Pietarsaaressa päädyttiin tasapeliin

24.2.2018

 

Kuten niin monesti aiemminkin, osoittautui FF Jaro vaikeaksi vastustajaksi kotihallissaan. Jaro prässäsi kovaa ylhäältä heti alusta alkaen. Pienessä ja varsin matalassa Tellushallissa se on aina tehokasta. He osaavat käyttää tilan puutteen hyödykseen ja rehellisesti sanottuna Jaro oli vahvempi koko ensimmäisen puoliajan. Maalia Jaro ei kuitenkaan saanut ja toinen puolisko olikin sitten tasaisempi. Jaro sai ottelun avausmaalin, mutta Maximo Tolonen tasoitti vain muutaman minuutin päästä. Pallo saatiin vielä Jaron maalikehikkoihin ennen loppuvihellystä. Lisää maaleja ei kuitenkaan nähty. Näin SJK jakaa nyt lohkon kärkipaikan VPS:n kanssa kymmenellä pisteellä ja lohkon jatkajat sekä lohkovoittaja ratkaistaan vasta Seinäjoella Wallsport Areenassa. Voittaja etenee puolivälieriin ja pahimmassa tapauksessa häviäjä tippuu kokonaan ulos Suomen Cupista. Huipujännittävä SJK - VPS pelataan perjantaina 2.3. klo 19:00. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

FF Jaro - SJK 1-1 (0-0)
1-0 51 min Sasa Jovovic
1-1 53 min Maximo Tolonen

SJK oli ensimmäisellä puoliajalla aivan purjeessa FF Jaroa vastaan. Kotijoukkue loi ensimmäisen maalipaikan vasemmalla laidalla pelanneen Seth Paintsilin kautta jo ensimmäisellä minuutilla. SJK:n puolustus kuitenkin pystyi blokkaamaan laukauksen.

Jaro olisi voinut johtaa peliä ensimmäisen puoliajan jälkeen useammallakin maalilla, sillä niin paljon paikkoja pietarsaarelaisilla oli. Sasa Jovovic pääsi läpiajoon SJK-pelaajan harhasyötöstä. Jotenkin tilanne kuitenkin jatkui ja Jovovic pääsi yrittämään vielä uudelleen. Tyhjänä ammottaneen maalin tolppa kuitenkin pelasti, ja Mihkel Aksalu hoiti loput.

Jaro sai pallon ensimmäisellä puoliajalla tolppaan ja maaliviivalle asti, mutta tauolle mentiin kuin mentiinkin 0-0-tilanteessa. SJK:n pelaamisesta puuttui rauhallisuus, ja helppoja harhasyöttöjä tuli paljon. Maalipaikkoja ei juuri ollut, mutta Aristote Mboma kaadettiin boksin rajalla aivan avauspuoliajan lopulla, ja Reuben Ayarna pääsi kokeilemaan vapaapotkusta. Kuti oli kelvollinen, mutta suuntautui liian keskelle maalia.

SJK paransi peliään toiselle puoliajalle selvästi, ja oli lähellä maaliakin heti alussa, kun Anders Bååthin yritys kolahti tolppaan kulmapotkun jälkeen. Hyvästä alusta huolimatta Jaro meni kuitenkin johtoon 50. minuutilla. Jaro pääsi keskittämään vasemmalta, Sasa Jovovic oli maalilla vapaana ja hänellä oli helppo työ siirtää kotijoukkue 1-0-johtoon.

Kauaa ei pietarsaarelaiset ehtineet johtoasemasta nauttia. Maximo Tolonen sai pallon boksin ulkopuolella ja sijoitti sen komeasti oikeaan alanurkkaan. Maali oli 16-vuotiaalle Toloselle jo toinen SJK:ssa.

SJK:lla oli lopussa myös riittävät paikat voittomaaliin, mutta myös Jarolla oli muutama maukas paikka. Johtomaalin tehnyt Sasa Jovovic laukoi kertaalleen tolppaan. Aristote Mboma pääsi läpiajoon Maximo Tolosen ja Emile Paul Tendengin esityöstä, ja ”Totti” sai tökättyä pallon Emil Öhbergin ohi, mutta Jaron puolustus ehti hätiin.

Tolonen pääsi kokeilemaan vielä uudestaan kaukolaukauksensa tehokkuutta, mutta Emil Öhberg venyi pallon eteen. Aristote Mboma pääsi paluupalloon ensimmäisenä, mutta tulosta ei tullut. Loppuhetkillä SJK sai luotua erikoistilanteista muutaman hyvän tilanteen, mutta maaliin asti palloa ei saatu toimitettua.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Richie Dorman (63’ Joonas Sundman), Dani Hatakka, Anders Bååth, Reuben Ayarna (77’ Jesse Sarajärvi), Maximo Tolonen (90’ Matti Klinga), Jarkko Hurme, Emile Paul Tendeng, Aristote Mboma ja Mehmet Hetemaj.

Alkuun