Mehmet Hetemaj pitkään jatkosopimukseen

16.12.2016

Mehmet Hetemaj pitkään jatkosopimukseen

04.12. 2016

 

SJK:n kapteenistoon kuuluva keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj on tehnyt SJK:n kanssa uuden kolmivuotisen pelaajasopimuksen. Hetemaj'lla oli ennestään sopimus alkavasta kaudesta, mutta nyt solmittu uusi sopimus korvaa edellisen. Uusi sopimus kestää kauteen 2019.

- On ollut kaksi aika lentävää vuotta nyt Seinäjoella ja olen tuntenut itseni täällä tärkeäksi. Samoin saimme perheenlisäystä täällä, joten Seinäjoki alkaa olemaan itselleni aika merkittävä kaupunki ja lähellä sydäntäni. Perheeni on viihtynyt täällä ja SJK:sta on tullut iso seura meille, sekä minun perheeni, että vaimoni Wilman puolella. Se auttoi päätöksen kanssa, kun sekä minä itse että kaikki läheiseni ovat ottaneet niin läheiseksi itselleen tämän seuran, sanoo Mehmet Hetemaj.

- Koen, että täällä on hyvä olla pidempäänkin ja miksei vaikka koko loppujalkapallouranikin ajan. Eihän sitä tietenkään koskaan jalkapallomaailmassa tiedä, mitä tapahtuu, mutta ainakin tämän seuraavan kolmen vuoden ajan ajatukseni ovat täysin SJK:ssa, jatkaa Hetemaj.

28-vuotias Hetemaj siirtyi SJK-paitaan kaudelle 2015 ja hän on noussut joukkueen johtavaksi pelaajaksi, ollen mukana voittamassa Suomen mestaruutta ja Suomen cupia. Veikkausliigaotteluita SJK:ssa on kertynyt 48 ja näissä on syntynyt 3 maalia. Hän on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa ja A-maajoukkueessa. Lisäksi hän on pelannut yhden ottelun Kosovon maajoukkueessa. Urallaan hän on pelannut ammattilaisena myös Italiassa ja Kreikassa, yhteensä 158:n ottelun verran. Suomessa hän on edustanut ennen SJK:ta FC Honkaa, HJK:ta ja FC Viikinkejä.

- Tämän ajan, mitä olen ollut seurassa, olemme kehittyneet kaikin tavoin ja toivon, että kehitymme edelleen joka vuosi. Saan olla täällä osa sitä kehitystä, sillä minulla on täällä hyvä rooli pelaajana ja minusta tuntuu, että minua myös kuunnellaan tässä seurassa. Koen, että minulla on myös lisäarvoa seuralle kentän ulkopuolella. Mielipiteilläni ja näkemyksilläni jalkapalloiluun, mitä olen urallani kokenut ja oppinut ulkomailla, on täällä todellista arvoa, Hetemaj arvioi.

- Meillä on täällä kunnianhimoisia pelaajia, kunnianhimoisia omistajia, staffi ja kannattajat, jotka kaikki haluavat joka päivä antaa pikkaisen enemmän itsestään ja ei koskaan olla tyytyväisiä siihen mitä ollaan saavutettu, vaan haluamme kehittyä.

- Nyt meillä on täällä myös hieno stadion, jolla pääsemme aloittamaan kautemme ja toivon, että saamme sinne aina vain enemmän ja enemmän katsojia. Itselleni on ollut todella tärkeää se, että siellä on hieno tunnelma ja meteliä. Kun saamme tilanteen, on se meteli siellä jo aivan kansainvälistä luokkaa, tunnelma on mennyt aivan silminnähdenkin eteenpäin. Tietenkin toivon että se vielä vain kasvaa entisestään, mutta olen sen suhteen täysin luottavainen. Arvostamme muutenkin paljon koko joukkueena kannattajia sekä fanejamme ja haluamme olla entistä enemmän yhteistyössä heidän kanssaan.

- Tällä sopimuksella SJK:sta tulee nyt seura jossa olen ollut ammattilaisurallani pisimpään ja kyllä minä koen, että SJK on se seura joka on kaikkein lähimpänä sydäntänikin. Ja haluaisin olla vielä tulevaisuudessakin auttamassa SJK:ta eteenpäin ja mukana tässä kaikessa, sanoo Hetemaj lopuksi.

SJK:n harjoitukset alkoivat joulukuun alussa ja ensimmäinen harjoitusottelu pelataan keskiviikkona 21.12. klo 13.00, kun Veikkausliigaan noussut JJK tulee vieraaksi Seinäjoen Wallsport Areenalle. Pelaajasopimuksia SJK:lla on tällä hetkellä koossa 21. Lisäksi ringissä on mukana omia nuoria, sekä muutama sopimukseton pelaaja.

