123 456 7890

Roope Riski nousi maalipörssin kärkeen kolmella maalillaan, kun SJK murskasi Tampereen Ilveksen Seinäjoen OmaSp Stadionilla. SJK aloitti ottelun todella kovaa ja jo 8 minuutin pelin jälkeen syntyi avausmaali. Riski lisäsi johtoa vielä ennen taukoa ja Ilvekselle ei paljoa armoa annettu. Toisella puoliskolla maalinteossa onnistui Jussi Vasara ja Riski, joka viimeisteli hattutemppunsa kun pelikello näytti 90 minuuttia. SJK on nyt todella kovassa vireessä ja matka kohti kärkisijoja on tosiasia. Ensi lauantaina pelataan vieraskentällä, kun HIFK isännöi SJK:ta Sonera Stadiumilla. Otteluun järjestetään Seinäjoelta bussikuljetus, josta voit lukea lisää tästä linkistä.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

SJK – Ilves 4-0 (2-0)

1-0 8 min Roope Riski
2-0 30 min Roope Riski
3-0 58 min Jussi Vasara
4-0 90 min Roope Riski

Ottelu alkoi heti SJK:n komennossa ja Ilveksellä oli vaikeuksia päästä ulos korkeasta prässistä. Ensimmäistä maalia juhlittiinkin jo 8 minuutin jälkeen, kun Jussi Vasara nosti todella komeasti pallon yli Ilves puolustuksen ja sen taakse ehtineelle Roope Riskille. Riski sijoitti pallon varmasti ohi Ilves vahti Mika Hilanderin.

Peli jatkui SJK:n komennossa, joskin Ilveskin sai muutaman tilanteen puolikkaan. Ilveksen paras tilanne syntyi, kun Mikael Soisalo pääsi livahtamaan karkuun oikealta ja koitti sijoittaa pallon etualakulmaan nopealla pistolla. Mihkel Aksalu oli kuitenkin hereillä ja torjui pallon tolpan avustuksella.

2-0 maali syntyi jälleen Riskin toimesta. Ariel Tuco Ngueukam lähti kilpajuoksuun oikealta laidalta entisen SJK kapteeni Pavle Milosavljevicin kanssa, tavoitellen pitkää pystysyöttöä. Näytti jo että pallo menee päädystä yli, mutta Tuco harhautti ovelasti rytminvaihdoksella Milosavljevicin irti pallosta ja ohitti tämän hienosti. Tuco näki maalinedustalle nousseen Riskin ja syötti kovaa maatapitkin pallon tälle. Riski sai laittaa pallon tyhjiin.

Tuco olisi voinut viedä SJK:n jo pidemmälle karkumatkalle, kun SJK pelasi näyttävän ja nopean vastahyökkäyksen. Ensin Riski otti pallon omalla puoliskolla keskikentän tuntumassa ja vaihtoi pitkällä ristipallolla puolen oikealla vauhtiin päässeelle Vasaralle. Vasara näki Tucon toisella laidalla ja pelasikin pallon tälle. Tuco koitti sijoittaa oikeaoppisesti pallon taka-alakulmaan, mutta tällä kertaa Hilander vei pidemmän korren jalkatorjunnalla.

SJK:lta jäi ensimmäisellä puoliajalla kenties rangaistuspotkukin saamatta, kun Jarkko Hurme nousi hyvin oikealta Ilveksen rangaistusalueelle ja tämä revittiin maahan olkapäästä. Koko kotiyleisön hämmästykseksi erotuomari Mikko Mörö ei tilanteessa nähnyt rikettä ja peli jatkui melkoisella flipperipallolla Ilveksen maalin edesä.

Toisella puoliajalla Vasara vei SJK:n 3-0 johtoon, napattuaan pallon puolustajalta ja sijoittaen pallon varmasti taka-alakulmaan. Peliä oli siinä vaiheessa takana hiukan alle tunti. Vaihdosta sisään tullut Toni Lehtinen oli laittaa pallon myös erikoistilanteen jälkitilanteesta maaliin lähietäisyydeltä, mutta tällä kertaa kokeneen maalitykin viimeistely ei onnistunut ja pallo meni hiukan yli yläriman.

Roope Riski viimeisteli hattutemppunsa, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Hän pääsi hienosti vasemmalta karkuun, mutta Milosavljevic ehti taklaamaan ja horjuttamaan häntä hiukan. Hilander tuli maalistaan vastaan, mutta Riski onnnistuikin pitämään tasapainonsa ja kiersi Hilanderin, laittaen 4-0 loppulukemat taululle. Riski nousi hattutemppunsa myötä Veikkausliigan maalipörssin kärkeen 13 maalillaan.

SJK:n pelit jatkuu ensi lauantaina 27.8. kun joukkue matkaa Helsingin IFK:n vieraaksi Sonera Stadiumille. SJK on parhaillaan Veikkausliigan kuntopuntarin ykkösenä ja Ilves-voitto nosti SJK:n sarjataulukossa vain kuuden pisteen päähän sarjaa johtavasta IFK Mariehamnista. Silti välissä on vielä useampi joukkue ja syyskaudesta on tulossa jälleen huikea jännitysnäytelmä.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman (66′ Timo Tahvanainen), Henri Aalto, Matej Hradecky, Jussi Vasara (86′ Youness Rahimi), Ariel Tuco Ngueukam (81′ Toni Lehtinen), Roope Riski, Matti Klinga, Jarkko Hurme, Marc Vales ja Abdoulaye Meite.