123 456 7890

Maaleja täysi tusina
SJK – KP-V 12-0 (7-0)

03 min 1-0 Ville Pajula
17 min 2-0 Tommi Haanpää
19 min 3-0 Petri Huttu (rp)
22 min 4-0 Tommi Haanpää
28 min 5-0 Tommi Haanpää
36 min 6-0 Petri Huttu
40 min 7-0 Mikael Muurimäki
47 min 8-0 Ville Pajula
56 min 9-0 Mikael Muurimäki
74 min 10-0 Marko Huttu
75 min 11-0 Petri Niemi
85 min 12-0 Miika Asunmaa

Seinäjoen Jalkapallokerho esiintyi viimeistä kertaa Wallsport Areenassa ennen sarjakauden alkua kohdatessaan Kolmosessa pelaavan Kaustisen Pohjan-Veikot. Ottelu oli käytännössä kahden täysin eritasoisen joukkueen mittelö, josta muodostui aikamoinen Waterloo vierailijoille. Itse asiassa tuli jopa mieleen, että Lapuan Virkiä oli naamioitunut KP-V:ksi, mutta luultavasti näin ei kuitenkaan oikeasti ollut.

Kerhon vastuuvalmentaja, Esa Haanpää, oli painottanut hyökkäyspeliä ja pelin rytmittämistä, joten siinä mielessä ottelu toki palveli kotijoukkuetta.

“Olihan siinä tilaa ja aikaa tehdä omia juttuja, mutta on kyllä ihan pakko kehua jätkiä siitä, että he pelasivat hyvällä asenteella ja ottivat tapahtuman juuri sellaisena harjoituksena kuin pitikin”, kehui “Eski” omiaan.

Maalintekokarkelot alkoivat jo kolmen minuutin jälkeen Ville Pajulan pistettyä komeasti kierteisen vaparin maalin yläkulmaan. Lisää oli tulla jo muutama minuutti myöhemmin samaisen jonglöörin toimesta, mutta ylähirsi sääli vieraita sen verran, että pelasti joukkueen toiselta takaiskulta.

Liikenne jatkui kuitenkin yhdensuuntaisena ja 17. minuutilla Tommi Haanpää pääsi tekemään kotijoukkueen toisen maalin varsinaiseksi jalkapalloilun raimohelmiseksi innostuneen syöttökone Tiitus Lehtisen pistettyä namupassin jalkaan. Jo ennen Tommin osumaa kolmen miehen sankkalukuinen Kloppi-ryhmä vaati äänekkäästi pilkkua isäntien Mikael Muurimäen jouduttua vieraiden Henri Kuorikosken silppuriin rangaistusalueella. Ilmeisesti helpon ottelun tuominnut Jussi Saarijärvi pyrki edes jollakin tavalla pitämään numerot pienempinä kuin lauantaijokerissa, sillä hän jätti rankkarin tuomitsematta.

Pilkku tuli kuitenkin 19. minuutilla Mikko Väänäsen noustua loistavalla tavalla pakin tontiltaan tekopaikkaan. Samainen metsuri tarjoili taas vesuria jalkoihin ja nyt myös tuomari Saarijärvi katsoi tilanteen olleen puolirikollinen akti Väänästä kohtaan osoittaen pilkkua ja tarjoillen keltaista Kuorikoskelle. Pilkun pisti maaliin sekä ganstaletistään, että afrostaan ympäristön painostuksesta luopunut Petri Huttu.

Haanpää puolestaan täydensi knallitemppunsa jo ensimmäisellä puoliajalla ja Petri Huttukin pääsi tulittamaan toisen maalinsa Helmisen, ei vaan, Lehtisen passista. Taukonumeroiksi pääsi Mikael Muurimäki tekemään 7-0 Haanpään esityöstä. Siinäpä repesi matsiraportterin tulosveto, eli 8-0. Olisi sitä nyt voinut toivoa jonkinlaista ryhdistäytymistä kotijoukkueelta ja yhtä lisämaalia. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin melkoista isäntien näytöstä, mutta se oli toki odotettavissakin.

Toisella puoliajalla maaleja ladottiin vielä sen verran, että Kerhon uudet ennätysvoittolukemat ovat nyt 12-0. Oli lapualaisten onni, ettei 10-0 jäänyt kauaksi aikaa kummittelemaan Kerhon historiatilastoihin.

Toisella puoliajalla Esa Haanpää suoritti viisi pelaajavaihtoa antaen koko nipulle peliaikaa.

“Oli tarkoitus peluuttaa joitakin pelaajia hieman enemmän, mutta hyvä näinkin. Kyllätämä meitä palveli valmistavana treeninä torstain VIFK -ottelua silmällä pitäen”, Haanpää selvitti tilannetta.

Toisen jakson maalikarkelot alkoivat jo minuuttia aiemmin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Nytkin asialla oli Ville Pajula. Jatkossa Mikael Muurimäki, Marko Huttu ja Petri Niemi ehostelivat teurajaisten tulosta kunnes lopullisen nöyryytyksen sinetöi vieraiden oma alakerta miltei kollektiivisesti sohien kulmurin omiin.

Olisi suoranainen vääryys, jos edes yrittäisi löytää Kolmosessa pelaavasta KP-V:sta mitään erityisen positiivista. Pikemminkin jäi jopa kaivelemaan, että joku hiippari pelasi ottelun ns. hallihousuilla. Siis hetkinen, nyt pelattiin ihan oikeissa ja kunnollisissa olosuhteissa, eikä missään bunkkerissa.

Hyvää ottelussa oli tietenkin maalimäärä, pelin jouhevuus, liike ja hyvä asenne. Myös valmentaja Haanpää jatkoi samoilla linjoilla.

“Peli pysyi hyvin ruodussa selvästä ylivoimasta huolimatta. Juuri niitä asioita tehtiin, joita painotettiin ottelupalaverissa. Eihän KP-V päässyt oikein edes puolenkentän yli, paitsi silloin kun tarkoituksella annoimme heidän tulla”, tiivisti Haanpää matsin antia.

Kotijoukkueen maalissa debytoi B-juniori-ikäinen Toni Koivusaari. Vaikea sanoa, miten nuorukainen selvisi, koska torjuntoja ei tarvinnut esittää juuri lainkaan. Jos ryhtyisi kehumaan Kerhon pelaajia, voisi hyvällä omalla tunnolla kehua kaikkia. Jätetään siis superlatiivit odottamaan parempia aikoja.

SJK: Toni Koivusaari, Petri Huttu, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen (70. Jukka Ahola), Mikko Väänänen, Mikael Muurimäki (65. Jukka Yli-Renko), Toni Kujala, Ville Pajula (55. Henri Saranpää), Tommi Haanpää (50. Miika Asunmaa), Marko Huttu, Juha Etelä-Aho (70. Ville Kukkanen)