Viime kauden pelaajista Henri Aallon ja Jere Koposen sopimukset päättyivät ja urat jatkuvat tulevaisuudessa muualla. SJK kiittää kaksikkoa mahtavista saavutuksista SJK-paidassa viime vuosina ja toivottaa samalla molemmille lämpimästi onnea tuleviin haasteisiin.

 

Mehmet Hetemaj

Suomen sekä Kosovon maajoukkuetta edustanut Mehmet Hetemaj on syntynyt 8. joulukuuta 1987 Kosovossa, silloisessa Jugoslaviassa, mutta muuttanut jo vuonna 1992 Suomeen, ollen tuolloin vasta viisivuotias.

Mehu-lempinimellä tunnettu keskikentän keskustan mies aloitti jalkapallon HJK Malmin juniorijoukkueessa vuonna 1996, yhdessä isoveljensä, nykyään Italian pääsarjassa Chievossa pelaavan Perparim Hetemaj'n kanssa. Ura jatkui HJK:ssa ensin reservijoukkue Klubi 04:n riveihin ja lopulta kaudella 2006 HJK:n edustusjoukkueeseen, jossa hän teki ensi esiintymisensä Veikkausliigassa.

Tammikuussa 2008 hän siirtyi Kreikan pääsarjaan ja siellä Panioniosin riveihin 3,5 vuoden sopimuksella. Kaudeksi 2009-2010 hänet lainattiin Italian toisen sarjatason, Serie B:n, U.C. AlbinoLeffeen. AlbinoLeffe tarjosi lopulta Hetemaj'lle neljän vuoden sopimuksen ja vuosina 2010-2013 hän pelasi lähes 100 ottelua joukkueen riveissä.

Hetemaj nousi tuolloin Suomen U21-maajoukkueen avainpelaajaksi ja teki ensiesiintymisensä Suomen maajoukkueessa helmikuussa 2009 Japania vastaan. Kaikkiaan maajoukkuepelejä on kertynyt tilille kolme ja U21-maajoukkueessa pelejä on parisenkymmentä.

AlbinoLeffe putosi Italian kolmannelle sarjatasolle Serie C:hen ja Hetemaj vuokrattiin kaudelle 2012-2013 Serie B:ssä pelaavaan Regginan riveihin. Regginassa hän pelasi koko kauden, lähes kolmekymmentä ottelua, kunnes lainasopimus päättyi ja AlbinoLeffe vuokrasi hänet jälleen eteenpäin. Tällä kertaa edessä oli paluu Suomeen, Veikkausliigan FC Honkaan tammikuussa 2014. Hongassa hän ehti pelata viime kaudella 16 ottelua ja tehdä niissä yhden maalin. Hän oli Veikkausliigan parhaita keskikenttäpelaajia ja Shefki Kuqin valmentaman FC Hongan avainpelaajia. Sopimus kuitenkin päättyi heinäkuussa ja Hetemaj palasi Italiaan, Serie C:ssä pelaavan AC Monzan riveihin.

Monzassa pelit sujuivat loistavasti ja Mehmet esiintyi yhtä pelikiellon johdosta missattua peliä lukuunottamatta jokaisessa ottelussa. Joukkue oli jo sijalla kolme, nousemassa sarjapykälää ylemmäs, kun seuran omistaja etsintäkuulutettiin talousrikoksista epäiltynä ja kaikki seuran rahavirrat katkaistiin. Seuran kannattajat kustansivat pelaajien vierasmatkoja kolehdeilla, jotta joukkueen toiminta jatkuisi. Seuran tie nousi kuitenkin pystyyn ja Hetemaj purki sopimuksen seuran kanssa vuoden 2014 lopulla.

Hetemaj siirtyi Seinäjoelle tammikuussa 2015. Hän oli mukana voittamassa SJK:n kanssa Suomen mestaruutta heti ensimmäisellä kaudellaan ja hän iski Suomen mestaruuden varmistaneen voittomaalin kauden viimeisessä ottelussa FF Jaron verkkoon. Kaudella 2016 Hetemaj nousi SJK:n kapteenistoon ja oli mukana voittamassa Suomen cupin finaalia. Jälleen Hetemaj oli ratkaisijana, sillä hänen osumansa jäi rangaistuspotkukilpailun viimeiseksi ja siten voiton sinetöineeksi osumaksi HJK:ta vastaan. Kauden päätteeksi SJK sai vielä pronssimitalit kaulaan.

Kaikkiaan SJK:ssa Hetemaj on pelannut 56 ottelua, tehnyt niissä 3 maalia. Hän on pelannut myös SJK:n kaikissa Euro-otteluissa kausilla 2015 ja 2016. Hetemaj'n poika Luan syntyi Seinäjoella ja perhe on asunut yhdessä Seinäjoelle jo vuodesta 2015.

Nyt tehty sopimus SJK:n kanssa kattaa kaudet, 2017, 2018 ja 2019.

Alkuun