123 456 7890

Pukit toivat joulun Prunttimäkeen
SJK – FC Santa Claus 7-1 (5-0)

08 min 1-0 Mikael Muurimäki
15 min 2-0 Samir Bouroussi
35 min 3-0 Juha Etelä-Aho
42 min 4-0 Mikael Muurimäki
45 min 5-0 Mikael Muurimäki
49 min 5-1 Ville Ylipaavalniemi
64 min 6-1 Samir Bouroussi
68 min 7-1 Ville Pajula

Harvoin on availtu lahjapaketteja niin ahkerasti jo elokuussa kuin tänään. Rovaniemeläinen FC Santa Claus oli tainnut tulla ihan oikeasti porokyydillä, sillä niin jäykältä vieraiden puolustaminen näytti hurjassa vireessä olleen Kerhon tykistökeskityksessä. Siinä eivät vieraat kunnolla ehtineet poteroihin piiloutua kun rumputuli iski riekaleiksi koko alakerran.

Prunttimäessä pelatussa ottelussa kentällä näytti olevan vain yksi joukkue, jota oikeasti kiinnosti ottaa sarjapisteitä Kakkosen Lohko C:n ottelussa. Se oli kotijoukkue, joka voitollaan kohensi taas hieman sangen säälittävää kotisaldoaan. Vierailija oli pelissä mukana tasan kahdeksan minuuttia.

Ottelun kahdeksannella minuutilla Mikael Muurimäki nimittäin iski kauden 11. osumansa ensimmäistä kertaa Kerhon avauksessa pelanneen Samir Bouroussin mainiosta syötöstä, josta “Mikki” sai pistää pallon läheltä verkkoon helposti.

Vartin pelin jälkeen numerot olivat jo 2-0 Bouroussi lauottua vapaapotkun suoraan alakulmaan vieraiden surkean maalivahdin, Turo Jänkälän seurattua aktiivisesti katseellaan, miten pallo lipui sisään. Moinen arviointivirhe on ihan ymmärrettävä pallokoulussa, mutta Kakkosessa ei tuollaisia osumia enää erityisen usein näe.

Mahdollisesti kamppailun komein maali nähtiin virtuaalisen pelikellon kiiruhdettua 35. minuutille. Laitapakki, Jaakko Lampi, avasi nätisti pystyyn täydessä vauhdissa olleelle Mikael Muurimäelle, joka piti pukkien puolustusta pilkkanaan lähettäen täydellisen keskityksen pilkun kohdalle, mistä Juha Etelä-Aho puski upeasti heittäytymällä pallon verkkoon kolmannen kerran. Maali oli “Etskulle” kauden neljäs osuma ja yleensä juuri syksyä kohti jo B-juniori-ikäisenä Seinäjoelle rantautunut pelimies on ollut terävimmillään.

Samassa tilanteessa vieraiden Simo Roiha katsoi tarpeelliseksi teloa Jaakko Lammen syötön jo lähdettyä. Ottelun sangen kelvollisesti puhaltanut Vesa Toivola koki ilmeisesti jonkinlaisen säälinpuuskan ojentaessaan sikailusta vain keltaisen kortin.

Vain neljä minuuttia edellisestä FC Santa Clausin “ulkomaalaisvahvistus” Rafael de Oliveira Rodeiques esitti osaamistaan hankkimalla varoituksen. Tämän vierastyöläisen kohdalla voidaan todellakin puhua vain turistiviisumista, vaikka mies olikin lähestulkoon vieraiden parhaimmistoa. Kenties se kertoo FC Santa Clausin tasosta tänään paljon.

Jalkoihin potkiminen tuntui olevan illan teema vieraille ensimmäisellä puoliajalla. Onneksi moinen rituaalinomainen riitti katosi kuvioista toisella puoliajalla kokonaan pelin jo ratkettua.

Pari maalia kuitenkin nähtiin vielä ennen taukomakkaroita. Molemmissa oli asialla sama parivaljakko. Juha Eelä-Aho tarjoili ja Mikael Muurimäki viimeisteli. “Mikki” täydensi knallitemppunsa juuri ennen taukovihellystä lisäten samalla kauden saldonsa 13 maaliin.

