123 456 7890

SJK ei ole koskaan voittanut ottelua Lahdessa, eikä se tehnyt sitä tälläkään kertaa. FC Lahti vei voiton suurinumeroisesti. Ottelun ratkaisu syntyi jo ensimmäisellä puoliskolla ja tauolle mentiin Lahden 1-0 johdossa. SJK:lla oli kuitenkin paikkansa ensimmäisellä puoliskolla, sekä toisen puoliajan alussa. Varsinkin Roope Riskin veto yläputkeen oli sellainen. Mutta kun maalia ei syntynyt, haettiin tasoitusta nostamalla miehiä lisää ylös. Lahti sai siten paikkoja vastahyökkäyksiin ja käyttikin niistä kaksi tehokkaasti. Siten SJK sai jälleen kerran tyytyä tappioon Lahdessa.

FC Lahti – SJK 3-0 (1-0)
1-0 41 min Boris Tatar
2-0 70 min Jasse Tuominen
3-0 90+1 min Euller

Ottelu alkoi SJK:n hallinnassa. SJK pääsi hyvillä syöttökombinaatioilla kohti Lahden boksia, mutta kunnollisia paikkoja ei syntynyt. Johannes Laaksonen laukoi muutaman kerran kauempaa, toinen kilpistyi lahtelaispuolustukseen ja toinen meni reilusti yli maalin.

Ensimmäinen kunnollinen maalipaikka tuli FC Lahden Kalle Multaselle, joka pääsi puskemaan Hassan Sesayn hyvän keskityksen jatkoksi, mutta pusku suuntautui yli maalin. Seuraavalla minuutilla Elhadji Kane avasi pitkällä syötöllä Jarkko Hurmeelle. Hurme keskitti maalille Roope Riskiä tavoitellen, mutta lahtelaispuolustus pääsi väliin ja seurauksena oli kulmapotku. Johannes Laaksonen pelasi kulmapotkun lyhyenä Roope Riskille, joka jatkoi Elhadji Kanelle. Kane laukoikin hyvin, mutta Lahden puolustaja, Hassan Sesay pelasti maaliviivalta.

SJK:n syöttöpeli ja prässääminen olivat paljon Lahden vastaavaa parempaa ensimmäisen puoliajan puoliväliin asti. Sen jälkeen Lahti pääsi pelin mukaan ja siirtyi lopulta kuskin paikalle. 27. minuutilla Duarte Tammilehto laukoi kaukaa yllättävän ja kovan kudin, jonka Mihkel Aksalu torjui vain vaivoin.

Lahti sai lukuisia erikoistilanteita hyvistä paikoista ja ne tuottivatkin SJK:lle päänvaivaa. Reilun puolen tunnin kohdalla Jasse Tuominen nousi hyvin oikealta laidalta ja haastoi Henri Aaltoa, joka joutui rikkomaan. SJK selvitti ensimmäisen tilanteen helposti, mutta pallo jäi vielä elämään maalin lähettyville. Pyry Kärkkäisen laukaus tuli hieman onnekkaastikin Bonilhalle, joka pääsi laukomaan vapaasti, mutta pallo kolahti SJK:n onneksi ylärimaan.

Lahti siirtyi ottelussa johtoon 41. minuutilla. Mikko Hauhia keskitti maalille, jossa korkeimmalle nousi Boris Tatar, joka puski Veikkausliigauransa ensimmäisen maalin.

SJK loi pari erinomaista tasoituspaikkaa heti toisen puoliajan alkuun. Matti Klinga pääsi laukomaan Jarkko Hurmeen pitkän rajaheiton jälkeen, mutta Tomi Maanoja venytti kätensä eteen. Roope Riski pääsi jatkopalloon, mutta hänen vetonsa ei osunut maalipuiden väliin.

SJK suoritti 55. minuutilla kaksi pelaajavaihtoa, kun Jussi Vasara ja Johannes Laaksonen jättivät kentän. Tilalle tulivat Youness Rahimi ja kauden ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa pelannut Toni Lehtinen.

SJK saikin luotua painetta Lahden maalille vaihtojen jälkeen. Tuco riisti pallon pari kertaa omalla kenttäpuoliskolla ja SJK pääsi hyviin vastaiskuihin, mutta ne kuivuivat kasaan, kun ratkaisut jäivät uupumaan.

Vajaan tunnin kohdalla Duarte Tammilehto keskitti erinomaisesti ja Mikko Hauhia pääsi laukomaan vapaasti, mutta Mihkel Aksalu torjui. Pari minuuttia myöhemmin SJK:lla oli jälleen hyvä maalipaikka, kun Toni Lehtinen keskitti, Youness Rahimi tiputti Tucolle, jonka veto viuhui kuitenkin yli maalin.

Lopulta SJK:n kiri koki tyrmäyksen, kun Jasse Tuominen ja Aleksi Paananen pääsivät pallonriiston jälkeen hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Aleksi Paananen syötti ja Jasse Tuominen laukoi pallon ohi Mihkel Aksalun.

2-0-maalin jälkeen SJK:lla oli vielä hyvä paikka, kun Jesse Sarajärvi syötti Toni Lehtiselle, jonka pusku meni ohi maalin.

Lopullinen niitti täystyrmäykselle nähtiin ottelun lisäajalla, kun Euller pääsi läpiajoon SJK:n kulmapotkun jälkeen. 3-0.

SJK pelaa seuraavaksi Seinäjoen Keskuskentällä, ensi lauantaina 14.5. kun Helsingin IFK saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa klo 16.00 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.