123 456 7890

SJK voitti MuSa:n Suomen Cupin lohkovaiheessa peräti 6-1 luvuin, kuuden eri maalintekijän maaleilla. Ottelu sai SJK:n kannalta kuitenkin synkän alun, kun Matej Hradecky loukkaantui ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon. Ottelun jälkeen mies kuitenkin jo käveli normaalisti hallin käytävillä ja todennäköisesti selvittiin säikähdyksellä. Lähes heti vaihdon jälkeen, MuSa onnistui iskemään ottelun avausmaalin, kun yleensä varmaotteinen Marc Vales hukkasi pallon vastustajalle. Vales kuitenkin kuittasi virheensä vain muutamaa minuuttia myöhemmin, puskemalla tasoituksen erikoistilanteesta. SJK nousi vielä johtoon ensimmäisellä puoliajalla ja laittoi yhden vaihteen lisää toisella puoliskolla, eikä vierailijalla lopulta ollut mitään mahdollisuuksia SJK:ta vastaan. Erityisen ilahduttavia oli debyttimaalit SJK-paidassa tehneiden nuorten Jesse Sarajärven ja Aristote Mboman osumat.

6-1 83 min Jesse Sarajärvi

SJK hallitsi odotetusti ottelua alusta lähtien. Musan Salama jaksoi kuitenkin prässätä ensimmäisellä puoliajalla rajusti ja kotijoukkue oli välillä ongelmissa. 10. minuutilla MuSa pääsi Mihkel Aksalun avaukseen väliin ja seurauksena oli lopulta kulmapotku. Kulmapotkun jälkitilanteesta MuSa loi erinomaisen paikan ja Ronald Karlsson pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Aksalun upea torjunta piti tilanteen maalittomana.

Myös SJK:n ensimmäinen maalipaikka tuli kulman jälkitilanteesta. Marc Vales pääsi laukomaan, mutta Juhani Koponen torjui komeasti. Seuraava vetopaikka tuli Matti Klingalle, joka nousi vasemmalta laidalta keskelle, mutta boksin rajalta lähtenyt laukaus jäi löysäksi ja Koposella oli helppo työ torjua.

Matej Hradecky loukkaantui 25. minuutilla ja joutui jättämään kentän. Tilalle tuli SJK-debyyttinsä kilpailullisissa otteluissa tehnyt 17-vuotias Ville Tikkanen. Samalla oikeana puolustajana aloittanut Johannes Laaksonen siirtyi Hradeckyn paikalle ja Tikkanen otti Laaksosen paikan pakkina.

Ottelun avausmaali nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen, kun MuSan prässi tuotti tulosta ja Eetu Räisänen vei hyvällä viimeistelyllään vierasjoukkueen yllätysjohtoon.

MuSan puolustus oli ongelmissa 17-vuotiaan Onni Valakarin kanssa, ja häntä jouduttiin rikkomaan useampaankin kertaan boksin tuntumassa. Ensimmäisen Matti Klingan vapaapotkun Koponen torjui, mutta pari minuuttia myöhemmin Marc Vales puski pelin tasoihin Klingan vapaapotkusta.

SJK sai ensimmäisen puoliajan lopulla rangaistuspotkun, kun Aristote Mbomaa rikottiin. Mehmet Hetemaj laukoi pallon varmasti maaliin. Maali oli viime kauden cup-finaalin ratkaisseelle ”Mehulle” jo kauden viides maali. Samalla hän nousi SJK:n cup-historian maalipörssin kärkeen. Viimeistelijä.

Vierasjoukkueellakin oli vielä avauspuoliajan lopulla paikka, mutta Räisäsen veto viuhui niukasti yli maalin.

MuSalla ei riittänyt virtaa enää toiselle puoliajalle, vaan SJK vyörytti hyökkäyksiä vierasjoukkueen päätyyn entistä kovemmalla tahdilla. 50. minuutilla Mehmet Hetemaj teki hyvän nousun ja syötti Matti Klingalle, joka viimeisteli hienosti 3-1-maalin.

Ratkaisevan tuntuinen niitti nähtiin viitisen minuuttia myöhemmin, kun Aristote Mboma sai vihdoin palkinnon kovasta uurastuksestaan myös maalin muodossa. Maali oli 22-vuotiaan hyökkääjän ensimmäinen SJK:ssa. Onni Valakari oli hetkeä myöhemmin lähellä lisätä johtoa, mutta Koponen sai kätensä väliin Valakarin vasurin kaukolaukaukseen. Ensimmäinen SJK-maali kilpailullisissa otteluissa on ollut lähellä jo muutaman otteeseen. Jaroa vastaan kolahti tolppaan ja tänään ensimmäisen puoliajan maali hylättiin paitsiona.

SJK:n seuraava maali nähtiin reilu vartti ennen loppua. Elias Ahde oli ehtinyt olla kentällä vain kymmenisen minuuttia, kun hän sai upean syötön Billy Ionsilta ja viimeisteli itse hienosti takakulmaan. Maali oli 20-vuotiaalle Ahteelle jo kolmas tämän kauden Suomen cupissa.

80. minuutilla Jesse Sarajärvi keskitti hienosti oikealta laidalta takatolpalle Billy Ionsille, jonka puskuun Juhani Koponen esitti kuitenkin mahtavan torjunnan. Seuranneesta kulmapotkusta Marc Vales pääsi tykittämään boksin rajalta, mutta veto painui hieman ohi.

SJK:n maalintekijöiden listaan merkittiin 83. minuutilla uusi nimi, kun 21-vuotias Jesse Sarajärvi laukoi vasurillaan loppulukemiksi 6-1.

Meidän kärsivällisyys loppui ensimäisellä jaksolla. Aloimme pakottamaan palloja ahtaisiin tiloihin ja ei ollut kärsivällisyyttä liikuttaa vastustajaa. Siihen meidän täytyy kiinnittää huomiota. Aina alussa vastustaja jaksaa prässätä ja liikkua. Jos me alamme hätäilemään ja alamme pakottamaan meidän peliä, teemme siitä itsellemme vaikeampaa. Meidän olisi pitänyt alussa pystyä vain hidastamaan meidän peliä. Pelata rauhallisemmin. Nyt aloimme puskemaan ja sitä kautta tuli tilanteenvaihto, josta kaveri pääsi vähän iskemään, harmitteli SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun ensimäistä puoltatuntista.

Sitten kun maltettiin alkaa syöttelemään, niin lopputulos kertoo miten siinä kävi, Valakari huomauttaa heti perään.

Lopussa meillä oli kolme hyökkääjääkin kentällä, kuusi eri maalintekijää ja sitä leveyttä maalintekoon juuri tarvitaan. On myös hienoa että Jesse ja Totti saivat ensimmäiset maalinsa. Toivotaan että niitä tulee nyt lisää, sanoo Valakari lopuksi iloisena.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Matej Hradecky (25’ Ville Tikkanen), Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Billy Ions, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Onni Valakari (60’ Elias Ahde), Marc Vales, Aristote Mboma ja Mehmet Hetemaj (62’ Jesse Sarajärvi)

Suomen Cup jatkuu SJK:n osalta jo ensi lauantaina, kun se matkustaa FC Jazzin vieraaksi Porin Karhuhalliin. Ottelu alkaa lauantaina 18.2. klo 18.30.