Pohjanmaan derby SJK - KPV perjantaina

26.9.2019

 

SJK isännöi KPV:ta perjantaina 27.9. OmaSp Stadionilla klo 18:30. Pohjanmaan derbyn ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. SJK-junioreiden lippu-voucherit käyvät otteluun ja SeAMK:n oppilaille on tarjolla lippuja otteluun omissa kanavissaan. Paikalle tulevat KPV-kannattajat sijoittuvat Itäpäätyyn, missä on heille omat palvelut ja oma sisäänkäynti sekä oma lippulinkkinsä. Lue lisää tapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Vastaan perjantaina tuleva KPV pelaa Veikkausliigan sarjapaikasta ja tulee varmasti taistelemaan siitä kynsin ja hampain. Edellisessä ottelussa se voitti kotonaan RoPS:n ja nousi viimeisenä nyt olevan VPS:n edelle. SJK taas pelasi viime viikonloppuna vieraspelin Helsingissä HIFK:a vastaan, ja se oli 2-0-tappion myötä pettymys. Päävalmentaja Brian Pagella onkin työsarkaa saada joukkueen peli toimimaan ja pelaajat tekemään kaikkensa tulevassa ottelussa.

- On väärin sanoa, että pelaajat eivät olisi yrittäneet tai tehneet töitä viime pelissä. Tilastot osoittavat, että juoksimme pelissä paljon ja teimme nopeita juoksuja paljon. Mutta pelaajat käyttivät energiansa vääriin asioihin. Me saimme itsemme pulaan niissä hetkissä, joissa olisimme voineet satuttaa heitä tai missä me olimme haavoittuvaisimpia. Siksi jouduimme käyttämään energiaamme korjataksemme niitä, emme hyödyntääksemme niitä. Meidän täytyy olla paljon parempia hallitessamme palloa, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

- Voin sanoa, että olen katsonut itseäni peiliin ja tiedän mitä minun pitää tehdä. Samoin jokaisen pelaajan tulee katsoa itseään peiliin. Jokaisen pitää vakuuttaa itsensä siitä, että he ovat tehneet kaikkensa saadakseen maalin, saadakseen pelissä sen paikan, tehneet kaikkensa kun ovat taistelleet palloa pois, antaneet keskitystä tai kun olemme puolustaneet. Peili ei valehtele. Jos olet rehellinen, voit olla rehellinen joukkueelle. Mutta en voi sanoa, että yksikään pelaaja ei olisi tehnyt töitä kentällä. Sitä voi kuitenkin mennä kentälle ja juosta siellä 30 kilometriä, mutta samalla olla tekemättä mitään. Siksi on tärkeää, että se sama energia laitetaan oikeisiin asioihin, oikeisiin hetkiin, Page jatkaa.

- Pelaajien reaktio onkin ollut harjoituksissa hyvä. Meillä on ollut hyvä viikko ja meillä on vielä parit valmistavat harjoitukset jäljellä, joihin voimme mennä positiivisin mielin, kertoo Page.

- Ymmärrän ihmisten puheet ja ymmärrän, että kannattajat ja työnantajamme ovat pettyneitä. He ovat hyviä ihmisiä ja he maksavat paljon nähdäkseen meidän pelejä. Meidän tehtävä on tuoda heille ilonhetkiä ja viihdyttää heitä, tuoda heille voittoja. Ymmärrän pettymyksen. Meidän pitää parantaa ja olen varma, että sen me myös teemme. Odotan pelaajilta vastausta perjantaina ja odotan myös näkeväni kentällä persoonia jotka hoitavat homman, sanoo Page vielä lopuksi.

Page on antanut viime otteluissa paljon vastuuta myös nuorille pelaajille, mutta hyökkääjä Jeremiah Streng on saanut sitä jo aiemminkin kauden aikana. Suomen U19-maajoukkueeseen jälleen valittu hyökkääjä, ei ole vielä onnistunut tekemään maalia Veikkausliigassa, mutta niitä on nähty SJK Akatemian riveissä Kakkosessa, Suomen cupissa edustuksen paidassa ja maajoukkueessa.

- Tottakai se on harmi, ettei sitä liigamaalia ole vielä tullut, mutta en ota siitä liikaa paineita. Toivotaan kuitenkin, että se pian tulee. Se on kuitenkin ollut melkein joka matsissa niin lähellä. Tärkeintä on, että pääsee paikoille ja on vaarallinen, kyllä se sitä kautta tulee. Sitten se on ongelma, jos ei pääse edes niihin. Hyvä tietenkin, että on tullut maaleja maajoukkueessa ja SJK Akatemian paidassa, mutta haluaisin tehdä myös maaleja Veikkausliigassa, sanoo SJK:n 17-vuotias hyökkääjä Jeremiah Streng.

