Maajoukkuetauolle tappio niskassa

3.6.2017Ensi viikolla vietettävä maajoukkuetauko tulee SJK:lle tarpeeseen, sillä peli ei kulje tällä hetkellä halutunlaisesti ja pelaajia on sivussa loukkaantumisten vuoksi. Uuden päävalmentajan ensimmäinen esiintyminen OmaSp Stadionilla päättyi vierasjoukkueen 0-3 voittoon. SJK:lla ei ollut pelissä onneakaan mukana ja Inter taas iski tappavan tehokkaasti omista harvoista tilanteistaan. SJK:n seuraava kotiottelu on lauantaina 17.6. pelattava Pohjanmaan derby, kun VPS tulee ensimmäistä kertaa OmaSp Stadionille. Derbyn otteluliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Maajoukkuetauon jälkeen SJK pelaa kuitenkin vielä yhden vierasottelun ennen derbyä, kun se vierailee keskiviikkona 14.6. Helsingissä HIFK:n vieraana.

SJK - FC Inter 0-3 (0-1)
0-1 22 min Benjamin Källman
0-2 53 min Benjamin Källman
0-3 90+5 min oma maali

SJK:n Matti Klinga sai 15. minuutilla pallon boksiin. Klinga pelasi tyylikkäällä vartaloharhautuksella oikean jalkansa vapaaksi, mutta lopulta Interin puolustus pystyi blokkaamaan laukauksen. Inter sai pian tämän jälkeen kulmapotkun, joka jäi vaarallisesti pyörimään maalin edustalle, mutta SJK:n puolustus selvitti tilanteen.
Inter meni johtoon 22. minuutilla rajaheiton jälkeen. Petros Kanakoudis heitti pallon päätyrajalle Lucas Garcialle, joka jatkoi vielä maalin eteen Benjamin Källmanille. Källman pääsi kääntymään ja laukoi pallon maaliin.
SJK:kin sai pallon kertaalleen maaliin ensimmäisellä puoliajalla. Billy Ions laukoi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tilannetta edelsi paitsio. Ensimmäisen puoliajan lopulla Marc Vales puski kulmapotkun takatolpalle, mutta Petro Kanakoudis pääsi palloon ennen Diego Bardancaa.
Toinen puoliaika alkoi synkästi, kun Benjamin Källman karkasi läpiajoon Timo Furuholmin syötöstä. 18-vuotias Källman iski jo ottelun toisen maalinsa. Pari minuuttia myöhemmin Timo Furuholmilla oli hyvä paikka viedä Inter jo kolmen maalin karkumatkalla, mutta Mihkel Aksalu esitti komean torjunnan.
Parikymmentä minuuttia ennen loppua SJK sai vihdoin hyvän vetopaikan, mutta Billy Ionsin kuti jäi heppoiseksi. Vartti ennen loppua Elias Ahde pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Henrik Moisander pystyi kuin pystyikin torjumaan. SJK ei löytänyt etenemismahdollisuuksia keskikaistalta ja lähes kaikki hyökkäykset pelattiin laitojen kautta. Keskitykset olivat kuitenkin jatkuvasti heikkoja, eikä Interin puolustuksella ollut ongelmia.
Lisää jääkylmää vettä SJK:n niskaan satoi vielä lisäajalla. Macoumba Kandji laukoi pienestä kulmasta ja pallo kimposi epäonnisesti Mehmet Hetemaj’n kautta maaliin.
SJK:n kannalta maajoukkuetauko tulee hyvään saumaan. Uudella päävalmentajalla Manuel Rocalla on nyt edes vähän paremmin aikaa saada joukkue pelaamaan haluamallaan tavalla.
- Toinen päiväni täällä. Olen pettynyt tulokseen. Pelaajilla on ollut vaikea viikko. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli maalipaikkoja, mutta Inter pääsi iskemään rajaheitosta. Tästä pitää ottaa positiiviset asiat mukaan. Maajoukkuetauon aikana on paremmin aikaa saada ongelmakohdat kuntoon. Varsinainen työni joukkueen pelaamisessa alkaa nyt. Haluan joukkueesta kompaktimman ja vahvemman. Pelaajilla täytyy olla selkeämmät vastuualueet. Pitää olla selkeämpää, mitä kukakin tekee, kun hyökätään tai kun menetetään pallo. Inter tukki keskustan, joten meidän tuli keskittää paljon. Yritimme kuitenkin ilman nopeaa liikettä heidän organisoitunutta puolustusta vastaan. Jos haluamme keskittää, meidän täytyy olla nopeampia, sanoi SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.
- Tämä kertoo aika paljon joukkueesta ja näistä jätkistä. Tämä oli neljäs voitto putkeen vieraissa. En voisi olla enempää tyytyväinen. Kun saamme vielä kotipelit käännettyä, tästä tulee hyvä kausi. Pelillisesti tämä oli valmentajan näkökulmasta kauden paras suoritus. SJK hallitsi palloa, puolustimme silloin, kun piti ja hyökkäsimme tehokkaasti. Keskityimme omaan pelaamiseen, koska emme tienneet, mitä vastustaja aikoo tehdä. SJK:n pelaajile oli varmasti hankala lähtökohta. Cupin matsi jätti hampaan koloon, motivaatio oli nyt parempi. Täydellinen suoritus pelaajiltani, sanoi FC Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales (74' Jarkko Hurme), Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Billy Ions, Matti Klinga (82' Tomas Hradecky), Obed Malolo, Facundo, Diego Bardanca, Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli (55' Elias Ahde)

Alkuun