123 456 7890

SJK Akatemian edustusjoukkue, SJK U23, otti toisen voittonsa tämän kauden Kakkosessa ja jälleen suurinumeroisesti. OmaSp Stadionilla pelattu alkoi heti SJK Akatemian komennossa, vaikka vastassa ollut PK-37 oli lähtenyt kauteen isoin tavoittein. Mikään heikko ei vastustaja todellakaan ollutkaan, mutta SJK oli liikkeellä niin hyvällä jalalla, että se iski jo 3-0 lukemat pelin avauspuolikkaalla. Toisella jaksolla peli rauhoittui, mutta edelleen hallinta oli kotijoukkueella. Lopussa SJK vielä kaunisteli luvut 4-0:aan. SJK Akatemia on voittanut nyt molemmat pelaamansa ottelut Kakkosessa ja maaliero on 8-1. Seuraava ottelu on ensi viikon sunnuntaina 12.5. klo 18:30 ja silloin joukkue matkustaa Ouluun OLS:n vieraaksi.

SJK Akatemia – PK-37 4-0 (3-0)

1-0 7 min Joonas Lepistö
2-0 39 min Ville Pajula
3-0 45 min Joonas Lepistö rp.
4-0 90 min Daniel Håkans

Avausmaaliin ei mennyt kuin alle kymmenen minuuttia, eikä sitä ennen vierailija ollut päässyt vielä kertaakaan SJK Akatemian hyökkäysalueelle pallon kanssa. Maalin tekijänä Joonas Lepistö, joka upotti pallon hienosti keskityksen jälkitilanteesta. Lepistö leikkasi takatolpalta pari askelta sisään pallon kanssa ja laittoi pallon takakulmaan.

PK-37 pääsi peliin paremmin mukaan maalin jälkeen, mutta edelleen SJK hallitsi peliä ja palloa, luoden useamman hyökkäyksen. Hyökkäysinto näkyi, kun välillä jopa laitapakit olivat boksissa. Seuraavan maalin iskikin laitapakkina pelaava kapteeni Ville Pajula ja maali oli todella komea. Pajula sai pallon alueen ulkopuolella, hän leikkasi sen kanssa boksin kulmalta sisään ja sijoitti pallon takayläkulmaan. Pallo tippui täydellisesti yläriman alle.

Vähän ennen taukoa, SJK Akatemia sai rangaistuspotkun, kun oikealta sisään leikannut Sami Sipola kaadettiin boksissa. Joonas Lepistö pallon taakse ja pallo varmasti maaliin. Maali oli Lepistölle jo kauden kolmas ja toinen tässä ottelussa.

Tauon jälkeen peli rauhoittui ja SJK Akatemia liikutteli palloa ilman niin suurta hyökkäysintoa. Tämän myötä PK-37:kin pääsi välillä vastahyökkäyksiin, mutta hyvin pelannut puolustus hoiti jokaisen tilanteen. PK-37 sai ensimmäisen laukauksensa ja hyökkäyksensä vasta 65 minuutin kohdalla ja senkin maalissa pelannut Severi Ikäheimo torjui varmasti kulmaksi. Myös kulma oli PK-37:n ensimmäinen ottelussa.

Pelin viimeinen osuma tuli, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Jeremiah Streng ja Daniel Håkans pääsivät ahdistamaan vastustajan puolustajaa ja syöttö alaspäin omalle maalivahdille jäi sen verran lyhyeksi, että Håkans pääsi väliin ja tuikkasi pallon sisään.

SJK Akatemia on aloittanut kauden kahdella voitolla ja tehnyt yhteensä kahdeksan maalia. Tämä ilahdutti valmentaja Jani Uotista, joka talvella tuskaili juuri tehojen puuttumista maalipaikoissa.

Kyllä tästä päällimmäisenä jää mieleen neljä tehtyä maalia ja omissa pystyttiin pitämään nolla. Pidimme heidät hyvin pois maalipaikoilta, olisiko heillä yksi paikka siinä ollut. Silleen ehjä suoritus puolustussuuntaan ja siihen tehdyt maalit. Hyökkäyksiä oli useita, totesi SJK Akatemian johtaja ja vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

– Sinnikäs jengihän vastustaja oli. He eivät missään vaiheessa luovuttaneet. Hyvin he pelasivat ja toisen jakson alkuun tulivat vielä kohtuullisen terävästikin. PK-37 oli hankala vastus meille viime vuonnakin,
kiitteli Uotinen lopuksi vielä vastustajaa.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Ville Pajula, Daniel Håkans, Joonas Lepistö, Robbie Malolo, Arttu Aromaa (70’ Iiro Hautala), Veeti Mustonen, Ville Tikkanen, Jeremiah Streng, Leevi Oksanen (73’ Kuutti Matila) ja Sami Sipola (80’ Kaarlo Rintamäki).

Ottelun maalit videoina:
1-0 Lepistö

2-0 Pajula

3-0 Lepistö rp.

4-0 Håkans

A-nuoret tasapeliin SM-sarjassa

Kakkosen ottelun lisäksi, lauantaina pelattiin myös A-nuorten SM-sarjaa. Siinä SJK U20 jatkaa tappioitta, mutta tasapeliin päättynyt vieraspeli FC Espoota vastaan