123 456 7890

Loppuunmyyty Wallsport Areena sai todistaa SJK:n voiton Pohjanmaan derbyssä perjantai-iltana. SJK voitti Vahid Hambon ensimmäisen puoliajan lopulla tulleella maalilla. Samalla varmistui SJK:n lohkovoitto ja SJK etenee suoraan torstaina 29.3. pelattaviin Suomen Cupin puolivälieriin. VPS joutuu jatkokarsintaan, eikä sekään ole vielä täysin selvää, sillä Jaro voi vielä murskavoitolla KPV:sta nousta heidän ohitseen. Itse peli oli tasainen ja molemmat joukkueet vältteli virheitä. Lopulta semmoinen tuli VPS puolustuksella ja maalivahti Marko Meeritsille, eikä Vahid Hambo jättänyt tilaisuuttaa käyttämättä. Maali oli Hambolle jo kolmas Suomen Cupissa. SJK matkustaa sunnuntaina Espanjaan ja siellä Marbellaan, missä se viettää harjoitusleiriä viikon verran, palaten Suomeen 12.3. Harjoitusleirillä SJK pelaa myös kaksi harjoitusottelua.

SJK – VPS 1-0 (1-0)
1-0 42 min Vahid Hambo

Ottelun ensimmäinen varsinainen maalipaikka tuli vierasjoukkue VPS:lle, kun Omar Jama käytti nopeuttaan ja juoksi SJK:n puolustuksen läpi. Mihkel Aksalu torjui vedon kuitenkin hienosti. SJK:n ensimmäinen paikka tuli erinomaisen ottelun pelanneelle Richard Dormanille, joka pääsi laukomaan boksissa, mutta Marko Meerits esitti komean jalkatorjunnan. Hetkeä myöhemmin Dorman keskitti boksiin Emile Paul Tendengille, jonka veto meinasi mennä Aubrey Davidin kautta maaliin, mutta pallo vieri hieman ohi maalin.

Molemmat joukkueet joutuivat tekemään vaihdon jo ottelun alkuvaiheessa. SJK:n Mehmet Hetemaj loukkaantui vajaan vartin kohdalla, ja VPS:n Juho Lähde koki saman kohtalon reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Steven Morrissey esitti hieman samanlaisen kuljetuksen kuin Omar Jama, mutta hänen kutinsa jäi löysäksi.

Ottelun voittomaali nähtiin 43. minuutilla. Jarkko Hurmeen tarkka ja pitkä syöttö tavoitti Vahid Hambon, joka otti pallon tyylikkäästi rinnalla haltuun Marko Meeritsin, Eero-Matti Auvisen ja Jesper Engströmin keskeltä, ja siirsi sen tyhjiin. 1-0.

VPS oli erittäin lähellä tasoitusmaalia toisen puoliajan alussa. Juha Hakolan sivuvapari tuli Steven Morrisseylle, mutta Mihkel Aksalun maaginen torjunta piti SJK:n johdossa.

Pari minuuttia myöhemmin Vahid Hambo ja Emile Paul Tendeng pääsivät vastahyökkäykseen, joka päättyi Tendengin vetoon, mutta VPS-puolustus blokkasi ja seurauksena oli kulmapotku. VPS pääsi sen sijaan tuosta kulmapotkusta vastahyökkäykseen. Juha Hakola keskitti ja Steven Morrissey laukoi, mutta Maximo Tolonen ehti vedon eteen.

Aristote Mboma tuli Vahid Hambon tilalle kentälle parikymmentä minuuttia ennen loppua. Totti rynnisti pariinkin kertaan väkisin boksiin asti, ja loi maalipaikkoja itselleen ja joukkuekavereille, mutta tulosta ei tullut. Sitä ei kuitenkaan tarvinnut jäädä jossittelemaan, sillä VPS ei pystynyt ottelua tasoittamaan, vaan SJK:n puolustus pysäytti vaasalaisten hyökkäykset.

Lohkovoitto. 8 parhaan joukossa.

– Tottakai on hyvät fiilikset nyt. Ensimmäinen Pohjanmaan derby, siitä voitto, lohkovoitto ja jatkoon Cupissa. Tietenkin meillä on parannettavaa vielä. Oli hienoa pelata, fanit merkaa meille paljon ja kun kuulee heidän huudon ja niin paljon kuin tänne halliin vaan mahtuu oli jengiä, joten on se hienoa, kommentoi SJK:n puolustuksessa hyvän pelin pelannut Joel Mero ottelun jälkeen.

– Voittoa tavoiteltiin ja se saatiin. Päästiin eteenpäin Cupissa juuri siten kuin haluttiinkin. Tapahtuma oli hieno. Molempien fanit piti meteliä ja heitä oli paljon. Halli oli täynnä ja hieno tapahtuma, joten ihmiset varmasti nautti tunnelmasta. Peli oli aika tarkkaa. Varsinkin ensimmäinen puoliaika. Pystyttiin kuitenkin siinä muutama paikka luomaan ja saatiin hieno maali. Mahtava pystysyöttö ja Vahid Hambo juoksi hienosti linjan taakse. Hieno haltuunotto ja viimeistely. Oltaisiin voitu ehkä tehdä yksi kaksi maalia lisääkin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla johtoasemassa, Vepsulla oli varmasti pallokontrolli hyvin pitkälti, mutta mun mielestä me puolustettiin kurinalaisesti ja aika hyvin toinen puoliaika. Muutama hyvä tilanteenvaihto, josta oltaisiin voitu ehkä ratkaista peli. Puolustuspeliin olen oikein tyytyväinen kokonaisuutena tänään. En oikeasti muista että oliko Vepsulla käytännössä yhtään selvää maalipaikkaa ottelussa. Tottakai aina on myös parannettavaa, kuten tiiviydessä ja oikeisiin paikkohin sijoittumisessa. Mutta nämä ovat tämän prosessin pieniä yksityiskohtia, joiden kehittämistä tästä eteenpäin jatketaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen pelin jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu, Joel Mero, Richie Dorman (90’ Marc Vales), Dani Hatakka, Anders Bååth, Reuben Ayarna, Maximo Tolonen, Jarkko Hurme, Emile Paul Tendeng, Mehmet Hetemaj (13’ Jesse Sarajärvi) ja Vahid Hambo (68’ Aristote Mboma)

Videokooste ottelusta:

Videohaastattelut:

Suomen Cupin puolivälierät pelataan torstaina 29.3. Vielä ei ole selvää kuka SJK:lle tulee vastaan ja missä ottelu pelataan, sillä tuo selviää vasta myöhemmin arvonnoissa.

SJK matkustaa sunnuntaina Espanjan Marbellaan, missä se viettää harjoitusleiriä 12.3. asti. Leirillä SJK kohtaa kaksi norjalaisjoukkuetta. Levanger – SJK pelataan keskiviikkona 7.3. klo 17:00 Suomen aikaa ja Mjöndalen – SJK lauantaina 10.3. klo 17:00, niin ikään Suomen aikaa. Ensimmäinen ottelu on alustavasti sovittu pelattavaksi Jose Burgos Quintana -stadionilla ja jälkimmäinen Marbella Football Centerissä.

Veikkausliiga alkaa lauantaina 7.4. klo 17:00 kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla PS Kemiä. Ottelun ennakkoliput ja kausikortit SJK:n verkkokaupasta sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopista.