123 456 7890

SJK Akatemia hävisi FC Lahdelle 4-3 Porin Kotijoukkue-turnauksessa. SJK:n edustusjoukkue pelasi samaan aikaan Saudi-Arabiassa, eikä Lahtikaan pelannut ykköskokoonpanollaan. Lahti siirtyi nopeasti 2-0-johtoon, mutta SJK tuli tasoihin Toni Lehtisen maaleilla. SJK:n kolmannesta maalista vastasi Elias Ahde, komealla vapaapotkulla. Lahden voittomaalin teki Boris Tatar. Turnaus jatkuu ja päättyy huomenna.

FC Lahti – SJK Akatemia 4-3 (2-1)
04min 1-0 Santeri Hostikka
14min 2-0 Jasse Tuominen
39min 2-1 Toni Lehtinen
64min 2-2 Toni Lehtinen
70min 3-2 Fareed Sadat
80min 3-3 Elias Ahde
82min 4-3 Boris Tatar

Ottelu alkoi Lahden hallinnassa ja se meni johtoon jo neljännellä minuutilla Santeri Hostikan maalilla. Lisää tuli 10 minuuttia myöhemmin, kun Jasse Tuominen onnistui.

SJK pääsi peliin mukaan ja Toni Lehtinen kavensi 2-1:een ennen taukoa. Aatu Kujanpää antoi kulmapotkun ja Lehtinen survoi pallon maaliin jälkitilanteesta. Lehtinen onnistui toisella jaksolla toistamiseen, tällä kerralla komeasti volleysta.

Ottelusta muodostui lopulta aikamoinen maalijuhla. Lahden Fareed Sadat vei Lahden uudelleen johtoon, mutta Elias Ahde tasoitti 3-3:een komealla vapaapotkulla. Viime kaudella FC Jazzissa lainalla pelannut Ahde iski 20 metristä muurin yli yläkulmaan.

Lahti kuitenkin voitti, sillä Boris Tatar teki hetkeä myöhemmin 4-3-maalin.

Lahti vei peliä, oltiin vähän jäljessä. Olen tyytyväinen siihen, kuinka parannettiin ja tultiin peliin mukaan. Ensimmäinen jakso oli vähän hakemista. Alussa pojat oli vähän unella. Puolustuspeli aiheutti hankaluuksia, linjojen väliin jäi liikaa tilaa ja keskikentällä tuli muutamia pahoja pallonmenetyksiä, joista Lahti pääsi kontraamaan. He loivat tukun maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla, numerot olisivat voineet olla pahemmatkin. Jätkät tuli hyvin peliin mukaan ja toinen jakso näytti hyvältä, vähän väsyttiin loppua kohti, sanoi SJK Akatemian päävalmentajana turnauksessa toimiva Jyri Hietaharju.

Huomenna SJK Akatemia kohtaa klo 15.15. FC Jazz–Ilves-ottelun häviäjän.

Haasteena on tietenkin palautuminen. Meidän täytyy tehdä joukkueena hommia ja saada puolustuspeliä tiiviimmäksi. Lähdetään haastamaan, sanoi Hietaharju.

SJK Akatemia: Paavo Valakari MV, Tuomas Rintamäki, Joona Ala-Hukkala, Marco Lukka, Matti Lähde (83′ Jaakko Vihanta), Arttu Aromaa, Aatu Kujanpää (45› Oskari Aunula), Aleksi Pöntinen, Tuco, Toni Lehtinen, Joonas Lepistö (45› Elias Ahde)