- Kokonaisuutena, olen tyytyväinen, että olen saanut pelata paljon. Kesällä oli yksi jakso, jossa en ollut edustusjoukkueen mukana, mutta palasin takaisin ja nyt on mennyt hyvin. Tai olen pelannut mielestäni hyvin, mutta maaleja ei ole vain vielä tullut. Mutta kyllä niitä tulee. Se on varmaa, Streng jatkaa.

- Tavoitteena tulevaisuudessa on, että saan vielä enemmän vastuuta, pelaan vielä enemmän ja teen paljon maaleja. Toivon, että tulen olemaan tärkeä osa tätä joukkuetta tulevaisuudessa, kertoo Streng lopuksi.

Kesällä aiemmin pelatuissa kohtaamisissa KPV:n kanssa, SJK otti voitot Seinäjoella 1-0 ja Kokkolassa 2-1 -tuloksilla. SJK myös juhli Pohjanmaan PowerPark Liigan voittoa Kokkolassa pelatun ottelun jälkeen, nostelemalla kyseisen liigan voittajalle jaettavaa kiertopalkintoa ottelun jälkeen.

Veikkausliigan Pohjanmaan derby SJK - KPV perjantaina 27.9. klo 18.30 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!Jani Uotisen KPV tulee vieraaksi OmaSp Stadionille

Vielä tämän kauden SJK Akatemian johtajana ja Kakkosessa pelaavan joukkueen vastuuvalmentajana aloittanut Jani Uotinen, siirtyi KPV:n peräsimeen heinäkuun lopulla. Samalla Uotisesta tuli KPV:n kolmas päävalmentaja tälle kaudelle. Perjantaina kohtaakin SJK:n ja KPV:n lisäksi kaksi valmentajaa, jotka molemmat ovat valmentaneet Kakkosessa vielä tällä kaudella ja nyt ovat Veikkausliigajoukkueen peräsimessä. Lisäksi tuo joukkue on molemmilla sama. Tälläistä ei ole tapahtunut varmastikaan kovin usein, jos koskaan? 

Uotisen alaisuudessa KPV aloitti vahvasti, voittamalla Europelien väsyttämän KuPS:n kotikentällä. Sen jälkeen kuitenkin seitsemässä seuraavassa ottelussa on tullut vain kaksi voittoa. HJK kaatui niin ikään Kokkolassa, samoin RoPS viime viikonloppuna. SJK:ta vastaan Uotinen ei ole vielä KPV:ta luotsannut, joten kohtaaminen on siinäkin mielessä erityinen.

KPV on myös vahvistunut sitten edellisen kohtaamisen ja se on saanut pelaajia takaisin riveihin, kuten kokeneen Sebastian Mannströmin, joka on urallaan pelannut Suomessa Jarossa, HJK:ssa ja FC Interissä sekä Suomen rajojen ulkopuolella Saksassa. Kokkolassa syntynyt Mannström loukkaantui kesäkuussa ja teki paluun elokuun lopussa. Laitahyökkääjäksi KPV hommasi ghanalais-portugalilaisen Ishmael Yarteyn, joka on ollut viime peleissään todella vaarallinen. Puolustus vahvistui itävaltalaisella Stefan Umjenovicilla ja albaani-laitapuolustaja Hysen Memollalla. Memolla vakuutti varsinkin ensimmäisissä peleissään ja näytti olevan hyvä vahvistus Veikkausliigaan. Ennestään HJK:sta täksi kaudeksi lainattu Enoch Banza on päässyt Uotisen alaisuudessa parempaan iskuun.

Keskikentän pohjalta on tärkeä palanen pois, kun Hendrik Helmke on pelikiellossa, eikä pelaa SJK:ta vastaan. Myös hyökkääjä Yessy Mena on pelikiellossa SJK:ta vastaan.