Toisen puoliajan alussa vierailija sai tuulen selkänsä taakse vain reilun 160 katsojan seuratessa sinällään merkityksetöntä ottelua. Pienimuotoinen lamaantuminen isäntien puolustuksessa tarjosi mahdollisuuden punaiseen pukeutuneille pukeille ja sen joukkue myös käytti hyväkseen.

Kilometrinmittaisen nimen omaava ulkomaalaistaikuri keskitti ja ylhäisessä yksinäisyydessään rankkualueella lomaillut Ville Ylipaavalniemi kiitti, kumarsi ja kavensi. Pitäisi kyllä olla ihan päivänselvää kaikille Kakkosessa pelaaville jalkapallonharrastajille, että huonokin joukkue osaa kyllä tehdä maalin, jos seisotaan harjoitustötsien tavoin. Näin kävi ja maali oli komea.

Ehkä tuo pieni piiskansivallus Kerhon velttoilleen ryhmän takamukseen sai joukkueen sen verran hereille, että vastaisku tuli vajaata varttia myöhemmin Tiitus Lehtisen pelattua Samir Bouroussin tekopaikkaan. “Samppa” teki hienoa työtä viimeistellessään illan toisen ja uransa kolmannen Kakkosen maalin. Tällaista Samir Bouroussia on todellakin ilo seurata illasta ja pelistä toiseen. Valitettavasti ajoittain asenne ei ole samaa luokkaa ja asenne löystyy pahemman kerran. Nähdyn perusteella nuorukaisella on olemassa erityislaatuisia elementtejä, mutta se ei tarkoita sitä, että puolustamisen voi unohtaa. Kerhon peleissä asenne on nuorukaisella ollut suurimmaksi osaksi ollut sitä luokkaa, että uran voisi kuvitella kehittyvän upeasti. Ajoittain työnteko kuitenkin unohtuu ja tuskastuminen vie voiton. Kannattaa kuitenkin pitää edelleen kulunut ja wanha fraasi mielessä… Ainoa paikka missä menestys tulee ennen työntekoa on sanakirja.

Bouroussin osuman jälkeen myös keskikentällä erinomaisen iltapuhteen raatanut haulikkomies Ville Pajula osui kerrankin. Siis maaliin. Maalinhan mies on toki osunut jo seitsemän kertaa tällä kaudella, eli vallan mainiosti, mutta vesilintujen elämä ei juuri huhupuheiden mukaan ole häiriintynyt Pajulan vanhimman vesan metsästysvietistä huolimatta.

Ottelu oli Kerhon osalta toinen Prunttimäessä tällä kaudella. Joukkue on myös voittanut ne molemmat. Väistämättä tulee mieleen, että pitäisikö kaikki matsit pelata tuolla ikuisten tuulenpuuskien hivelemällä laadukkaalla alustalla.

Voitto nosti Kerhon ohi VIFK:n, jolle tiistaina kärsittiin tappio. Tähtirinnat jäivät nimittäin Oulussa OLS:n kanssa maalittomaan tasapeliin. Neljäs sija on jälleen haarukassa ja pisteitäkin on jo kasassa yhtä paljon kuin koko viime kausi tuotti, vaikka pelejä on vielä jäljellä kuusi.

Arvovaltaiseen raatiin oli saatu vanha tuttu Timo Taipale Suomen Turusta. “Taippi” koutsaa nykyisin FC Interin B-junioreita pelattuaan 90-luvun alkupuolella TP-Seinäjoen väreissä. Kaverina raadissa oli tauon jälkeen mahdollisesti ehkä kenties kehiin palaava Petri Huttu. Raadilla vaikuttikin olevan pelisilmää muuallakin kuin penkkiä vasten. Sakaraiset jaettiin kotijoukkueen pelaajille siten, että kolme tähtöstä tuikkii jatkossa nuoren Bouroussin hyllyssä, kaksi maalitykki Muurimäen 56″ tuumaisen telkkarin ja Pleikkarin kyljessä ja yksi keskikentän generalissumus Pajulan haulikon tukkiin ammuttuna.

SJK: Aki Lyyski, Mikko Väänänen, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen (v), Jaakko Lampi (58. Timo Rauhala), Samir Bouroussi, Ville Pajula, Toni Kujala (46. Jere Jääskeläinen), Marko Huttu, Mikael Muurimäki, Juha Etelä-Aho (79. Ville Kukkanen)