123 456 7890

Ponnistus nopeasti kontalleen
SJK Reservit – Ponnistus 7-0 (3-0)
05 min 1-0 Joonas Kuivalainen
07 min 2-0 Miika Asunmaa
34 min 3-0 Henri Saranpää (rp)
60 min 4-0 Ville Pakkala
79 min 5-0 Matias Lampinen
82 min 6-0 Matias Lampinen
90 min 7-0 Petri Niemi

SJK Reservit pisti Lapuan Ponnistuksen polvilleen melko vikkelään tahtiin tiistai-iltana Nurmon Pallonurmella. Voisi hiukan ironisesti sanoa vierasjoukkueen olleen pelissä mukana noin reilut neljä minuuttia, sillä siinä vaiheessa kotijoukkue iski kamppailun avausmaalin möyhentäen sen jälkeen vierasjoukkueen melko perusteellisesti.

Aika harva osasi ennakoida moista teurastusta, sillä ennen kauden alkua Olavi Linjamäen valmentamaa Ponnistusta pidettiin yleisesti ressujen pahimpana haastajana Vaasan Piirin Nelosessa ja siltä homma todellakin näytti vielä kevään harjoituspelin jälkeenkin.

Nyt ei sellaisesta haastamisesta ollut tietoakaan. Kauden seitsemännen maalinsa viimeistellyt Joonas Kuivalainen avasi maalikarkelot Miika Asunmaan syötöstä jo kamppailun viidennellä minuutilla ja nippa nappa kaksi minuuttia myöhemmin sama duo oli asialla, nyt vain roolit vaihtaen.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen lapualaisten alakerta pysäytti kulmuritilanteessa Petri Niemen syötön kädellä ja näin pallo vietiin pilkulle, mistä Henri Saranpää viimeisteli taukonumeroiksi jo 3-0.

Toisella puoliajalla kotijoukkue lisäsi höyryä. Tunnin pelin jälkeen kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Jussi Kankaanpää pääsi puskemaan, mutta vieraiden maalissa Lauri Pelanteri pystyi pysäyttämään vielä siinä vaiheessa pallon. Reboundista Ville Pakkala sai kuitenkin rauhassa viimeistellä kauden kuudennen osumansa.

Viimeisten reilun kymmenen minuutin aikana kotijoukkue nöyryytti vaatimattomasti esiintyneitä vieraitaan vielä kolme kertaa. Ensin Matias Lampinen taiteli upeasti vapaapotkusta isäntien viidennen maalin ja kolmisen minuuttia myöhemmin sama sankari pujotti pallon Lauri Pelanterin längistä sisään Jussi Kankaanpään tehtyä tähänkin osumaan esityön.

Jotta kyykytys olisi ollut ihan täydellinen, nousi toppari Petri Niemi pelin viime hetkillä ylös vaparitilanteessa ja ohjasi Matias Lampisen vapaapotkusta loppunumeroiksi 7-0. Siis 7-0. Eipä käynyt ennen matsia moinen todellakaan mielessä, vaikka ressuilla jalkeilla hyvä nippu olikin.

Voiton myötä ressut vankistivat piikkipaikkaansa sarjan kärjessä. Kahdeksan matsin jälkeen saldo on melko ykstotinen, pelkkiä voittoja neljän tehdyn maalin keskiarvolla. Ei ihan hullumpaa.

Vastassa ollut Ponnistus on pelannut kotonaan erittäin vahvasti kaataen kaikki vierailijat. Sen sijaan vieraissa joukkue on ollut ihan lapanen häviten vastaavasti kaikki pelaamansa ottelut.

Ennen illan ottelua Ponnistus oli sarjassa kolmantena. Tuloksista riippuen ressujen keula on nyt 8-9 pistettä, eikä kausi ole edes puolivälissä vielä.

SJK Reservit: Tomi Peltokangas, Samuli Mäenpää (61. Vesa Kivimäki, v), Jaakko Lampi, Petri Niemi (v), Sami Metsäranta, Miika Asunmaa (61. Olli Rintamäki), Johannes Saranpää, Petri Huttu (57. Matias Lampinen), Joonas Kuivalainen (74. Saku Koskinen), Ville Pakkala, Henri Saranpää (54. Jussi Kankaanpää, v)