hyvätasoinen ja se olisi oikeastaan voinut päättyä toisellakin tavalla, sillä SJK sai pallon ainakin kertaalleen 0-0 tilanteessa tolppaan ja Facundo oli yllättää kaukaa tulleella nostollaan VPS-maalivahdin. Maalit muuttaa otteluita ja lopulta enemmän ottelussa palloa pitänyt VPS kenties ansaitsi voittonsa. Toisaalta SJK sai enemmän kulmia ja laukoi hanakammin. SJK:n maalissa Mihkel Aksalu venyi pariin kertaan komeaan torjuntaan. Viime ottelussa loistanut Billy Ions joutui jättämään kentän puoliajalla loukkaantumisen vuoksi, joten SJK:n hyökkäysvoima jäi vähiin toisella puoliskolla. Seuraava ottelu on jo ensi torstaina, kun SJK matkustaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Sitä ennen maanantaina selviää SJK:n tulevien Euro-otteluiden vastustaja.

SJK - VPS 0-1 (0-1)
0-1 73 min Jesper Engström

VPS hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla. SJK sen sijaan pääsi muutaman kerran maalipaikkaan prässäämään pallon pois VPS:n alakerralta.
Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka tuli 17. minuutilla, kun Steven Morrissey pääsi laukomaan täysin vapaasti boksissa. Mihkel Aksalu teki kuitenkin upean torjunnan.
VPS:n puolustuksen pallottelu meinasi kostautua muutamankin kerran. Kertaalleen SJK sai kulman, jonka jälkitilanteesta Johannes Laaksonen pääsi laukomaan, mutta veto painui yli maalin. Puolen tunnin kohdalla VPS menetti pallon omalla puolustusalueellaan, ja Facundo pääsi palloon. Facundo laukoi kaukaa, mutta pallo kiersi yli ja ohi maalin.
Jonas Levänen pääsi laukomaan boksissa 34. minuutilla, mutta Mihkel Aksalu teki jälleen komean torjunnan.
Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla oli Erfan Zeneli, jonka 20 metristä lähtenyt laukaus kolahti tolppaan.
Toisellakaan puoliajalla ei maalipaikoilla herkuteltu. Facundo laukoi reilun tunnin kohdalla terävästi, mutta VPS-vahti Marko Meerits torjui. Ottelun voittomaali nähtiin 73. minuutilla, kun Jesper Engström pääsi laukomaan boksissa irtopallon maaliin.
SJK pääsi vielä lopussa muutamiin hyviin vetopaikkoihin, mutta VPS:n puolustus pystyi blokkaamaan tilanteet. Lähimpänä tasoitusmaalia oli Veli Lampi, jonka pusku meinasi mennä omaan maaliin, mutta Meerits ehti kuin ehtikin pelastamaan.
- On paljon asioita, joita pitää vielä hioa. Kun saamme pallon, emme voi aina mennä suoraan. Täytyy myös pitää palloa ja luoda syöttökombinaatioita. Juoksimme tänään paljon, ja annoimme myös hyvän prässin usein. Molemmilla oli muutama paikka. VPS teki toisella puoliajalla ainoasta paikastaan. Billy Ions tuli ensimmäisen puoliajan jälkeen loukkaantumisen takia sivuun, sanoi SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.
- Olemme edistyneet kauden aikana, mikä on positiivisinta. Todella hyvä peli meiltä, ei ole helppo paikka tulla Seinäjoelle. Puhuttiin ennen peliä, että jos haluamme nousta seuraavalle tasolle, tällaisia pelejä pitää voittaa. Loistava tapahtuma, yleisö mukana ja lämmin keli. Olimme henkisesti valmiita, ja se näkyi. Kehitys KuPS-pelistä tähän oli hyvä ja puhumamme asiat kehittyivät, sanoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen

 
SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Dani Hatakka, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen (74’ Tomas Hradecky), Billy Ions (46’ Elias Ahde), Matti Klinga, Facundo, Diego Bardanca, Mehmet Hetemaj (61’ Obed Malolo) ja Erfan Zeneli.

Seuraava ottelu on ensi torstaina 22.6. klo 18:30 Tampereen Tammelassa, kun Ilves isännöi SJK:ta. Seuraava kotiottelu on maanantaina 26.6. klo 19:30 kun Seinäjoelle tulee vieraaksi PS Kemi. SJK:n ensimmäinen Euro-ottelu pelataan torstaina 29.6. Vielä ei ole tiedossa ketä vastaan ja pelataanko silloin kotona vaiko vieraissa.

 

Alkuun