123 456 7890

RoPS näytti kaapin paikan
SJK – RoPS 0-5 (0-3)

10 min 0-1 Juha Majava
13 min 0-2 Juuso Majava
18 min 0-3 Mika-Matti Maisonvaara
78 min 0-4 Chanda Mwaba
89 min 0-5 Philip Edeipo

Eipä ole syytä ihmetellä, että Rovaniemen Palloseura on menestynyt tällä kaudella Veikkausliigassakin. Joukkue tuli ammattilaisten asenteella Seinäjoelle Suomen Cupin 5. kierroksen otteluun Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan ja otti jatkopaikan ratkaistuaan ottelun kolmella nopealla maalilla alle 20 minuutissa. Sen jälkeen matsi olikin enemmän tai vähemmän pelailua vieraiden annettua kotijoukkueenkin pitää palloa etenkin toisella puoliajalla.

Pelistä oli kuitenkin aistivinaan sen, että Kerhon miehistö säästeli joko tahallaan tai alitajuisesti itseään joukkueelle huomattavasti tärkeämpiin sarjapeleihin, jotka jatkuvat jo sunnuntaina. Peli oli kokonaisuudessaan kuitenkin hyvähenkinen mittelö, jossa oppia annettiin rovaniemeläisten ja ehkä muutaman sambialaisenkin toimesta oikein kunnolla.

Ensimmäinen tekopaikka tuli kuitenkin kotijoukkueelle, eikä ollut kaukana, ettei johtomaalia juhlittu jo seitsemännellä peliminuutilla Mikko Kärjen vihaisen laukauksen muutettua suuntaa RoPS:n pakista. Väärään suuntaan menossa ollut maalivahti Kalle Rönkkö onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen ja vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin oli pallo ensimmäistä kertaa isäntien verkossa Juha Majavan lauottua kovaa ylös.

Kolmisen minuuttia myöhemmin toinen jyrsijä-veljeksistä, Juuso, näytti, ettei hän ole pekkaa pahempi, vaan tulitti Jyri Niemisen kertaalleen torjuman pallon varmasti verkkoon. Viisi minuuttia edellisestä peli voitiin lähes virallisesti todeta ratkenneeksi, sillä Mika-Matti Maisonvaara nousi laidaltaan ylös ja pääsi jälleen laukomaan reboundin sisään.

Kolmen maalin johdossa vieraiden oli helppo hengittää ja pitää palloa topparin tontilla pelanneen Mika Nurmelan johdolla. Nurmela ja Stephen Kunda pelasivat erinomaisesti puolustuksen keskellä, mutta pieni herpaantuminen sattui vieraiden keskikentällä huolimattoman syötön muodossa 33. minuutilla, jolloin kovasti raatanut Miika Asunmaa pääsi katkaisemaan alaspäin suuntautuneen syötön. Maalivahti Kalle Rönkkö joutui tositoimiin torjuen kuitenkin “Millin” lähentelyt ja pitäen nollan omissa.

Toisella puoliajalla Kerho sai pidettyä palloa hieman enemmän ja reilun tunnin jälkeen Henri Saranpää pääsi puolittain karkumatkalle. Mika Nurmela oli kuitenkin pelastajana ja esti maalintekoaikeet. Vartti ennen loppua pääsi puolestaan Tommi Haanpää yrittämään maalintekoa laihoin tuloksin.

Vieraat iskivät vielä kahdesti ennen päätösvihellystä. Ensin vieraiden keskikentällä mainiosti pelannut sambialainen Chanda Mwaba pääsi rokottamaan Jukka Aholan pelattua tilanteen rahtusen huolimattomasti ja vain minuutti ennen loppua Mwaba pelasi seinillä paikan vaihdosta tulleelle Philip Edeipolle, joka viimeisteli päätösnumeroiksi 5-0 vieraille.

Vaikka RoPS oli selkeästi parempi joukkue, ansaitsi jatkopaikkansa, nähtiin yksilötasolla ihan kelvollisiakin suorituksia kerholaisilta. Johannes Saranpää pelaa parempiakin joukkueita vastaan kuin tekisi sitä viikoittain. Ei ole kaukaa haettua väittää, että tulevaisuudessa nuorukaista viedään varmasti ylempiin sarjoihin. Myös velipoika Henri pelasi pirteästi ja taitavasti kärjessä puurtaneen Miika Asunmaan takana. Keskikentällä Mikko Kärki taisteli tunnin setin niin hyvin, että arvovaltainen raati palkitsi hänet Kerhon parhaana. Raadissa oli näkemystä moneltakin kantilta, sillä siinä istuivat tänään Suomen A-maajoukkueen ja FC Zrichin paikalle lähettämänä edustajana Veli Lampi, Chicago Blackhawksin sentterikaluston Petri Kontiola ja Vaasan Palloseuran Ville Ylinen, eli kaikki seinäjokelaisen jalkapallokoulun kasvatteja. OK, Kontiolan kohdalla annetaan anteeksi harhautuminen jääkiekon pariin, koska mies todistettavasti ansaitsee sillä metwurstinsa leivän päälle.

Saattaa kuitenkin olla niin, että seinäjokelaisittain ottelun parasta antia oli alinomaa kasvavan faniporukan, Kloppien, lujaa ja korkealta raikaava laulu. Paljon puhuttu RoPS:n Tokka loisti valitettavasti poissaolollaan, mutta ehkä siellä ladattiin akkuja liigaa varten.

Kerho säästeli ottelussa hieman pelaajistoaan, sillä Marko Huttu ja Petri Niemi katselivat ottelun penkiltä. Kaksikko on kuitenkin pelikuntoinen ja lienee jälleen kehissä sunnuntaina.

Tuomarina toiminut Suad Lulic veti homman läpi mainiosti. Kortteja ei tarvinnut jakaa ja mies oli juuri sellainen kuin tuomari parhaimmillaan on: näkymätön ja antaa pelaajien pelata.

SJK: Jyri Nieminen, Mikko Väänänen, Jukka Ahola, Jukka-Pekka Salminen, Petri Huttu (46. Jani Asuintupa), Johannes Saranpää, Mikko Kärki (60. Ville Kukkanen), Toni Kujala (63. Jere Jääskeläinen), Tommi Haanpää, Henri Saranpää, Miika Asunmaa