Kokkolasta saapuu Seinäjoelle paljon kannattajia omaa joukkuetta tukemaan ja he sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, lohkoihin 114 ja 113. Sinne on oma sisäänkäynti katsomolohkon takaa ja siellä on omat palvelut, kioskit ja anniskelut. Ennakkoliput sinne saa omasta lippulinkistä.SJK:lta vain Billy Ions varmuudella sivussa

Pelikieltoja SJK:lla ei ole ja loukkaantuneena on varmuudella ainoastaan operaatiosta toipuva Billy Ions, joka missaa todennäköisesti koko loppukauden. Zakaria Beglarishvili oli edellisestä ottelusta sivussa pienen harjoituksissa tuleen kolhun sekä kansalaisuusasioiden hoitamisen vuoksi. Georgiassa syntynyt Beglarishvili sai Viron kansalaisuuden maanantaina. Puolustajat José Nadson ja Samba Benga olivat viime ottelusta niin ikään sivussa pienten loukkaantumisten vuoksi ja kaksikko on ollut taas mukana harjoituksissa. Molempien pelikunto ratkeaa vielä lähipäivinä.

SJK uutisoi aiemmin torstaina, että Moshtagh Yaghoubin pelaajasopimus on irtisanottu yhteisellä päätöksellä hyvässä yhteisymmärryksessä. Lue lisää tästä linkistä. 

Perjantain ottelu mukaan laskettuna, SJK:lla on kautta jäljellä varmuudella kolme ottelua. Ja Haastajasarjan loppusijoituksesta riippuen, mahdollisesti vielä jopa neljä tai kahdeksan ottelua. Jos SJK pääsee Haastajasarjassa kahden parhaan joukkoon jäljellä olevissa kolmessa pelissä, pääsisi se silloin mukaan viimeisestä UEFA Eurooppa-Liigan karsintapaikasta pelattavaan Eurolopputurnaukseen. Siinä pelataan ensin kaksi pudotuspelikierrosta, kerrasta poikki systeemillä ja lopulta kaksiosainen finaali.

SJK - KPV ottelun jälkeen, SJK matkaa ensi viikolla vierasotteluun Rovaniemelle ja kohtaa sielä RoPS:n sunnuntaina 6.10. klo 16:00. Ottelu näkyy Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa ilmaiseksi OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live -tapahtumassa. Haastajasarjan viimeinen ottelu pelataan maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 19.10. ja silloin SJK kohtaa OmaSp Stadionilla FC Lahden. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Mahdollisen Europeliturnauksen tarkempi ohjelma selviää loppusarjojen päätyttyä.Pohjanmaan derbyn järjestelyt ja oheisohjelma
 


SJK – KPV potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Portilta ostetut liput ovat hieman kalliimmat. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

Perjantain ottelussa on samalla Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräyspiste. Kerääjät ja keräyslippaat löytyy OmaSp Stadionin sisääntuloporttien läheisyydestä. Voit lukea lisää Nälkäpäivä-keräyksestä Seinäjoella ja SJK:n ottelussa, tästä linkistä.

SJK-juniorit myyvät kaikkiin SJK:n Veikkausliigan Haastajasarjan kotiotteluihin käyvää lippu-voucheria, jonka voi vaihtaa pääsylipuksi haluamaansa otteluun. Voucherin hinnasta osa tilitetään suoraan SJK-junioreiden tukemiseen. Paikalle tulevat kokkolalaiskannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoihin 113 ja 114, missä heille on omat palvelut anniskeluineen sekä oma sisäänkäynti lohkon 114 takaa. Ennakkoliput vieraskannattajien katsomoon edullisesti vain tästä linkistä.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 16.30. Lippukioski aukeaa klo 17.00, mutta SJK Shop palvelee jo klo 9.00 alkaen ja on auki vielä ottelun jälkeen. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 17.30. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki ottelun jälkeen vielä vähintään kaksi tuntia. Ennen ottelua SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia klo 17.30 - 18.00. 


Stadionbussit kiertävät kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.


Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17.30 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella. 
 


Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi.
 


Anniskelualueet löytyy Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn alta, samoin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Möys vieraspäädyssä on anniskelu. Katsomoanniskelualueet löydät alla olevasta katsomokartasta. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour klo 16.30 - 17.30 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. DJ Josio nostaa Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa ennen ottelua. Lisäksi ensimmäisen tunnin aikana, voit osallistua siellä aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. SJK:n Kannattajapäädyn katsomoanniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 17.30 - 18.30.
 


Ottelun aikana pääsee äänestämään Giganttisinta pelaajaa SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan. 
 


Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.
 


OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Wallsportin edestä ja Koskenalantien varrella sijaitsevan entisen oppilaitoksen pihassa. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Median edustajilta odotetaan akkreditointia vähintään päivää ennen ottelua osoitteeseen lari.paski@sjk.fi

 

Alkuun