123 456 7890

Saranpään knalli suurin ilo
SJK – TUS 4-1 (3-1)

07 min 1-0 Henri Saranpää
30 min 2-0 Henri Saranpää
36 min 3-0 Henri Saranpää
42 min 3-1 Jarkko Ojala
74 min 4-1 Miika Asunmaa

Seinäjoen Jalkapallokerho pelasi harjoituskauden toisen kotiottelunsa toista sarjanousijaa, TUS:ia, vastaan ja otti selvän 4-1 -voiton Henri Saranpään komean hattutempun siivittämänä. “Hönö” oli kentän kuningas iskettyään kolme maalia ja puolustettuaan siinä sivussa suurella sydämellä. Voisi väittää, että nyt nähtiin sellaista tekemistä “Hönöltä”, jota on uskallettu odotellakin.

Mies aloitti maalitehtailunsa jo seitsemännellä minuutilla tulitettuaan suoran vapaapotkun yläkulmaan. Lisää tuli puolen tunnin pelin jälkeen Jukka Yli-Rengon hyvästä syötöstä, jonka “Hönö” sai ottaa haltuunsa rangaistusalueella ja sen jälkeen pistää pelivälineen kauniilla kierteellä takanurkkaan. Kolmannen maalinsa mies viimeisteli vain kuutisen minuuttia edellisesti saatuaan haltuunsa Juha Etelä-Ahon jatkon. “Hönö” pisti puikot kaverin pakilta ja sai rauhassa laukoa rankkualueen sisäpuolelta pallon maaliin.

SJK kokeili pelissä totutun 4-4-2 -systeemin sijaan 4-3-3 -systeemiä, joka tosin tahtoi mennä 4-5-1 -systeemiin, koska palloa pelattiin niin nopeasti ylöspäin. Silti ensimmäinen puoliaika oli sangen kelvollista peliä ja ainoa tahra hyvään 45-minuuttiseen sattui kolme minuuttia enne taukoa kun Jukka Ahola taikinoi alimpana pelaajana pallon lahjaksi vieraiden Jarkko Ojalalle, joka kiitti kaventamalla.

Toisella puoliajalla kotijoukkue piti tutuksi tullutta vaihtokaruselliaan vaihtaen yhteensä seitsemän miestä. Viimeiset reilut 20 minuuttia SJK pelasi vielä vajaalla Toni Kujalan taitettua nilkkansa harmittomassa tilanteessa ikävästi.

“Emme me suinkaan aliarvioineet vastustajaa, vaan se oli ihan vain harjoitusta kesää varten, että pelasimme vajaalla”, huomautti kakkosvalmentaja Jari Kujala.

Kujalan oltua jo sivussa huollettavana SJK pystyi iskemään vielä kerran. Ajoittain pirteästi väläytellyt Tommi Haanpää ajoi laidaltaan päätyyn ja pelasi vaihdosta kehiin tulleelle Miika Asunmaalle helpon paikan sinetöidä loppunumerot pelikellon näytettyä 74. minuuttia.

SJK:lta pelistä olivat sivussa Johannes Saranpää, Anssi Syrjämäki, Mikko Kärki ja Mikko Väänänen. Ilahduttavaa olikin nähdä jälleen yhden nuoren kaupungin oman pojan, Juho Pajulan tekevän debyyttinsä edustusjoukkuetasolla. “Pujo” tuli ottelun 63. minuutilla laitapakiksi Jani Asuintuvan tilalle ja hoiti tonttinsa mainiosti.

Vaikka ensimmäinen puoliaika lupasikin ehkä enemmän, lässähti peli hieman toisella jaksolla. Se lienee kuitenkin luonnollista suuren vaihtomääränkin takia. Tässä vaiheessa kautta on kuitenkin normaalia pyörittää vaihtokarusellia ja antaa kaikille näyttöpaikkoja.

SJK: Jyri Nieminen (75. Matti Tervasmäki), Jani Asuintupa (63. Juho Pajula), Petri Niemi, Jukka Ahola (46. Jussi Kankaanpää), Petri Huttu, Jukka Yli-Renko, Jukka-Pekka Salminen (55. Jere Jääskeläinen), Henri Saranpää (66. Ville Kukkanen), Tommi Haanpää (85. Juha Etelä-Aho), Juha Etelä-Aho (59. Miika Asunmaa), Marko Huttu (46. Toni Kujala)